Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rigo88

    aktív tag

    válasz Krumple #3526 üzenetére

    van a processzoron egy zalman vga ramsüti.
    lxde: apt-get install lxde tightvncserver módszerrel nem jött össze.
    én shiva hívő vagyok azaz úgy vélem mielőtt építesz rombolnod kell. azaz fogtam az egész hóbelebancot, és letöröltem mindent amit eddig összeszerencsétlenkedtem. fun_plug letöltés felmásolás újraindítás, telnetből root jelszó beállítása, ssh aktiválása stb. (sajnos nem kihagyható mert ssh/telnet-en át kell kicsomagolni a squeeze packot a jogosultságok miatt nem jó ha csak úgy feldobod smb-n)
    ezután squeeze kitömörítés, funplug átnevezés újraindítás.
    miután betöltött a debian, update & upgrade, ezután tasksel. itt a manual package selection, azaz gyakorlatilag aptitude. kikerestem a lxde-t az iceweaselt, a filezillát, a mc-t és a tightvncservert majd telepítettem. el volt vele egy darabig. init.d-be vncserver file automatikusan indul bootkor a server és a lxde desktop a háttérben. (aminek azért így belegondolva nincs sok értelme, mert csak pörgetni a cpu-t szerintem. vagy nem.) működik, arra jó amire nekem kell. nem egy 8magos na :)
    most még forró mert gépről másolok fel hálózaton át, oscam-ot telepítek (make. nem gyors..), és az usb portra is van dugva egy hdd onnan is másolok vissza adatot a nagy hdd-re.
    holnapután utazok mo-ra szóval 3 hétig nem fogom használni de utána "normális" használatnál remélem hűvösebb lesz kicsit. főleg hogy idővel még egy 3tb-t szeretnék belerakni, hátha kinövöm. sok a klasszikus :P

    Dirr

Új hozzászólás Aktív témák