Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zsolt501

    nagyúr

    válasz TeeJay #52641 üzenetére

    Alapvetően a le és feltöltési szokások nem módosulnak attól hogy valaki a nagyobb csomagot fizeti elő, nem mindenki torrentezik és nem mindenki tol több gigás állományokat folyamatosan a hálózaton.
    Itt a környékünkben sem annyira jellemző ez, ami viszont tény hogy maga a hálózat lett kissé alul méretezve előfizetői szempontból is, mert több előfizető lóg a hálózaton amit azt egészségesen ki tud szolgálni.
    Itt Szeged panelos részén még a tvnetworkos időkben tervezett és kivitelezett hálózat alapjait használják főleg a gerinc hálózat, az al hálózat egy részét már átépítette a Digi de még az sem lett mindenhol újra húzva, illetve az épületekben lévő hálózati megosztás sem igazán ekkora ügyfélkör kiszolgálására lett tervezve.
    Sajnos paneles területen amíg át nem építik FTTH-ra a rendszert és a gerinc hálózat kapacitását nem emelik meg addig lesznek ilyen terhelési problémák, és ezzel akár hogy is bűvészkednek ha az ügyfél szám növekszik azzal arányosan fog növekedni az ügyfél panasz és a túlterhelések száma is.

    Az is biztos hogy a videó megosztó és közösségi oldalak, na meg nagyobb szoftver frissítéses időszakok kimutathatóan növelik a hálózatok terhelését, igaz ezek nem állandó és folyamatos terhelést jelentenek, de gyengébb és nagyobb kliens számmal rendelkező hálózati részeken problémák jelentkezhetnek ilyenkor.

    Egy biztos hogy a digit bizonyos területeken egyre jobban fogja a hálózat terheltsége szorítani, és túl sokáig nem halasztgathatja majd a fejlesztést.

    [ Szerkesztve ]

    ''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

Új hozzászólás Aktív témák