Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz jag222 #54528 üzenetére

    A PC alatt Windows-t értesz? Mert akkor azzal van a gond, nem a PPPoE kapcsolattal, sajnos a Windowsnak mindig is szar PPPoE kliense volt és valószínűleg mindig is az lesz, ugyanis minek foglalkozzanak vele, ha már szinte mindenkinek van routere otthon, ami átveszi ezt a feladatot. Ha esetleg feldobsz egy linux-ot és azzal megnézed, akkor már nem akkora a terhelés és többet is ki tudsz hajtani sebességben, mint Windows-nál.

    dchard: Ha az a Win 7 hálózat grafikonja, akkor az eléggé pontatlan tud lenni bizonyos hálózati forgalmaknál, anno én is meglepődtem, mikor egy 30/3-as nettel sikerült ilyen 40/4-5 Mbit/s forgalmakat összehozni (már azt hittem, hogy a szolgáltató jótékonykodik), persze csak Windows-on, a pfsense-es router hálózati grafikonja mindig max. 30/3-at hozott WAN oldalon.

    llacee: Ez a vicces, legyünk őszinték, mit tudnak azok az 50 ezres routerek? Szinte semmit. Ugyan úgy csak gigabitesek a LAN portjai (és általában csak 4 van (van több portos is), plusz vagy 2 USB, nagy kunszt), csak Wifi-n tudnak ilyen 2-3 Gbit/s-t, persze azt is csak elméletben és LAN-WAN irányba akkor is csak Gigabit megy át max, szóval az az 50 ezer forint szó szerint csak pénzkidobás, főleg hogy ezek az eszközök szinte semmi más feladatot nem tudnak ellátni, mint amire tervezték őket, de pl. egy PC-t be tudsz állítani routernek, csak több, vagy több portos hálókártya kell, plusz esetleg egy Wifi modul és kész, bármikor használható PC-nek és routernek is, bár nem arra tervezték, de a feladatot ellátja gond nélkül, egy router pedig mást nem nagyon tud és azért azok a hardverek se olyan nagy cuccok, nem értem az ASUS is miért van úgy elszállva az áraival, de egy vicc ami ilyen téren van, azt akkor ha 10 Gbit/s-ről beszélünk, akkor mennyibe kerülhet egy ilyen dísz router? Vagy 500 ezerbe? Már még a nevesebb gyártóknál is van olcsóbban 10 Gbit/s router / switch, igaz Wifi nélkül.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák