Hirdetés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Miniatűr X8-cal készül az Oppo
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Armagedown
őstag
Csak náluk dolgoznak bloatwaregyártó programozók?
Minden program egyre nagyobb és lassabb úgy, hogy a tudásuk nem nőtt olyan mértékben, ami indokolná ezt.
Ezt kellene már bűntetni.[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Pikari
addikt
A login képernyőt is ezek az asztali környezetek biztosítják. Van, amelyikben lehet a login képernyőn választani, de van olyan is, ami csak egy nagyon fapados login prompt.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
ncc1701
veterán
válasz Armagedown #102 üzenetére
Nem, de baromira piacvezető cég. A fél világ arra megy, amerre ők irányítanak.
-
-
jerry311
nagyúr
Már rég váltottam volna 11-re ha nem basszák szét az egész tálcát. Azt is csak azért, hogy úgy nézzen ki mint a Mac, miközben a funkciók hiányoznak (a mai napig). Na meg, ettől nem fog valaki Win-re váltani.
-
Francia91
veterán
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
scdlsc
aktív tag
Már nincs 95%. Ha így folytatódik a trend, akkor kb. 50 év múlva eltűnik.
https://gs.statcounter.com/os-market-share/desktop/worldwide/#monthly-200901-202403 -
Dragon3000
veterán
Szerintem ennyi erővel lehetne menni a telefon piacra is ütni az asztalt, hogy a mai napig vannak gyártók, akik csak 2 évig adnak ki frissítést a telefonjaikhoz, a jobbak is max 7 évet. Persze minden frissítés hatására egyre lassabb és szarabb is lesz az adott készülék, hogy valamivel kényszerítsék az adott telefon cseréjét..... De biztos csak az ms-sel van a gond, miközben telefont sokkal többen és sokkal sűrűbben cserélnek....
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Dragon3000 #113 üzenetére
+1, simán csereberélik a népek miközben egy telóért elkérnek annyit, amennyibe egy jobb notebook kerül.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
ncc1701
veterán
válasz Armagedown #106 üzenetére
Ezt azoknak az afrikaiaknak magyarázd, ahová hegyekbe küldjük ki mi, civilizált nyugati emberek az eletronikai hulladékunkat. Mintha nem ugyanazt a bolygót szennyeznénk.
-
addikt
válasz Francia91 #37 üzenetére
Szabvány mxm az fincsi. Nekem is van ilyen konfig még Win10-el MSI GT70 egy i7-4940mx proci, 32GB ram, és egy quadro p5200 mellett. Aztán lehet megy hozzá mint a most használthoz mxm porton az asztali erős VGA. Nos a Wint is frissíteni fogom talán. Nem kukázom ezt a régi kedvencet sem.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
koby11h
őstag
Nem is, de egyre több esetben elég. Ahol csak böngészés, némi otthoni adminisztráció Sheets-ben, egy-két levél Docs-ban, pdf olvasás... pl. egy nagyi laptopon, ott simán el lehet vele lenni...
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
CloudPC
csendes tag
válasz JulianSinulf #1 üzenetére
Végülis igen, nem hiszem hogy sokan fognak váltani.
Egy jó asszony mindent megbocsájt
-
ddaydome
senior tag
Kicsit túl van tolva a w11-től való " félelem". Komolyan azt gondolta régenben is bárki, hogy örökké fog játszani kb. 6 évvel ezelőtti konfogján vagy mi?
Amúgy meg különbözik a w11, de azért nem olyan drámai módon, mint sokan hiszik.
Bezzeg telefonból kb. 2 évente kell új és felvágja mindenki az ereit, ha nem havonta jön a frissítés.
A linux jó munkára meg filmezni,de a többi agyrém egy átlag usernek, ahogyan a mac os is."Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
-
Pikari
addikt
válasz ddaydome #124 üzenetére
Rosszul közelíted meg a kérdést.
Ma már nem 1-2 évre vesznek számítógépet az emberek, hanem évtizedes távlatokban gondolkodnak. Eleve nem is fejlődik olyan gyorsan a technológia, hogy érdemes legyen sűrűn updatelni a hardvert.
A játékos példa meg azért nem stimmel, mert azok pont, hogy win10-en is futni fognak még nagyon sokáig.
Szemléletváltásra van szükség. Nincs többé a 90-es évek gyors fejlődése, ami arról szólt, hogy mire a boltból hazaérsz a számítógépeddel, már el is avult.
És nem is szabad hagyni, hogy egyes szoftvergyártók visszahozzák ezt a bolondériát, termelve ezzel az elektronikai hulladékot, kihúzva a pénzt az emberek zsebéből a nagy semmire.
