-
Mobilarena
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mirci18
addikt
Miért ne lenne rá esély én megvárom mindíg a határidőt plussz 5 napot.
Nekem eddig több ilyen más tipushoz való aksi is megjött némelyik késve.
Ezekkel nem cicóznak a kintiek ezek jöhetnek ha esetleg erre a problémára gondoltál.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
mirci18
addikt
válasz thomasa #41850 üzenetére
De akkor szerinted jogos hogy a pénzét visszakapja és mégis negatívval értékel?
Értem én hogy fake. De akkor is nem vesztett semmit.
Még az eladó járt rosszul mert a termék ingyen volt nekem plussz a postaköltséget is bukta.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
mirci18
addikt
válasz Freddycom #41853 üzenetére
Én ezt is megértem.
De szerintem eleve ki lehet szűrni böngészés közben egy csomó fake cuccot már akár az ár alapján.Másrészt hogyha igazságos akarsz lenni akkor eleve visszaküldöd a pendriveot.
Mert ha nem te is negatívot érdemelsz mert az eladót megkárosítottad.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
Neul
csendes tag
Budapesten tényleg ilyen lassú a posta, vagy aggódjak? rendeltem 12 dolgot ebayen, és már 22. napja hogy egyik sem jön meg. egyet ismerősömnek is rendeltem ugyanakkor, ráadásul ugyanattól az eladótól ugyanolyat mint magamnak is az egyik cuccot, egyszerre lett feladva, és az megérkezett hozzá alig két hét alatt kaposvárra. nekem a 12 dologból még egy sem..
-
mirci18
addikt
válasz thomasa #41858 üzenetére
Már nem azért.
De ennek mi értelme.
Teszem azt veszek kint Kis Pistától 1 használt pulóvert nincs még csak 1 értékelése.
Én poénból negatívval értékelem.
S ő nem értékelhet azzal cserébe?
Ennek mi értelme?Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
fardem
aktív tag
válasz drugbaron1 #41841 üzenetére
hol árulod? ebayn? ott nem lehet előrehozni a zárást.
-
mirci18
addikt
válasz thomasa #41862 üzenetére
Bezzeg a vaterán ezt nem vezetik be.
Mondjuk vaterán is szívtam már meg.
Eladtam 1 ft-ért egy bőr telefon tokot és a pali kifogásolta a postaköltség miatt 200 ft hogy nem eredeti bőr a tok.1-Postai díjról én tehetek?-Azért miért kell negatívot adni.
2-Mit tudtam én hogy igazi bőr e vagy nem.Tehát ezzel nagyon is vissza lehet élni.
Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz mirci18 #41863 üzenetére
Az hagyján, Vaterán bevezették pár hete a regisztráció nélküli vásárlási lehetőséget. Gyakorlatilag apróhirdetős oldalt csináltak belőle azzal a különbséggel, ha nem veszik meg akkor megint kell feltöltésért fizetned.
5 ilyen vevőből 3 már átvágott (nem jött a cuccért).⭐ Stella
-
mirci18
addikt
válasz #54715584 #41867 üzenetére
Igen nem tudom mert nem értek a bőrökhöz.
Én eredetileg vettem egy telefont amihez a srác adott egy bőrtokot.
Nyilván nem kérdeztem meg mert evidens volt hogy eredeti.
A tokot eladtam ennyi.
Akkor miért is nem vagyok korrekt?
Egyébként ezt meg ő állította ki tudja hogy igaza volt e s nem csak egy kógler volt aki így akart szivatni.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
raziel01
veterán
Az eladó felelősséggel tartozik aziránt amit elad.
Az nem menti fel, hogy hát ő ezt nem tudta. Bíróságon se állja meg a helyét.
Ez olyan, hogy eladsz egy videókártyát mondjuk egy HD7800-ast aztán a vevő feljelent mert csak HD 5800-as az amit adtál. Hiába mondod, hogy te azt nem tudtad.Az már más kérdés, hogy az 1 Ft-os termék miatt én nem reklamáltam volna.
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Hali!
