Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hdanesz

    senior tag

    válasz Zola007 #128842 üzenetére

    Az a bibi, hogy 1.3-ért nem nagyon fogsz olyan autót találni ami mindenben passzol az általad leírt kritériumoknak.
    Olyan nincs, hogy egy autó mindent tud. Kényelmes, jól rugózik, csendes 140-nél, keveset fogyaszt, nem több 1.3-nál és jó gumi is van rajta.

    Az első dolog kb. amit kereskedők kicserélnek az a gumi. Én bármelyik évszakban vettem autót, mindig téli volt rajta. Lehetőleg olyan 8-10éves legalább. Ha rákérdezel, akkor csak széttárják a kezüket, hogy így vették ők is.

    Nem lehet általánosítani, de nekem az eddigi két külföldről behozott használt autóm (kereskedésből vett) mindkettő fos volt. Egyik egy VW Golf VI (egyhatszívóbenzinmibajalenneörökéletmegegynap), a másik egy Citroen C5 X7 (2.0HDi - 136LE....a legeslegjobb 2.0 HDi). Mindkettőt el kellett adnom végül....mert túl sokba lett volna javítani és nem is tudták előre a szerelők (megbontás nélkül jogosan) hogy mennyi lesz a vége.

    A C5 kétszer fosta el az összes olajat. Kétszer volt hátsó főtengely szimering cserén, mindkétszer azt mondták az előző nem belevaló volt. Harmadjára már nem próbálkoztam vele. Ez mondjuk a szerelőket is minősíti..nem az autót. A Golf meg egy Debrecen-Bp-Debrecen távon megette az olaja felét. Nyáron, 35fokban elég volt neki ehhez 100-150km városban is. Több szerelőt is megkérdeztem, mindenki vakarta a fejét, illetve a költséget 6számjegyűre tette hozzátéve, hogy az első szám lehet bárhol 2 és 6-7közt.

    A magyarországi autóim mind nagyobb hiba nélkül dolgoztak. Egyszer sem maradtam az út mentén és olajat sem kellett többet beletöltenem egybe sem mint benzint. Biztos lehet kintről is szép, jó állapotú autót behozni...és itthon is kifogni a fost. Nekem volt Mátészalkáról vett Citroen C5-öm, 1.8 szívó, 2002-es...lazán visszatekerték 197ezerre (257ezerről), persze ez csak vásárlás után derült ki, akkoriban még nem volt KEKKH. De! Semmi baja nem volt, attól a szomorú ténytől eltekintve, hogy kb. 3-4havonta valamelyik izzót ki kellett cserélni valamelyik első lámpában. Se szervízkönyve, se használati útmutatója nem volt...mégis jól tette a dolgát.

    Eddig 8 autót vettem használtan saját részre, meg egyet faterommal közösen. Azt gondolnám van tapasztalatom ezen a téren. De minden egyes alkalommal meg tudnak lepni a kereskedők. :D

    Szóval csak óvatosan. Azért nyitva tartom a szemem és ha látok valami érdekes autót, szólok.

    Ja, még valami. Nekem 920-ért sikerült EZT kifognom. 1.4, 90LE...mi baj lehet? :) Közlekedőedény. 6literrel elvagyok, elég tágas is ahhoz képest.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák