- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TBGetto
csendes tag
Sikerült de akkor is elébb be kel lépni a mappába.
-
pazzo
tag
Üdv!
Vettem pár hete egy használt 320L-t, és volt némi problémám a beindításával, ami megoldódott egy hosszú reset-el, bár sokszor kellett nyomnom, hogy egyszer működjön. Talán agyon van használva a gomb.
Mostanra sikerült egy 1 Tb-os WD Red-et vennem bele, és újfent gondom akadt az indítással. Nyomkodhattam hosszan a reset-et, meg sem mukkant. Villogott a kis kék led zavartalanul.
Aztán eszembe jutott a régi tulaj tanácsa, hogy tegyem be egy időre a NAS-t a hűtőbe.
Azt hittem, rémes ötlet, de működik a dolog.
Nem tudom, egy kis Szibéria mit ránthat helyre benne, szinte logikátlan de lehet, hogy sokaknak segíthet. -
Zax1231
csendes tag
Sziasztok! A napokban váltottam kábeles netre (ADSL-ről). Azóta nem működik a torrent kliens. Se fel, se l nem tölt egyáltalán. Eddig az internet elérésével is gondjaim voltak, mivel a kábelmodem után betettem a régi routerem amin meg kellett csinálom a mac cím klónozást. Most már úgy néz ki ez működik, de a torrent kliens továbbra sem (a gyári). A Transmission-t próbáltam már felrakni, de nem sikerült és annyira nem is erőltettem, mert az én kisipari igényeim a gyári is kielégíti.
Szóval mi lehet a gond? Van valakinek ötlete? -
Mana86
tag
válasz kadarcsaba77 #4873 üzenetére
Hali!
Láttam, hogy már sikerült megoldani a problémát, de engedd meg, hogy leírjam az én megoldásom is.
Ugyan ezt a configot használom én is. Nem kell hozzá minidlna -t telepíteni. 2 opció van.
1. Egyszerűbb, stabilabb (bár nem túl igényes)
NAS-on az alábbi szolgáltatásoknak kell futni.
UPnP AV Server (filmek lejátszásához)
NFS Service (én úgy vettem észre, enélkül nem játssza le a feliratokat)
Management > Application Management > Multimedia Services menüpontban Multimedia Shares Settings -ben hozzáadni azokat a mappákat ahonnan le szeretnél játszani filmeket.
TV-n Smart Share -ben Eszközök -nél meg fog jelenni a NAS (ha nem, akkor frissíts rá) és ki tudod tallózni a filmeket.2. Szép és igényes megoldás (bár nem mindig teljesen stabil)
A fenti beállítások után telepíted a NAS-ra a Plex softwaret, amit AddOn-ként hozzá tudsz adni. Ehhez regisztrálsz egy felhasználót, bekonfigurálod a mappákat majd eljátszol vele, hogy az összes borítót és metaadatot letöltse. Ha ez kész, jöhet a folytatás.
TV-re letöltöd az XPlay app-ot (vagy ennek alternatíváit) ami alapból egy 30 napos demo lesz és ezzel jeleníted meg a Plex által rendezett filmeket.Én személy szerint a második módszert használom mert egy csomó hasznos funkciója van, továbbá igényes a megjelenése. Ehhez feltétel, hogy legyen internet hozzáférés mert XPlay valamiért kinyúl a netre, még nem néztem utána miért. Gondolom accountot ellenőriz mert csak akkor működik, ha a TV-n be vagy jelentkezve az LG fiókba. Egyébként ha lejárna a 30 nap és reseteled a TV-t, újraindul a demo XPlay.
-
Kicsirics77
veterán
Twonky server.és még csak nem is nehéz felrakni,plussz a sima 320-ra is tökéletes.én ezt használom
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
kadarcsaba77
csendes tag
Szia!
Köszi az infót, azóta már én is rájöttem, nem használom a miniDLNA-t, én is UPnP AV service-t használok, nekem az NFS service nélkül is lejátssza a feliratokat (amit legalább is eddig próbáltam) és Smart Share-ből játszom le a filmeket. Egyéb szépen jelenjen meg, borító meg stb. annyira nem érdekel, tudja tallózni a mappákat és lejátssza a filmeket, ennyi nekem elég.
Ami nekem problémám vele, hogy nem minden alkalommal frissíti a tartalmat, ha frissítést nyomok a Multimedia services-nél, van hogy csak később frissül a tartalom, és addig elég furán többszörösen jelenít meg mappákat, meg hasonlók.
De egyébként működik.
Egyéb kérdés:
Neked gyári ventilátor van benne? Én cseréltem BLACKNOISE BlackSilentFan XM2-re, bár ennek kisebb a légszállítása, mint a gyárié, viszont nincs hangja. Cserébe azonban "always on high" beállításon kell járatnom, mert lassabb fordulaton felmegy a hőfok 50 fok körülire. Gondolkodom én is 8 cm-es kókányoláson...
[ Szerkesztve ]
-
Mana86
tag
válasz kadarcsaba77 #4911 üzenetére
Mappafrissítéssel vannak gondok Smart Sharenél és upnp-nél.
Gyári venti van benne, de én is tervezem a cserét. Egyelőre baromi hangos, de be van állítva, hogy minden nap 23:59 shutdown és 7:00 wakeup. Ajánlottak itt egy ventit pár oldallal előrébb, azt fogom kipróbálni mert nem szeretném ha folyton kakaón menne a venti.
VPN -t használja valaki NAS-on? Ebben tudna esetleg valaki némi segítséget nyújtani, hogy kell beállítani?
[ Szerkesztve ]
-
kadarcsaba77
csendes tag
Igazából nem zavar, hogy kakaón megy, mert semmi hangja nincs, a winyó hangosabb benne . Nem vagyok benne biztos, hogy a gyárin kívül más ventit meg tud vezérelni rendesen, mert ha auto-ra állítom (auto/off/low/high) be se kapcsolja, ha auto low/high-ra, akkor meg érzésem szerint mindig low-ban üzemel, mert nem tudja rendesen visszahűteni. Egy 8 cm-es ventinek nagyságrenddel nagyobb a légszállítása, így annál simán elég a low is... Majd ha ez kezd kinyúvadni kicserélem (30.000 órát írnak rá, ami kb. 3 év folyamatos üzemnél).
-
lbarna
tag
-
Piedon
tag
Valaki volna olyan segítőkész, akinek DNS320L-je van és fel van telepítve neki a funplug, hogy lementene nekem három fájlt (konkrétan három partíciót a flash memóriából) a saját gépéről?
Megadom mit kell beírni SSHn belépve a gépbe. Az egyik fórumtárs halott DNS320Ljét állítom vissza, már megy a szoftver, csak a 100%os működéshez kell még a három fájl. Köszi!
-
gari24
tag
HELP!
DNS-320at használok,
Hálozati helyeknél nem látja a felcsatolt meghajtókat , vagyis nem érem el.
A webes felületét nem tudom elérni
Sem pingelni nem tudom se Storage Utility nem látja.Ellenben a működik és a hálozati kábelnél is villognak a fények.
A bekapcsoló gombbal nem tudom kikapcsolni hiába nyomom nem csinál semmit se és a reset gombra se.Bármilyen segítséget elfogadok !
-
djnyakesz
aktív tag
Sziasztok,
Az irodában egy ilyen DNS320-as NAS van elhelyezve, ezen tároljuk az adatokat, hogy mindenki hozzáférjen az irodai hálózaton... viszont én szeretném itthonról is elérni csak azt nem tudom hogy mihez nyúljak és hol kezdjem el.
Tudna nekem valaki segíteni, a kezdő lépésekben? Hol kell ezt aktiválni, hogy tudom végig vinni a folyamatot?
Köszi -
lbarna
tag
válasz djnyakesz #4918 üzenetére
Kérsz egy dyndns cimet.
Belépsz a nasba engedélyezed az ftp-t (manager/Application Management)utána két megoldás.
1 routerbe beirod a dyndns cimet
vagy
2 a nasba beirod a dyndns-tés utána a routerbe port továbbításnál beirod a nas cimét és az ftp 21-es portot.
Huawei m3, Asus ZenFone Max 32Gb
-
djnyakesz
aktív tag
Öhm Az lehet hogy ez nekem kicsit kínai?
1) A nas-ba hogy tudok belépni? Csak úgy ha direktben rácsatlakozok egy PC-vel vagy ha azon a hálózaton vagyok amin látható, esetleg itthonról is elérem valahogy?
2) Mi az a dyndns cím?
3) az utolsó mondatot pedig giga mód nem értem
Nézd el nekem, teljesen kezdő vagyok e téren, értek a gépekhez, de a hálózat egy magasabb fokozat!
Köszi -
lbarna
tag
válasz djnyakesz #4921 üzenetére
Bocsi akkor.
1, a nasba milyen cimet irtál be? fix ip im vagy a router osztja ki? pl 192.168.1.100
Ha nem találod a nas-t akkor ezt szed le és megtalálod a hálózaton.
Utána adsz neki egy fix ip cimet. Azt beirod a böngészöbe és ott betudsz lépni a nasba.