A microsoft egyértelműen egy rosszhiszemű játékos ebben a játszmában. Sajnos a megszokás miatt a többség az ő rendszerüket használja PC-n, holott technikailag mindenben körökkel roszabb, mint például egy Linux.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Attila0
őstag
"A microsoft egyértelműen egy rosszhiszemű játékos ebben a játszmában. Sajnos a megszokás miatt a többség az ő rendszerüket használja PC-n, holott technikailag mindenben körökkel rosszabb, mint például egy Linux."
Szerintem a windows-al sincs nagy gond, csak meg kéne keresni azt a pontot, amikor még kevésbé volt pocsék.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
Elsősorban még mindig a megszokás és/vagy a JÁTÉK az ami a Windows-t élteti az átlagnál vagy persze irodai szoftverek a cégeknél.
Tervezem, hogy beruházok "egyszer" egy konzolba (a PS tetszik) és akkor már semmi sem fog a Windows mellett marasztani és akkor biza lesz valami Linux.Persze az még odébb van.
-
t72killer
titán
Így van pontosan. Épp a napokban kezdte el beadni az unalmast a 10éves i7 4770k rendszerünk. 10 évvel ezelőtt a komplett dobozt (=akkor 10éves pl Athlon xp konfit) beb.sztam volna a csomagtartóba és irány a szeméttelep. Most egy napot töltöttem hibakereséssel, aminek eredményeképp a lap-ram-cpu trió marad, táp sajna kuka, vga pedig (gyanúsan lap-gyenguszság miatt) polcra kerül.
-
Pikari
addikt
válasz t72killer #131 üzenetére
Kb 8-10 éve állítottam össze ismerősnek i5 2500as konfigot. Kérdezte, hogy hány évig tudja ezt használni. Azt mondtam neki, hogy kb 20, de a ramot updatelni kell majd 2020 után 16 gigára, meg a videókártyát egyszer cserélni. Elég wtf fejet vágott, azt hitte, hogy viccelek.
Amikor elmeséltem a történetet itt a fórumban évekkel ezelőtt, kitiltottak egy cikk alól miatta, hogy hogy lehet ilyen ökörségeket beszélni, trollkodjak máshol, aztán kiröhögtek.
Long story short, most karácsonykor lett felupdatelve a gépe 16 giga ramra. Azóta is ugyanaz van neki.
-
t72killer
titán
Igen, a 4770k alatt kis ideig egy RTX 2080 Ti is vendégeskedett. SzVSz nagyon jól érezte magát
#133: még laptopban is van egy: a régi laposom, amit most a nagyfiú megörökölt egy i7-5600U proci duruzsol. Teljesítménybajnok? Nem, egy frászt. De SSD-vel, 16GB RAM-mal, normálisan driverezett geforce dVGA-val tökéletesen fluid rajta a win10, youtube és a játékok, amit a kissrác tol rajta. Ráadásul 9éve amikor szereztem már volt elég tudás lítiumakksi-ügyben, így t0 óta az évi 1-2hét szaladgálós időszakot leszámítva 70%-ra töltve pihen 2 akksi a polcon: eredeti kapacitásuk 80%-a még megvan, simán 5 óra feletti akksiidő HA kell!
-
KROK640
nagyúr
Pontosan.
Ma már egy jól megválasztott alkatrész sorral, ha nem is 10 évig, de 7-8 évig lazán el lehet lenni. Persze nyilván a végén az ultra grafika helyett már csak low-on, de így tényleg akár 10 év is áthidalható egy géppel (esetleg félidőben egy VGA csere vagy némi plusz RAM).
Évek óta 32GB RAMom van, és még ma is kb bármelyik játék beéri 16GB-val, még akkor is, ha esetleg a 32-ből már profitálna. (És akkor te a 96GB RAModdal pláne nem kell féljél)Ráadásul a jártékok gépigénye is illeszkedik az aktuális konzolgenerációhoz, (nagyon sok PC-s játék port) ami azt jelenti, hogy kb konzolgenerációnként emelkedik a játékok gépigénye, ami nagyjából 5 év, közte kb ugyanazon a hw-n is elmegy a játék. Ezért is írtam, egy jól megválasztott konfiggal, 7-8 évet - de szerencsés vásárlási időben jó alkatrészekkel - akár 10 évet is ki lehet húzni, pláne ha soványabb grafikával is beéri az ember.
