Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • VGYke

    addikt

    válasz VGYke #35026 üzenetére

    Sziasztok! Mindenkinek köszönök minden válaszát! Döntöttem, útban van a Dell Inspiron 7537.
    Addig tököltem, még tegnapról (tegnapelőttről?) mára 250-ről 265-re felment az ára! :O :O
    (Mivel barátom a beszerzési hely tulajdonosa, 15 éve csak tőlük vásárolok, mert megbízhatóak, régi cég sok alkalmazottal, tehát nem virtuális, stb., tehát nem számít hogy máshol akár beszerezhető olcsóbban...)

    Úgy hogy még meg sem kaptam a laptopot, lenne 1-2 kérdésem.

    1.) Hogyan néz ki egy előtelepített Win8? Van a HDD-n egy rejtett partíció, ahová fel vannak pakolva az előtelepített programok? Helyezzetek már egy kicsit képbe, mert ilyen előtelepített cuccal még nem volt dolgom.

    2.) Van a BIOS-ban AHCI választási lehetőség? Ha van, első bekapcsoláskor fix HDD esetén átállíthatom AHCI-re, majd utána jönne a Win8 telepítés (amit 1. szerint még nem tudom mit jelent...)
    AHCI beállításnak azért lenne jelentősége, mert a későbbiekben szeretném a HDD-t SSD-re cserélni úgy, hogy "klónozom" a HDD tartalmát (esetleges rejtett particióit is) az SSD-re, tehát cserénél ne kelljen sokat "sz*r*kodni az újratelepítéssel, meg az előtelepítés elvesztésével - amiről tényleg nem tudom mit jelent, hogyan néz ki, stb.)
    Az AHCI meg azért érdekes, mert ugyan nem értek a win8-hoz, de Vistáig kényes volt az op. rendszer erre, telepítés után nem lehetett akár hogy állítgatni... Most az asztali gépemen Win7+SSD van, de ugye itt sem volt ez kérdés...

    Tudtok tanácsokat adni?

    [ Szerkesztve ]

    kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

Új hozzászólás Aktív témák