Leirás
Dns 320 oldal2 a dyndns az egy ingyenes ip cim közvetitő, akinek változó ip cime van azt lehet vele elérni. pl ha te telekomnál vagy és az ip cimed 86.146.81.92. az (eszköz be jelentkezik a dyndns oldalra és mindig közli az aktuális ip cimet) a te dyndns cimed pedig valami.dyndns.org akkor csak ezt kell beirnod és mindig megtalálja a nas-t akkor is ha a telekom ip cimet vált neked és 1 nap múlva 79.165.89.26-ra változik.
3 a routerben egyes portok levannak tiltva a behatolások ellen. Ezeket a portokat ki kell nyitni.
[Port nyitás]
[Port ellenőrzés][ Szerkesztve ]
-
gabor_b
tag
Sziasztok.
Némi segítségre lenne szükségem.
Végre sikerült bekonfigurálni az ftp elérést.
A kérdés az, hogy tudom beállítani, hogy adott felhasználók csak adott mappát láthassanak?
Ezidáig csak annyit tudtam beállítani, hogy melyik particiót láthassák. De nekem mappa szintü beállításra lenne szükségem. Erre van lehetőség? -
Aram
tag
-
bognor
csendes tag
Üdv!
segítsetek nekem, potyog a hajam már...
Adott egy NAS320L, benne egy 1T vinyó (ebben semmi extra
minden ok vele, egy gondom van, hogy nem érem el ddns-en keresztül, csak úgy, ha a mydlink oldara lépek be, és azon keresztül.
De én úgy akarom ,hogy ha csinálom egy xy.no-ip.org os ddns, akkor azon keresztül, de semmi.
A ddns beállítva NAS on is, routeren is, portok forwardova, már a DMZ-is bekapcsoltam. De nem jutok be.
(A NASnál pl nem tudok port forwardot beállítani, ott nem enged valamiért).
(firmware: 1.06)Ötlet valakinek?
-
morist
csendes tag
Helló!
Ha a routereden beállítod a ddns-t és a portforwarding-ot, akkor a NAS-on nem kell semmit állítani. Nekem másfél éve működik, van benne egy 2T-s és egy 320G-s HDD. Kintről elérhető az ftp, Tm, ShareCenter felület.
Amikor feltettem néhány hónapja az 1.05-ös firmet, random módon eldobta a netet, többször újra kellett indítani. Jelenleg az 1.04 van fent, 27 napja folyamatosan megy.
Esetleg megpróbálhatnád az 1.04-est. Hátha... -
Cobalt14
tag
Szia,
Nekem is hasonló problémám lenne, pontosan a külső, pl mobilneten keresztüli eléréssel wifi hálón kívülről. A NAS már fut az oké, ezen kívül ezeket csináltam: a dlinkddns oldalon létrehoztam egy ddns accountot, a NAS-ban beállítottam a DDNS-t, a port forwardingot. Ezen kívül a routerben is beállítottam a port forwardot.
Első kérdés, hogy az egyik előző hsz-ben láttam, hogy ha a routerben van port forward, akkor a NAS-ban a DDNS meg a port forwarding nem kell hogy beállítva legyen?Második: a DDNS-ben a browser ip address az ami változik folyamatosan ugye? És az IP in DNS az aminek fixnek kell lennie?
Harmadik: a routerben a port továbbításnál a cél ip címe mezőbe melyik ip címet kell beírni; a router/modem ip címét, a böngésző ip címét (a ddns account létrehozásánál a dns ip címe megegyezik a böngésző ip címével), a nas ip címét vagy a nas gateway ip címét?
Tudom láma kérdések, de soha nem foglalkoztam még ilyennel, és nem akar menni az ftp a telómon.
Xiaomi Redmi Note 2 Prime --- www.retrieverhelp.hu
-
lbarna
tag
válasz Cobalt14 #4930 üzenetére
Szia
Kicsit össze foglalva irom le a választ neked. Esetleg ha rosszul fogalmazok akkor szólj.
Nasban:
A nasban nem irok be semmit, ott csak megcsinálom a felhasználó nevet/ket és a megosztásokat és engedélyezem az ftp-t.Routerbe:
Ha van már valamilyen ip cim közvetítőd akkor én az a routerbe irnám be.
Mert a router amikor kap másik ip cimet akkor az mindjárt elküldi a pl dyndns-nek.
A routerbe be irom pl dyndns cimet. Utána a port továbításnál beirod a nas ip cimét pl: 192.168.0.100 és a 21-es portot
Mented és újra indítod a routert.
Kész is vagy.
Ftp-t telón én a total commandert használom.Huawei m3, Asus ZenFone Max 32Gb
-
Cobalt14
tag
Tudnátok esetleg ajánlani egy jó fájlkezelőt a 320L-hez? Ami esetleg kicsit sokoldalúbb mint a gyári.
-
Cobalt14
tag
válasz aldebaran #4935 üzenetére
Később rájöttem, hogy nem is annyira fontos, csak azért kérdeztem, mert a NAS-ra USB-vel kötött vinyóról másoltam, ami a beépített fájlkezelőjében nem volt túl kényelmes. Aztán csak később vettem észre, hogy az USB eszközt is fel tudom venni az intézőben külön meghajtóként. Szóval valóban tárgytalan a kérdés.
-
djnyakesz
aktív tag
Megpróbáltam nekifutni az általad leírtaknak de már az elején leakadtam.
A hálózaton a http://192.168.1.60/web/relogin.html címen érem el a NAS-t de nem enged belépni úgy hogy az admin a user, és üresen hagyom a pw rublikát.
Pedig tuti hogy nem volt beírva más jelszó hozzá....
Amikor konfigruálni akarom a NAS-nak direktbe a géphez kell kötve lennie, vagy elég ha routeren keresztül akarom (wifin) felmenni rá? -
Cobalt14
tag
válasz Cobalt14 #4937 üzenetére
Annyira mégsem tárgytalan, az a gond, hogy ha pl total commanderből vagy win intézőből akarok másolni a NAS-ra USB-n rákötött külső vinyóról, akkor használhatatlanul lassú (2-3 MB/s-ről beszélünk). Ha a NAS beépített fájlkezelőjét használom, akkor a sebesség okénak tűnik, csak a másolás alatt a NAS felülete lefagy és nem használható. Ötlet esetleg, hogy miért olyan dög lassú a másolás intézőből, total commanderből, illetve esetleg mégis egy alternatív alkalmazás a gyári fájlkezelő helyett, ami jó lehet?
-
djnyakesz
aktív tag
Az a baj a resettel hogy nem merem leresetelni mert rá van kötve egy hálózati nyomtató és ha leresetelem akkor mindent "elfelejt" és nem fogom tudni vissza állítani.
A hálózati nyomtató azért érdekes, mert ha szkennelünk rajta, akkor a NAS-ra kerül a szkennelt dokumentum. Ha leresetelem az 100% hogy nem tudom visszaállítani ezt Nem értek a hálózathoz ennyire...sőt semennyire.
-
impmammuth
csendes tag
Sziasztok! Nekem az lenne a kérdésem, hogy kell e valamit plusszban beállítani a DDNS-hez ha a TPlink 3600-as rá van dugva egy upc-s Technicolor TC7200 -as portjára. Jelen állapot: tplink-ben a DDNS be van állítva + a forwarding. A 320l nas-ban csak az ftp van elindítva. Ha pingetem a no-ip-s címet, az rendben van.
Amúgy meg nem kapcsolódik.[ Szerkesztve ]
-
Cobalt14
tag
Azt nem értem csak, hogy mi köze a gigabites hálóhoz annak, ha a NAS-ra USB-vel direktben rákötött külső vinyóról másolok a NAS-ra anyagot. Hiszen ott az USB-n megy az adatátvitel, miért lényeges ilyenkor a hálózat sebessége? Pláne, hogy ha a NAS beépített fájl kezelőjét használom, ott normálisnak tűnik a sebesség, csak ha a total commandert meg az intézőt használom, akkor dög lassú. Még az is gyorsabb volt ennél jócskán, mikor a laptopról hálón keresztül másoltam a NAS-ra.
A másik meg, hogy már másodszor játssza el, hogy átállítottam az idle time-ot, hogy ne dobjon ki olyan gyorsan, és kizárolt kb 5 perc után az admin userből, próbálok belépni és azt mondja, hogy valaki más már be van lépve a userrel. Most várom az egy óra lejártát és remélem hogy utána beenged.
-
lbarna
tag
válasz impmammuth #4946 üzenetére
A upc-es rouertbe is csináld meg a port továbítást, akkor menni fog.
-
lbarna
tag
válasz Cobalt14 #4947 üzenetére
Akkor a másolás nagy vonalakban.
gépről a nasba.
gép hdd -->nas hddnas usb vinyóről nas vinyóra (belső fájl kezelővel)
nas usb hdd --> nas hdd (csak a belső sebeség számít)nas usb vinyóről nas vinyóra (számítógépen keresztül)
nas usb hdd -->számítógép --> nas hdd
ezért lassab.Huawei m3, Asus ZenFone Max 32Gb
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest