Hirdetés
- Asus ROG Phone 9 Pro - erős kezdés az Elite ligában
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen külső akkumulátort mobileszközökhöz?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Fotók, videók mobillal
- Befutott az Android 16 fejlesztői előzetese
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz hampidampi #16262 üzenetére
Köszönöm, igen, erre gondoltam én is. Valóban olyan, mintha lenne egy plusz üveglap előtte. Bár nem torzít semmilyen irányból, homályosabb a kép, nem olyan éles, mint a süllyesztetteknél.
Milyen olvasód van most egyébként?
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
válasz hampidampi #16265 üzenetére
Értem, így már világos.
Lehet, hogy a Kobo Aura alatt is van, bár passz. Van vagy nincs, nem olyan szép a kijelző.(#16266) LittleBiG007: Jó dolog lenne a plusz anyag a cuccban, csak akkor nem ha a kijelző olvashatóságának rovására megy.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
HardRic
addikt
válasz hampidampi #16396 üzenetére
Így van. Anyum is szinte csak azért használja a Kindle-t mert este a világitás miatt jól látja. Ha olvasólámpával kéne manőverezgetnie, szerintem valami fiók mélyén lenne már.
-
nagyúr
válasz hampidampi #16447 üzenetére
Tehát akkor ennél jobb nem lehet akár másik formátumba konvertálással?
Elvileg pedig ez ocr-es pdf, de semmi viszonyítási alapom nincs, hogy egy sima calibre konvertálással mit lehet legjobban kihozni ebből.[ Szerkesztve ]
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
pjen
félisten
válasz hampidampi #16447 üzenetére
?
-
nagyúr
válasz hampidampi #16451 üzenetére
"A legegyszerűbb, ha eleve e-könyv formátumban szerzed meg a könyvet, nem pdf-ben."
Erre törekszem, bárcsak elfelejtené mindenki a pdf-et. Legszívesebben betiltanám a pdf formátumot és aki azt használ azt 20-szor korbácsolnám minden egyes pdf fájlért.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Sterilzona
senior tag
válasz hampidampi #16485 üzenetére
Nem nem.
Elsődleges a könyvolvasás. -
csubuka
addikt
válasz hampidampi #16573 üzenetére
Köszi, akkor csak túlárazott
(#16574) pjen: Értem én, de ha megoldhato akkor azert nem baj, ha megoldott.
De túlárazott PW3 45k-ért vagy a touch lux 4 legyen 40-ért? Az MM sajnos adott.
A lux 4 legalább nem túlárazott. Az máshol is annyi.
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz hampidampi #16606 üzenetére
Szóval ha beviszem az üzletbe, és azt mondom ajándék volt és nem tetszik, akkor röhögés/anyázás nélkül visszaadják a pénzt?Vagy kérek egyet ezüstben, mert azt már tetszik?
[ Szerkesztve ]
-
€uro
őstag
válasz hampidampi #16616 üzenetére
De igen, PDF. Remélem, ez nem probléma. A Kindle olvasóm simán kezeli a PDF-et is úgy, hogy nem ugrik át a másik oldalra, hanem csak annyival megy lejjebb, ameddig még nem olvastam az adott dokumentumot.
[ Szerkesztve ]
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
zebede
őstag
válasz hampidampi #16697 üzenetére
Dehát pl. a Boyue Likebook Mars a maga 2/16GB-jával már egy e-ink kejelzős tabletnek nevezhető, 7,8"-on, android 6-al.
Miért ne lenne jó pdf-re, egy letöltött pdf olvasó app-al?[ Szerkesztve ]
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz hampidampi #16697 üzenetére
Vagy pedig ne sajnálja a pénzt, és vegyen valóban PDF használatára kifejlesztett e-inkes eszközt. https://www.sony.com/electronics/digital-paper-notepads/dpt-series (Habár a 3.3-as értékelést nem nevezném osztatlan sikernek...)
[ Szerkesztve ]
Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini
-
zebede
őstag
válasz hampidampi #16703 üzenetére
Ezeket is lehet csak egyrészt nem érdemes, másrészt attól hogy ezeket te ide cibáltad, nem is erről volt szó.
Lehet viszont akár egy 300MB-OS pdf fájlt élvezhetően olvasni.[ Szerkesztve ]
-
[lAyCsI]
addikt
-
[lAyCsI]
addikt
-
brugo
aktív tag
válasz hampidampi #16779 üzenetére
Annyira "videki"vagyok,hogy elobe nem tudom megbamulni csak a nettes rendeles all modomba,ezert vagyok a Ti segitsegetekre utalva. A legfontosabb a kepminoseg lenne mert sokat olvasok ,idos es szemuveges vagyok.
-
Dopler
újonc
válasz hampidampi #16812 üzenetére
Bocs, lehet hogy rosszul fogalmaztam, megpróbálom újra.
Szóval van egy csomó olyan e-bookom (főleg epub) ahol a sorok nem minden esetben töltik ki az egész oldalt. Tehát az egyik oldalnak csak a 3/4-e van teleírva, aztán jön egy teli oldal, majd egy olyan, aminek csak a 2/3-án van szöveg stb... és közben nincs fejezetváltás, vagy új bekezdés, ami indokolhatná, hogy a tartalom a következő oldalon folytatódjon, mert folytonos a szöveg.
Olyan is előfordult már, hogy a fejezet utolsó két sora a következő oldalon folytatódott, miközben az előzőn is simán elfért volna. kb, mintha egy csomó értelmetlen enter le lett volna üttve, ami miatt az utolsó két sor a következő oldalra került.
[ Szerkesztve ]
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz hampidampi #16952 üzenetére
Adatbázis alatt a kiegészítő adatok tárolását értettem, és nem csak a metaadat, de az index is ide tartozik. És az indexelésnek pedig valóban pontosan az a funkciója, amit leírtál.
-
emptee
csendes tag
válasz hampidampi #17372 üzenetére
Visszaolvastam, de célzottan csak az Alcor Myth LED-del kapcsolatban, hogy ne kérdezzek korábban már megbeszélt dolgot. Így akadtam a 2016-os, már nem elérhető képfeltöltésekre is.
Az egész topicot azonban nem olvastam végig, hogy milyen problémák és kérdések merültek fel.
Engem viszont nem is az érdekel, hogy erre való-e vagy sem (mint írtam, nem zavarna a lassúsága), hanem hogy hogyan mutat egy említett PDF ezen a konkrét olvasón. Van tabletem is, de szándékosan nem azon akarok olvasgatni órákon át.
Valószínűleg keresek egy boltot, ahol van kipróbálható példány, megnézem rajta magam, aztán el tudom dönteni, hogy megfelel-e vagy sem.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
yusukee
aktív tag
válasz hampidampi #17501 üzenetére
Akkor hogy lehet oda hozzáadni könyveket? Mert van olyan fül az olvasón, hogy sorozatok. Nem nagyon találtam róla semmit.
[ Szerkesztve ]
-
yusukee
aktív tag
válasz hampidampi #17510 üzenetére
Send to device gombbal
-
gaz87
csendes tag
-
Florens02
kezdő
válasz hampidampi #17535 üzenetére
Úgy tudom, a refurbished készülékeket sem lehet regisztrálni, webáruházakban is találtam ilyen Kindléket, fel is tüntették a leírásban.
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz hampidampi #17535 üzenetére
Nekem van egy nem regisztrálható Kindle 4-em. Az előző tulajdonosa egyszerűen elmulasztotta megfrissíteno a firmware-t a 2016. március 22-i határidő előtt, ezért az Amazon törölte az olvasó szériaszámát az adatbázisból.
Mondjuk ez nem érintette akkoriban a Voyage-okat...Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini
-
hav
tag
válasz hampidampi #17546 üzenetére
Köszönöm!
-
_ _ _ _ _2 3
tag
válasz hampidampi #17643 üzenetére
Tényleg teli vagyok ellentmonással, nem akarok megvakulni, bocs.
Felelős vagy a korért, amelyben élsz. Sose halunk meg.
