Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Inhouse

    őstag

    válasz Imike_80 #102000 üzenetére

    Ezt írtam:
    Adsz neki egy fix IP-t az első routered által osztott tartomány végéről és kikapcsolod benne a DHCP-t. LAN->LAN és kész.

    Megnézed a gépeden az IP címed, Start\futtatás ide beírod, hogy cmd és ENTER-t ütsz, bejön egy "DOS" ablak. Itt beütöd, hogy IPCONFIG, ki fogja írni az IP címed és az átjáró (gateway) IP címét. Ez úgy szokott kinézni, hogy 192.168.x.1 mondjuk az átjáró és a te IP címed meg 192.168.x.y. Az x vagy 0, vagy 1, esetleg 2 mindkettőnél. A te IP címed utolsó számjegye 2-255 között valami. Felírod egy papírra.
    Fogod ezt a másodlagos routered, összedugod a gépeddel pl. a LAN1-be. Ha alaphelyzetben van, akkor kap a géped egy IP-t és a router IP-je lesz az átjáró (gateway). Ezt az IP-t beütöd a gépeden egy böngészőbe, mint a google.hu-t. Bejön a routered menüje, beírod a felhasználónevet és jelszót. Általában rajta van a lészüléken egy matricán az alapértelmezett.
    Megkeresed a LAN részt és beírod IP címnek a felírt mintájára pl. a 192.168.x.255-öt, tehát a vége legyen 255, az x pedig amit felírtál (0 vagy 1, vagy 2, de ugyanaz, mint az eredeti rendszerben)!
    Aztán megkeresed a DHCP részt ami be van kapcsolva és kikapcsolod.
    Fogsz egy UTP kábelt és a fő router egyik LAN portából összekötöd a most beállított másodlagos routered egyik LAN portjával.
    Elvileg készen vagy.
    Ha később állítani akarsz ezen a másodlagosonn, pl. wifi, stb...akkor beírod a böngészőbe, hogy 192.168.x.255, az x még mindig a felírt szám és nem egy x betű! Ugyanúgy bejön a menüje és állítgathatod, csak az eddigiekben beállított dolgokhoz ne nyúlj...

    [ Szerkesztve ]

    Üdv Inhouse

Új hozzászólás Aktív témák