Új hozzászólás Aktív témák
-
tahepa
senior tag
válasz vlevi #137268 üzenetére
" a zebrán a biciklinek nincs elsőbbséggé" KIVÉVE ahol sárga csíkkal van jelölve az uton átvezető kerékpárút....TEHÁT KIVÉVE ! Erre a KIVÉVE részre szarnak a kerékpárosok vastagon ! De mint már írtam ekkor is körbe kellene nézni hogy az elsőbbséget meg is kapja...jobb élni mint a családtagok sírását hallgatni a túlvilágról...elvégre a kis fejmozdulat ennyit megérne...
Sőt NEM minden egyirányú utcába hajthatnak be a forgalommal szemben a kerékpárosok CSAK a jelzőtáblával kijelölt egyirányú utcába.....na erre is pont úgy szarnak...és még sorolhatnám.
Sajnos őket csak elvétve ellenőrzik és büntetik szabálysértéskor és ezzel vissza is élnek.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Így van, én eddig egyetlen biciklistát láttam, aki megállt a STOP táblánál biciklivel a bringaúton, ha olvassa, tudja, hogy róla beszélek.
Nagyon nincs rendben, hogy lámpás kereszteződéseknél, ahol jobbra kanyarodó autóknak is zöld van, a biciklisták akár 20km/h-val is lehajthatnak az útra. Ahogy mondani szokták, a fizikát nem lehet megb*ni, ugyanígy a biológiát sem: amíg az autósoknak nincs hátul szemük, és nem tudják a fejüket fénysebességgel forgatni, nem tudnak reagálni a hirtelen eléjük kerülő biciklisekkel. Piac utca-Miklós utca kereszteződésében például mindig rettegve fordulok jobbra, ha a Kistemplom felől jövök, hogy mikor kerül egy piros "Wolt" feliratú táska a motorháztetőmre... Nem tudom hogy nem volt még ott halálos gázolás...
[ Szerkesztve ]
-
xuldar
addikt
Pl. itt rendszeresen látom, hogy fékezés és körülnézés nélkül süvítenek át a biciklisek a kerékpárúton. Pedig elég feltűnő mindkét irányból a stop tábla, és épületek mögül vágódnak ki. Letojják, mert nincs agyuk. Aryes mondta jól, úgy kell biciklizni (de inkább közlekedni), mintha láthatatlan lenne az ember. Még ha neked is van elsőbbséged, semmit nem érsz vele, ha összetörnek. Figyelmetlen emberek mindegyik csoportban vannak, autósok, motorosok, bringások, gyalogosok között.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung LCD és LED TV-k
- Hálózati / IP kamera
- Futás, futópályák
- iPhone topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Xbox Series X|S
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mobil flották
- Windows 11
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- További aktív témák...
Állásajánlatok