A 90-es évek gyors fejlődésének is megvolt a varázsa, mert bármi szaggatott, tudtam, hogy egy év múlva a kétszer gyorsabb gépemen már jól fog menni. Másik oldalról megvolt az a komoly árnyoldala, hogy éves szinten 100 ezreket kellett a gépfejlesztésbe ölni. Akkoriban is rohantam a technológia után, pedig a mamahotelben lakva, diákmelón, barátnő és minden nélkül (mai szemmel) elképesztően jól lehetet rá gyűjteni a pénzt; ez ma sehogy sem menne, mikor van asszony, meg rezsi, meg hasonlók. Ha ma is így menne, szerintem már rég valami 5-10 éves használhatatlan gépem lenne a sarokban amit be sem kapcsolok, mert minek?
Másik oldalról sajnos ez az áraknak sem tesz jót, elég megnézni, hogy az I5-ös prociknak (most a top generációról beszélek) 4 év alatt sikerült a 40 ezres kategóriából a 120 ezres kategóriába átmászni, gyenge forint ide vagy oda, nem hiszem, hogy ma a legtöbben szószerint 3× annyit keresnének mint 4 éve. De sajnos olyan régi és konzumer dolgoknak sem csökkent az ára mint a HDD, sőt a 4TB-osnak sikerült 3 év alatt 25 ezerről 40 ezerre felmennie. Az újabb cuccok csak a régebbiek fölé jönnek árban, és nem nagyon nyomják le az árakat.
így aztán üdítő az is, hogy az eredetileg 3 évre tervezett gépem élettartamát épp két hónapja toltam ki 2026-ig, akkor majd megnézem, kell-e cserélni, de ahogy elnézem a dolgokat, könnyen lehet, hogy még akkor sem Mert egyszerűen nincs értelme még cserélnem.
#124 ddaydome :
"hogy örökké fog játszani kb. 6 évvel ezelőtti konfogján vagy mi?" - én például most három játékkal játszom aktívan : Wreckfest (2017), Red Alert 3 (2008) és War Thunder (2013). Mindegyik hibátlanul fut
De ha már 6 évvel ezelőtti konfig : van itthon egy 4th gen I5, 16GB RAM, RX570 8GB, 120GB SSD, 1TB HDD. Nem azt mondom, hogy minden, de a legtöbb játék még simán játszható akár medium vagy high grafikán is vele. Pedig ez már nem is 6, hanem 10 éves gép, 7 éves VGAval.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Vektast
aktív tag
Nekem egy RX 480 8gb van a gépemben amit újonnan vettem anno 69ezer forintért 2016-ban szinte kereken 8 éve és még mindig elég nekem pedig fél évet bányászott is alulfeszelve. Helldivers 2 (2024) 1080p FSR Low 60fps, Forza Motorsport (2023) Med-High 1080p 60fps. A legtöbb game mindig még elfut rajta low-on 60al de ha csak 30 az se baj. Egyedül az Alan Wake 2 volt eddig ami felejtős mod nélkül.
Ezzel én is csak alá akarom húzni azt hogy elmúlt a gyors technológia ugrások kora grafikában, a Crysis 3 (2013) óta szinte csak stagnálás van ami miatt nem érdemes már lassan 10 éve új hardverre beruházni ha nem muszáj.A nehéz idők erős embereket formálnak. Az erős emberek jó időket hoznak el. A jó idők gyenge embereket formálnak. A gyenge emberek nehéz időket hoznak el.
-
KROK640
nagyúr
Igen, ma még egy 8GB-os kártya eléggé elég mindenre, pláne, hogy van FSR/DLSS. Na meg ugye az is, hogy az NVidia mivel nagyon spórolt a VRAMmal nem lehetett elszalajtani a játékok VRAM igényét sem.
A másik ami számít, az az aktuális konzolgeneráció hardvere. Még ha egy picit nő is portolással a gépigény, nagyon nem szállhatnak el a fejlesztők, mert ha nem jól fut az aktuális konzolgeneráción, akkor a cím bukás lesz. (nagyon kevés a PC only cím, és azok is inkább kevésbé gépigényesek, pl RTS)
Az Alan Wake 2 a mesh shader miatt felejtős RX 480-on és 580, de még RX 5000-es sorozaton is. Viszont egyelőre nem sok játék használ mesh shadert. Ha pedig meg is lesz, akkor is VGA-t kell cserélni, de CPU-t és a hozzá tartozó platformot (lap, RAM) nem feltétlenül.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Vektast
aktív tag
Hát Igen az FSR mégtovább nyújtja ezeknek az őskövületeknek használhatóságát.