Vámtémában valaki esetleg otthon van? Már 3. napja áll a postán a csomagom, priority-be rendeltem 2db processzort usából. Itt tart a dolog:
"2014.03.10
17:47
Küldemény információ:
Küldemény felvéve / Item accepted
2014.03.10
21:29 USLAXA(UNITED STATES
Küldemény információ:
Indító kicserélő hivatalba beérkezett / Item in office of exchange
2014.03.10
21:30 USLAXA(UNITED STATES
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2014.03.11
14:50 USLAXA(UNITED STATES
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2014.03.13
00:21
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2014.03.13
00:21
Küldemény információ:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
2014.03.13
01:00
Küldemény információ:
Postai vámkezelés alatt / Under postal customs procedure
2014.03.13
01:05
Küldemény információ:
Betárolás a Postaimport raktárba / Storage for customs procedure
2014.03.13
01:06
Küldemény információ:
Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől / Addressee contacted
2014.03.13
03:13
Küldemény információ:
Vámkezelésre vár / Waiting customs clearance
2014.03.17
09:24
Küldemény információ:
Megküldött dokumentumok feldolgozása / Processing customs documents
2014.03.17
12:08
Küldemény információ:
Elektronikus vámkezelési dokumentum kész / Electronic customs declaration ready"Ahogy rákerestem erre a dokumentum kész dologra itt a topicban azt láttam, hogy szinte mindenkinek aznap tovább ment erről a lépésről. Esetleg telefonon hol lehet érdeklődni ezzel kapcsolatban? 0640464646 -on elküldtek, h nézzem a nyomkövetést ő nekik nincs hozzáférésük, papíron amit küldtek ezt a számot adták meg. Egyébként bekérésnek nem sok mindent tudtam küldeni ebay-en vettem őket banki pénzmozgás nélkül... Paypal vásárlásról forwardoltam a számlát meg leírtam, hogy mit vettem és mennyit. Köszi előre is ha valakinek van ötlete!
\'\'Sebességmámor, mindenki ezzel vádol, a kilóméteróra is csak lehunyt szemmel számol, a gumi lángol, az autó szinte táncol...\'\'
-
raziel01
veterán
válasz D-LAN|FuRioN #41874 üzenetére
Megérte rendelni amúgy? Mert rájön a 30% áfa meg vám akkor szerintem ugyan ott vagy, mintha itthon vennéd stabil garanciával.
-
mutyi
senior tag
Létrehoztam tegnap előtt egy üzleti Paypal számlát.
Van saját magán személyes amihez egy Raiffeisen kártya van csatolva és van egy másik céges amihez egy Cib-es.
Eddig mind a kettő esetben amikor új kártya lett hozzácsatolva a Paypal acc-hoz,azonnal jött egy sms hogy 400 Ft-ot zároltak és a közleményben ott volt a kód.
Ezzel szemben a mostani üzleti Paypal-os nyitánál egy OTP kártyát adtam hozzá és tt nincs sms üzenet beállítva.
Tegnap bementem a bankhoz rákérdezni, hogy ők mit látnak.Felhívták a pesti központot,ahol mondták,hogy kétszer is be van foglalva a 400Ft-,mert én tegnap előtt és tegnap délelőtt is küldettem a Paypallal egy verifikációs kódot,mondom hátha én rontottam el valamit.
Szóval látják,de azt mondják 3 nap mikor jóvá íródik majd és látszódni fog a számlámon a közlemény.
Ezt azért sem értem,mert eddig is bármikor bármit vásároltam másik bankoknál, azonnal befoglalásra kerül a pénz és ezt jelzi is minden netbankos rendszer, az hogy mikor kerül jóváírásra az egy másik történet.
Közben nem tudom megcsinálni a verifikálást és tegnap előtt megvett laptopot meg féltem,hogy ha időben nem fizetem ki az Ebayes eladónak,akkor törli a vásárlást.
Tudtok ezzel kapcsolatban valamit, akinek OTP-s számlája van. -
mutyi
senior tag
válasz raziel01 #41877 üzenetére
Na de a többi banknál azonnal jelzi a bankkártyás fizetés esetében,hogy x összeg került befoglalásra, az OTP meg majd 3 nap múlva jelzi a rendszerben a nem befoglalást, hanem a konkrét tranzakció megtörténését?
Ennek mi értelme?
Ráadásul azt mondták a bankban, hogy valszeg csak hétfőn lesz látható a tranzakció részemről,mert tegnap, azaz szerdán indítottam a második Paypal tranzakciót.
Szóval hétfőig várjak egy nyamvadt fizetéssel?
Na a másik kérdésem az lenne, hátha tudod vagy más tudja, ha még nem történt meg ez a verifikáció a Paypal felé, de befoglalásra került,mivel ezt a bank is látta, ergo amit megadtam bankkártya adatokat, helyesek voltak, szóval ha most megpróbálom kifizetni a laptop értékét a Paypalon keresztül, akkor az sikeres tranzakció lesz? -
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz raziel01 #41875 üzenetére
Meg persze, nem asztali cuccokat vásárolok kintről, hanem használt szerver procikat vagy alkatrészeket, ott kint sokkal olcsóbb ha jót fogsz ki még a 30% plusz -al is. Persze nem minden éri meg, de ez most megérte. Csak jó lenne tudni miért áll a vámon, vagy, hogy hol érdeklődjek. :/ Ötleteket továbbra is várom ha van valakinek.
\'\'Sebességmámor, mindenki ezzel vádol, a kilóméteróra is csak lehunyt szemmel számol, a gumi lángol, az autó szinte táncol...\'\'
-
PoganyPtR
tag
Sziasztok,
akadt egy elég nagy problémám.
Rendeltem egy terméket, ami nem felet meg a leírásnak, eladó megadta a címet, hogy hova postázzam, de emiatt volt is nyitva egy case...
Testvérem is rendelt ugyan ezt csak más eladótól. Visszaküldte ő is, de az eladó nem vette át a csomagot és 10 napja a postán van letétben. ekkor belépett ebayre, véletlenül az én profilommal.. szépen eszkalálta a porblémát az én case-emen keresztül, ezután írt az eladónak, hogy véletlenül én profilomba csinálta a dolgot, de hát ez kevés, mert az ebaytől is jött már az üzenet, hogy vissza kell kapni a pénzt és hogy 5 nap múlva egyeztetünk ha addig nem veszi át a csomagot.. Na szóval most kinek mit és hogyan írjak, hogy tisztázzam a dolgot. Ha lezárom a case-t gondolom nem tudok újat nyitni erre, ha probléma adódna.. -
-
-
Hintalow
senior tag
Soha nem értettem ezt a fiók dolgot, 2008-ban nyitottam a jelenleg használt számlámat, azóta voltam fiókban 1x mert a feleségemet meg kellett jelölnöm meghatalmazottként, hogy kártyát tudjak neki rendelni. Minden mást el lehet intézni fiók nélkül.
Amúgy ez a kódos dolog minden banknál ugyanúgy működik, ha van sms szolgáltatásod azonnal tudni fogod, ha olyan a netbankjuk, hogy lehet rajta látni tételenként a kártyás tranzakciók zárolt összegeit, akkor onnan is meg tudod nézni, megmondja a telefonos ügyfélszolgálat is, vagy esetleg megvárod amíg lekönyvelik.
Emiatt fiókba bemenni a lehető legfölöslegesebb dolog, akik ott ülnek értenek hozzá a legkevésbé
(a fiókban ülők értenek a biztosításokhoz, befektetésekhez, hitelekhez nagyjából az elektronikus csatornák, bankkártyás dolgok teljes homály)Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
-
mirci18
addikt
Ti meg azt nem értitek meg hogy én jóhiszemű voltam mert nem értek hozzá.
1-1 ft-ért vette akkor meg minek hőbörög?
2-Hogyha nincs megelégedve a minőségével akkor visszafizettem volna a pénzt sokkal szemetebb húzás volt tőle a negatív.De nem baj védjétek csak az ilyen senkiházi vevőket aki miatt tart a vatera ahol tart biztos igazatok van nektek szakértőknek.
Javaslom majd ti is ezen az állásponton legyetek ha eladtok valamit és reklamáció nélkül kaptok negatívat.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
c12v
csendes tag
Megjött az első kínai rendelésem (sinceritytrading), éppen 14 nap alatt. 32Gb-s pendrive, úgy néz ki valóban annyi is. Ugyanakkor rendeltem tőle pár sd kártyát is, azok még kóborolnak valahol.
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz raziel01 #41875 üzenetére
Na kellett nekem itt izgulni, posta nem frissítette a honlapot sikeresen felhívtam őket a +361/333-7777 -es számon ott utanánéztek és mondták, hogy már a postásnál kell legyen kézbesítés alatt, de közben már meg is jött, otthon átvették, kifizették a pénzt és ennyi. 10 nap volt a szállítás így mindennel együtt USA -ból.
[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
Segítsetek már pls.
Amazon.com -ról rendelnék egy sapkát:Kiválasztom a méretet, majd standard shipping, erre ez a vége:
Items: HUF 8.426,91
Shipping & handling: HUF 4.219,49Total before tax: HUF 12.646,40
Estimated tax to be collected:* HUF 0,00Order total: HUF 12.646,40
Miért kell 4215 ftot fizetnem szállításért, amikor free shipping van rajta?
havri
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen okostelefont vegyek?
- Öregszem
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- PlayStation 5
- Milyen notebookot vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest