Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TommyGun

    őstag

    Sziasztok

    Kérnék egy kis segítséget.

    Bekötötték digit a hétvégén, kaptam egy HUAWEI optikai kábelt fogadó router szerűséget, ebből megy szerte szét a koaxon a TV. Amivel nincs is baj.
    Kiérkező szerelő azt mondta csak 1db LANport használható és wifit sem szór a cucc pedig van rajta antenna. Ezzel szemben 3 LAN port működik, és wifije is megy.

    Namost kérdésem az lenne hogy mivel többgenerációs a családi ház van és mindenhova nem jut el a wifi jel így van 2db router még a házban. Az lenne a kérdésem hogy dugjam ezt össze?

    Leírom mire gondoltam > szóval az 1-2es digis lanportokba dugnék egy dlink meg egy netgear routert, feltételezem a két routerbe a kábelt nem a wan portba kell dugnom hanem simán 1-1 lan portba(?)
    Namost ha kiolvasom milyen DHCP tartományt oszt a digis router adok a két másik saját routernek fix IP-t abban a tartmoányban ahol a digis router van és voálá? DHCPt kapcsoljam ki a két saját routeremen?
    Ha DHCPt kikapcsolom a két saját routeremben hogy fognak Ipt kapni a wifis cuccok amik arra akarnak csatlakozni?

    Most is össze vannak dugva és működnek de a két saját router webes felületét nem érem el, gondolom azért mert más tartományban vannak? És a DHCPk sincsenek lekapcsolva.

    A digis routerba már bejutottam de elég puritán felülete van, alig lehet benne állítani bármit is, nem mintha piszkálni akarnám csak a wifi jelszót akartam megváltoztatni azt meg találtam de vhogy elég hülye a felület alig vannak menüpontok és ott sem lehet állítani szinte semmit...

    [ Szerkesztve ]

    "Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."

Új hozzászólás Aktív témák