2014ben raktam össze a gépem egy i5-4460 meg egy 750Ti kombóval. Egyszer cseréltem kártyát RX 480ra aztán elromlott a vinyó és ki kellett cserélni tavaj egy hűtő ventit. Ez minden 10 év alatt. Most akkor ki lehet számolni hogy konzolon mennyibe került volna csak a PS Plus havi 2990 forintosávalA nehéz idők erős embereket formálnak. Az erős emberek jó időket hoznak el. A jó idők gyenge embereket formálnak. A gyenge emberek nehéz időket hoznak el.
-
KROK640
nagyúr
Igen, ezért is jó dolog az FSR/DLSS. Ugyan látom a minőség beli különbséget még quality módban is, de tény, hogy nagyon sokat nyújt a kártyák élettartamán. Szerencsére nekem az RTX 3060 12GB-val nem kell ezekete bekapcsolnom még a ray tracing mellett sem felttélenül
2014-ben teljesen jó kis középkategóriás gép volt az, nekem akkor lett I3 4330 (akkor még nem kellett sok mag 2C4T, jó magas órajel) kezdetben HD4890-el, majd GTX950-el. Igaz azóta már vettem új gépet, de egyrészt megtehettem, másrészt nem csak játékra hanem munkára is használom, szóval nekem ez megtérült.
"Most akkor ki lehet számolni hogy konzolon mennyibe került volna csak a PS Plus havi 2990 forintosával " - látom te is érted, hogy miért a PC a masterrace (egyébként kb 359 ezer ft-ba, amiből ma egy teljesen jó PC-t vehetnél, és ha nem fizeted a plus-t akkor egy darab játékod sincs)
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
hapakj
senior tag
válasz Dragon3000 #24 üzenetére
Nem támogatott rendszereken biztonsági frissítés van, de feature update nincs. Én gen 7 i7-emre felraktam, de megrekett az első verziónál
-
thomeef
őstag
Nekem az i7-12700 + TUF GAMING B660-PLUS lappal teljesen használhatatlan volt WIN11. Miután Visszaraktam a 10-et kb 3x-os FPS-eim voltak a legtöbb játékban...Így nem tudom mit akarnak...
BTW a rendszert a megjelenésekor vettem, pont a WIN11 miatt.
[ Szerkesztve ]
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
Vektast
aktív tag
Sztem az utóbbi 4 év egyik talán legjobb ár-érték arányú kártyája az RX 6600 mellett az RTX 3060 12GB volt. Fasza kis kártya. Jó lesz az még ebben a konzol generációban.
Amúgy persze hogy a PC a masterrace . Nem kell fizetni a multiért, van emulátor, moddolás és warez meg egy pc amúgyis kell. A konzolra olcsóbb a belépő, de hosszútávon drágább. Már nem 2005 van, hogy folyton upgradelni kell a gépet.A nehéz idők erős embereket formálnak. Az erős emberek jó időket hoznak el. A jó idők gyenge embereket formálnak. A gyenge emberek nehéz időket hoznak el.
-
scdlsc
aktív tag
Nálam 2013 óta ketyeg egy 4670k. Windows 7 és Mavericks voltak az első rendszerek rajta. Aztán nagyon sokáig 8.1, mert a Windowst csak játékra használom. Aztán annak a lelövése előtt váltottam Windows 10-re. Napi használatban most Ventura fut rajta. 10 év alatt most van benne a 3. GPU (egy RX 6600xt - azért nem nagyobb, mert 500-as a tápom és nem vettem nagyobbat, de elég is az említett FSR miatt) és a kezdeti 16 GB memória ki lett bővítve 32-re (DDR3). Sonoma egyelőre azért nincs rajta, mert a WIFI/bluetooth kártya ott nem támogatott natívan. Most home office-ban dolgozom a gépen. WQHD monitor van rákötve nem is emlékszem mióta. Például a The Divisont még GTX 970-el toltam ekkora felbontással. Nekem megfelelt. 2 db HDD és 3 db SSD van most benne. Egy régi Mac Pro ház van módosítva és abba belepakolva minden. Bőven megszolgálta az árát és még mindig nem érzem kevésnek. Most éppen a Death Strandinget játszom vele.
-
ddaydome
senior tag
Ebben tök igazad van. Témára visszakanyarodva, nyilván a microsoftnak sem érdeke egy elavult rendszert ingyen életben tartani. A W11-hez meg új CPU,alaplap és ram kell. Na most nem egy nagy érvágás le cserélni egy 7 évvel ezelőtti ilyen konfigot.
"Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
Új hozzászólás Aktív témák
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest