Hirdetés

Aktív témák

  • davids83

    csendes tag

    válasz csernusok #1013 üzenetére

    Háát, azt nem tudom, bevallom őszintén, nekem a routeren nincs tűzfalszabály megadva (tudom hogy nem szabad így használni, de bízok a ZA-ban). Majd egyszer ha lesz időm belövöm, ránézésre nem tűnik nehéznek..
    Ezt a linket már valaki írta feljebb, nekem 100%osan OK lett, szóval elvileg nincs mitől tartanom.. bár ez még nem jelenti azt, hogy teljesen biztonságban vagyok!
    Amúgy gondolom windózt használsz, tehát ha XP-tűzfal kikapcs, ZA bekapcs, router-tűzfal beállít, akkor alapból mennie kéne az MSN-nek is..
    A megoldás az hogy megnézed mien portot használ az MSN, és engedélyezed, de ha jól emléxem a routerben van konkrétan egy szabály az MSN-re is, így egyszerűbb a dolgod.. Ha elindítasz egy programot, a ZA megkérdi hogy engeded-e neki a nethez való hozzáférést, ha be-X-eled az emlékezést és engeded akkor a ZA megjegyzi és nem kérdez rá többet.. de ezt megnézheted a Firewall/Program menüben is (értelemszerűen: piros X = nem engedi, zöld pipa = engedi).
    A router IP-jét teljesen felesleges megváltoztatni, mert befelé oszt, kívülről nem látszik az az IP.. (max aki nagyon ügyes, és az elkapott csomagok fejlécéből kiszűri hogy van-e belső hálózat, de tudtommal ez nem olyan egyszerű.. na mindegy, ehhez nem értek) Persze ha nem véded le kellően a routert, akkor aki be akar lépni, valószínűleg ezzel volt először próbálkozni.. de mivel én tudom hogy kik jöhetnek a hálózatomba, ezért MAC-címre osztok IP-t, így az illetéktelenek ki vannak zárva.. Igaz, tesóm laptopja csak a WEP-et tudja, amit fél másodperc alatt fel lehet törni, így akár veszélyes is lehet, de amint tudok átállok a biztonságos WPA2-re..

    Ami ami, az az...

Aktív témák