-
bwoay
nagyúr
válasz hampidampi #17643 üzenetére
én ebben egyáltalán nem látom az ellentmondást. teljesen szubjektív, hogy ki mit tart fontos funkciónak. nem magától értetődő, hogy a telefon is közéjük tartozik.
ami pedig a vakságot illeti: attól, hogy ez egy sarkalatos megfogalmazás, még ne tegyünk úgy, mintha a kijelzők bámulása nem ártana a szemnek. ha nem a sugárzás, akkor a vibrálás, ha meg nem az, akkor a folyamatosan egy síkra történő fókuszálás rontja a látásunkat.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
_ _ _ _ _2 3
tag
válasz hampidampi #17648 üzenetére
Üdv!!
Tegnap néztem pont ezt!
Nem emlékszem ,hogy volt e Magyarországon (van e) ,de szerintem nem volt (nincs) ,tájékozódtam én, csak nem eleget.Itt fogom venni vagy Amazon (kihagynám) és két Ebook-om lesz ,D
http://www.likebook.shop/?product=likebook-mars-7-8-inch-e-reader
...,majd írok összehasonlító elemzést bakker - Inkpad-ot mondjuk 5oezerért elpasszolhatnám ,de megtartom , már úgy megszoktam a rövidke idő alatt is ,hogy ,csak na!
Volt tabletem és okostelefonom is. Körübelül két napig. Telefonra még visszatérek, a tabletet elajándékoztam egy haveromnak (anno 1o-ért vettem minimális esztétikai hibával kéz alatt, egészen gyors volt, szép) ,mert nem tetszett, fáraszt a kijelzője és ettől a "ketrecharctól,, is kivagyok ,amit egy Android nyújt (tudom, a Likebook is az lesz, ahogy a békát melegíted) , nevezzen őrültnek, aki akar ,de ezt a Google monopolit kerülném... Ejjva, szó-val nem veszek Androidos Ebook-ot sem. Okostelefonon is erősen gondolkozom. Lehet ,hogy az se lesz, sőt ,most ,hogy megúsztam ,hogy a szürreálisan kr*tén munkáltató ne Messengeren üzengessen, így törölhettem a kéthónapos focista profilom, készítenek beosztást és diktálják szépen hetente a beosztást, már a nyomás is lejött rólam, hogy ilyenem legyen, de egy ilyet (ilyen, ilyen) talán (talán) XA2-vel ...,erre gyűjthetnék ,de azt a vonatkozó topicban véleményezze valaki ,ha van kedve. Nem tréfa, francia, angol és oroszt kell gyakorolnom minden nap, még jobbára papíron tanulom (és tanulom) őket:
https://shop.jolla.com/
Felelős vagy a korért, amelyben élsz. Sose halunk meg.
-
fattyu
veterán
válasz hampidampi #17648 üzenetére
ezzel meg majd az lesz hogy de miért merül le 3 nap alatt
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Male
nagyúr
válasz hampidampi #18044 üzenetére
Tablet van, de könyvet olvasni nem jó, és a jegyzetelős rész sem oké vele ( vettem tollat hozzá, de érezni hogy nagyon nem erre készült ).
-
fPApi
őstag
válasz hampidampi #18044 üzenetére
Ezzel vitatkoznék: Az Onyx Nova könyv olvasásra legalább olyan jó, vagy (a play áruház miatt) jobb, mint a csak könyv olvasók.
-
fudi2002
veterán
válasz hampidampi #18536 üzenetére
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
csendes
őstag
válasz hampidampi #18597 üzenetére
Lehet üvegből, nem a képernyő nyomásérzékeny, hanem a toll, a Wacom képernyő a toll jelét érzékeli elektromágneses elven [link] . Furcsa, hogy miért kell ennyire erősen nyomni a törléshez a "radírt", de talán ez szabályozható.
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
Male
nagyúr
válasz hampidampi #18600 üzenetére
Az enyémhez ezt írták: "E Ink Mobius Carta"... viszont csendes linkje alapján rosszul gondoltam, nem kell hajlania, más elven érzékeli a nyomás erősségét.
-
Bozek
nagyúr
válasz hampidampi #18741 üzenetére
Én még nem találkoztam ilyennel eddig, nekem az angol és a magyar van bekapcsolva. Valahová rakj fel egy ilyen PDF-et, aminél ilyen gondod van, és küldjed el PÜ-ben a linket, aztán megnézem.
