Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ArrayOfLilly

    aktív tag

    válasz formasu #10434 üzenetére

    De. A jelek szerint az utolsó linkemen találsz egy képet arról, hogy miért nem megy kisebbre. Defragba belépve látod, hogy hogy helyezkednek el az adataid. Valszeg van valami a 152-es partíciódnak a végén.

    Gyakorlati tanács - az előző szabad fordítása:

    saját: 0. lépés: csinálj egy másolatot a rendszerről a biztonság kedvéért, pl. a másik partícióra, a GParted elvileg azt is tud, ha jól olvastam, belinkeltem a doksiját. Ill. erre lehet, hogy használsz is valamit.

    "A probléma az (ahogyan olvastam), hogy nem tudod a win partíció méretét 50%-nál nagyobb mértékben csökkenteni. Próbáld ki, nekem működött:

    1. A beépített Vista Disk Management Eszköz segítségével csökkentsd a partíció méretét, amennyire lehetséges.
    2. Reboot után defrag, a Vista saját eszközével
    3. Csinálj a partíció végén üres helyet. (Az unformatted, unmappedet ebben a szövegkörnyezetben nem tudom értelmezni, de lehet, hogy azt érti alatta, hogy próbáld meg újra csökkenteni - én úgy értem, hogy ne legyen rajta adat.)
    4. Indítsd újra a rendszert és bootolj a GParted Live CD-ről, aminek a linkjét már megadtam az előbbiekben, és méretezd át a partíciót. Ne csökkentsd a 60%-a alá.
    5. Reboot és ismételd meg a 3. lépést (na erről kéne megkérdezni egy szakembert, hogy ezt hogyan értelmezzük).

    Innentől kezdve iterálod a 3., 4. lépést, ameddig kell."

    Előkészületek - csökkentsd a rendszerfájlok számát, méretét, átmenetileg:
    0. Disk Cleanup wizarddal távolítsd el a hibernation fájlt és a visszaállítási pontokat.
    1. hibernation file eltávolítása a hibernálás letiltásával (ha a fájl még megvan akkor kell törölni is): futtasd a command promptot adminisztrátorként (Jobb egér klikk a cmd shortcutra és onnan), ezt írd be: powercfg -h off. Nem emlékszem, újra kell-e indítani a fájl törléshez.
    2. Ideiglenesen tiltsd le a pagefile használatát: Control Panel, aztán Advanced System Settings \ Advanced \ Performance \ Advanced \ Change \ No Paging File, reboot után tudod törölni a c:\pagefile.sys-t.
    3. System Restore-t tiltsd le átmenetileg.
    4. Advanced Settings a Control Panelben szintén, ott Startup and Recovery \ Settings and then change the Write debugging information drop-down to "None" to disable the kernel memory dump. (ezt nem fordítom, magáért beszél.)

    Ezek után most majdnem minden rendszerfájl, amit tudtunk, törölve van.

    Jön egy alapos defrag ezzel: Sysinternals Power Defragmenter 3.0

    Én meg ezen a ponton elküldöm az eddigit, mert ha elszáll, akkor kiugrom az ablakon...

    http://www.arrayoflilly.com

Új hozzászólás Aktív témák