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz hampidampi #19014 üzenetére
Nem felhajtás. Inkább érdekességnek szántam. Sőt, nekem eleinte ez rontott is az olvasási élményen. Nekem teljesen mindegy a lapozás, Fattyu kolléga lendületes olvasásának meg ez felel meg. A lényege csak az, hogy amíg megszokja, addig gyakran egyet vissza kell majd lapoznia a maradék fél sorért , amit nem érkezett elolvasni
A régi olvasóimon nekem is oldalankénti frissítés van beállítva, de nem a lapozási élmény miatt. Érdekes módon csak teljes képfrissítés után tudnak tűéles betűket produkálni. Ha már egyetlen lapozás is nem teljes, a betűk láthatóan, és számomra élvezhetetlenül "beszőrösödnek".
-
LittleBiG007
Topikgazda
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz hampidampi #19014 üzenetére
Láttad a képet, amit küldtem a teljes és a nem teljes képfrissítés összehasonlításáról? Szerinted is gáz a jobb oldal, vagy csak az én ingerküszöböm alacsony? Most nekem nem is szőrösnek, inkább foltosnak tűnnek a betűk.
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz hampidampi #19038 üzenetére
Csak mutattam és kérdeztem.
-
bwoay
nagyúr
válasz hampidampi #20529 üzenetére
az én tapasztalatom tökéletesen egyezik azzal, amit ezen a videon látni.
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Razzul
őstag
válasz hampidampi #20548 üzenetére
Nem azt. Arra gondolok, hogy ha bármilyen forrásból beszerzett fájlt másolok az olvasóra, azt meg tudja nyitni (konvertálás nem gond) Ne legyen megkötés, hogy csak egy adott boltból származó olvasnivalókat hajlandó megjeleníteni, illetve az értelmes fájlkezelés is előny.
Stat crux dum volvitur orbis
-
Peace
nagyúr
válasz hampidampi #20683 üzenetére
[link] Ez olyan gondolom. "Okos tok funkciók, Mágneszáras" Mondjuk nekem ne kapcsoljon automatikusan háttérvilágítást, mert az esetek 99%-ában nincs rá szükség szerencsére. Remélem ez a funkció kilőhető!
-
kisveréb
csendes tag
válasz hampidampi #20683 üzenetére
Nekem gyári tokom van a pocketbookhoz, esze ágában sincs kapcsolgatni. Eddig ez a legnagyobb bánatom vele (karácsonyra kaptam). Mérgemben rendeltem egy kínai tokot is, hátha azzal kapcsol majd.
-
Peace
nagyúr
válasz hampidampi #20694 üzenetére
Na majd kiderül. A készülék már átvehető, de a tok elvileg csak március 2-án érkezik be a boltba. Nagyon várom!!! Évek óta halogatom ezt a vásárlást...
-
Razzul
őstag
válasz hampidampi #20694 üzenetére
Erre nagyon kíváncsi leszek, ha megjön végre az én eszközöm is mert ezt rengeteget hallom másoktól is.
A világítás nem megfelelő fényviszonyok között nyilván hasznos, de így látatlanban azért kétlem, hogy rendes nappali fénynél is elengedhetetlen és állandóan szükség lenne rá.
Stat crux dum volvitur orbis
-
fPApi
őstag
válasz hampidampi #20755 üzenetére
Nekem 7,8-as van, és utazás közben sem kényelmetlen.
-
csendes
őstag
válasz hampidampi #20929 üzenetére
Jogos, DRM-es fájlokat nem kezel (Adobe Digital Editions, Apple/Fairplay, KIndle). Viszont akkor más hibaüzenetet írna ki.
[ Szerkesztve ]
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
csendes
őstag
válasz hampidampi #20974 üzenetére
Epub-ba is lehet képeket betenni, valószínűleg valaki OCR nélkült szkennelt PDF-et konvertált epub-ba.
-
schumy1
aktív tag
válasz hampidampi #20974 üzenetére
Ez is képes, de ezt a 2 könyvet sajnos nem.
Pedig webshopból vettem. -
purplered
csendes tag
válasz hampidampi #21004 üzenetére
Pocketbookom van. Amit letöltöttem PDF nem képekből áll,így sem lehet vele valamit kezdeni? Calibre-val Epubba konvertáljam egyenesen?
GTA Online: Ewe009
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest