- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Kezdődik az új iPhone SE alkatrészeinek gyártása
- Kamu telefonok
Új hozzászólás Aktív témák
-
dadmike
tag
válasz Zototh64 #399 üzenetére
nekem is fekete van,csak igy fehér dobozba adták. lehet azóta ez változott,nem tudom. erősebb a hardver erősebb akku dukál hozzá de meglepően jól bírja. van ez a cpu energiatakarékos mód. nekem ez mindig is be volt kapcsolva,nem tudom mit eredményez ha esetleg ki van kapcsolva.de gondolom nem okoz semmi különös dolgot. http://kepfeltoltes.hu/view/150608/Screenshot_2015-06-08-22-35-33_www.kepfeltoltes.hu_.png
-
Zototh64
őstag
-
luciferk
senior tag
5500-as tulajok, nálatok jól működik az akku töltötségi állapot visszajelzés? mert nálam nem, már másfél hónapos az 5500-asom de még most sem állt be normál működésre az akku töltötségi állapot visszajelzés vagyis 100% ról 78-80% ig normálisan mutatja a százalék csökkenést majd marad ezen a szinten a 1-2 napig pedig használva van a teló, majd ezután hirtelen leesik az akku százalék 50%-ra, 1-2 napig marad így majd hirtelen jelez a teló, hogy 1%-ék a töltötség az akkunál vagy roszabb esetben ki is kapcsol a teló. Próbáltam már gyári alapállapotra visszaállítást de a visszajelzési hiba maradt. A teló kb 5 napig bírja a szuflával mivel nem telefonálok túl sokat, de hát ez a fránya visszajelzési hiba csípi a csörömet, lehet, hogy gyári szoftver hiba lenne? Amúgy 39 ropiért nagyon megéri az árát, egy pár évig biztos nem tervezem a lecserélését.
-
luciferk
senior tag
Köszi, kipróbálom bár jobban örülnék ha a gyári szoftverrel müködne normálisan a teló. Érdekes, hogy csak egy páran panaszkodnak az akku viszajelzési hibára pedig nagyon valószinű, hogy szofver hiba a baj okozója, vagy az 5500-ast több féle szoftverral adták ki és ezert nem jelentkezik mindenkinél ez a hiba? Vajon a concorde nem teszteli le az 5500-asokat, hogy ilyen hibával ne kerüljenek forgalomba?
-
luciferk
senior tag
válasz luciferk #410 üzenetére
Tegnap este fel tettem a battery doctort, az akku töltötség jelző 30%-ot mutatott ma délelött továbbra is 30%-ot mutatott majd egyik pecről a másikra jelzett a teló, hogy 1% a töltötség és ki is kapcsolt úgy, hogy vissza sem lehetett kapcsolni, vagyis nálam nem segített a battery doctor. Vajon a szervíz tud ezzel a hibával kezdeni valamit vagy lehet cserét kérni e hiba miatt?
-
butth
csendes tag
válasz luciferk #411 üzenetére
Nálam is ez a gond igaz,nem ennyire vészes.Nálam a letöltött billentyűzet száll el és áll be a gyári,ha restartolom.Kíváncsi leszek,hogy a concorde mikor teszi elérhetővé a gyári romot.Frissítésről,le lehet mondani úgy érzem.Ha beviszed hozzájuk,ingyen újrarakják.
[ Szerkesztve ]
-
tozsomak
csendes tag
-
tozsomak
csendes tag
válasz Zototh64 #414 üzenetére
Persze. Az alap itt van.:
http://forum.xda-developers.com/canvas-turbo/general/howto-modify-ebr-mediatek-devices-t2769604
Itt készen is vannak különböző MTK - s telókhoz való módosított ebr file - ok :
http://forum.zopomobileshop.com/thread-1412-1-1.htmlBorzasztó bonyolultnak tűnik pedig nem az. Root kell hozzá. Meg jó ha van cwm de nem feltétlenül kell. MTKdroidtools - al vagy recovery - ből csinálni kell egy rom mentést a telóról. Utána ugyanazzal blokkok készítése a Flashtoolhoz a mentésből. Ebből megvan a 2 eredeti ebr1 és ebr2 file. Ezeket kell módosítani az első link - ben szereplő tweak progival a kívánt méretűre (vagy pedig letölteni a második linkben lévő már módosítottat.
A két új ebr file - t kicserélni a Flashtoolhoz előkészített mappában. Majd végül az spflashtool - lal az utóbb említett könyvtárban lévő scattert betallózni. És csak a két ebr file-t kiválasztva firmware upgrade-t nyomni a telóra. Ennek módjára nézz utána. Újraindítás után a teló a telefon a telefon memóriát sérültek fogja jelezni és felajánlja a formázást. Ok erre és kész. Ha hazaérek este majd írok még részleteket.[ Szerkesztve ]
-
tozsomak
csendes tag
Bocsi az este már nem értem írni, OFF mert kedden megszületett a 2. kislányom és ma jönnek haza a kórházból a nejemmel , így az este még sok dolgom volt otthon. /OFF
Még két dolog: az SPFlastools-szal való firmware frissítés úgy működik, hogy kikapcsolod a telót és kiveszed az akksit SPF-ben katt a download-ra és utána kell rádugni a telót a gépre. Ehhez NAGYON fontos, hogy a megfelelő adb driver fel legyen telepítve a gépre, különben nem fog menni a dolog. Én a VCOM preloader driverét használtam, asszem ebből: http://adbdriver.com/upload/AdbDriverInstaller.exe
És mint írtam nagyon fontos, hogy csak a két ebr file legyen bejelölve és firmware upgrade opcióval feltolni, így megmarad a rendszered és minden programod a belső memóriában (userdata partició) és nem kell semmit sem újratelepíteni.
megj.:Asszem a teló scatter file-ját nem teszi bele automatikusan az MTK droidtools a FilesToFlashtool könyvtárába amit a blokkok készítése a flashtoolhoz lépésben hoz létre, amiből dolgozunk végülis. Azt manuálisan kell beletenni, az MTKdroidtools ezt egy kattintással le tudja menteni és egy txt file lesz az eredménye, ezt kell majd betallózni az SPflashtoolba, mint korábban is írtam, de csak ha a megfelelő helyen (könyvtárban van).
És végezetül, ha download complete van, akkor újraindítás után a telefon-memóriát sérültnek mutatja majd a teló és formáztatni akarja, ezt meg is kell tennünk, hogy készen legyünk. Ez a partició azonban nem azonos azzal, amin a progik vannak, mert azt belső-tárhelynek írja (ugye ennek a méretét akarjuk megnövelni, amit az előbbiből veszünk el), mondjuk nekem az eleve üres volt, de ha te tárolsz rajta valamit, akkor azt nyilván célszerű menteni az egész művelet előtt. /Én eleve külső SD kártyára mentek mindent, amit lehet./
Itt van még némi információ, ami hasznos lehet: [link]
Van még kérdés?[ Szerkesztve ]
-
Zototh64
őstag
válasz tozsomak #417 üzenetére
Semmi baj a tegnap esteert! :-)
Eloszor is gratulalok a kis Pincurkához! :-)
sok idom nekem volt foglalkozni a dologgal, majd hetvegen megcsinalom.
Amit es ahogy leirtad, tiszta es vilagos :-) Ha valami kerdes megis felmerulne, jelzek.
Köszönöm az aprolekos leirast! :-)Samsung Galaxy S23 Ultra 5G, Huawei Mate 20 Pro, Garmin Fenix 7X Pro Sapphire, Garmin Instinc 2X Solar ez eladósorba került a Fenix miatt, Garmin EDGE 1040
-
Zototh64
őstag
válasz tozsomak #415 üzenetére
Minden meg van, csak nem akarja letölteni a gépem sem a már kész módosított EBR-t, sem a Tweak-et.
Harcolok még azért :-(Samsung Galaxy S23 Ultra 5G, Huawei Mate 20 Pro, Garmin Fenix 7X Pro Sapphire, Garmin Instinc 2X Solar ez eladósorba került a Fenix miatt, Garmin EDGE 1040
-
Zototh64
őstag
válasz tozsomak #421 üzenetére
Tegnap is igy kellett volna kezdenem :-)
Nem vagyok gép közelben es gondoltam letoltom a tablettel!
sacc 3 perc alatt leszaladt, majd már csak at kell masolnom a gepre es kesz. :-)Samsung Galaxy S23 Ultra 5G, Huawei Mate 20 Pro, Garmin Fenix 7X Pro Sapphire, Garmin Instinc 2X Solar ez eladósorba került a Fenix miatt, Garmin EDGE 1040
-
Zototh64
őstag
válasz tozsomak #421 üzenetére
Úgy látszik, nem szabad hozzányúlnom a telcsihez :-(
Nem akar a tweak elindulni rendesen.
Nem baj, így marad.
A telcsi tökéletesen működik, nagyon ritkán van memória hiányom, általában csak frissítéskor fordult eddig elő, azt meg megoldottam.[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S23 Ultra 5G, Huawei Mate 20 Pro, Garmin Fenix 7X Pro Sapphire, Garmin Instinc 2X Solar ez eladósorba került a Fenix miatt, Garmin EDGE 1040
-
luciferk
senior tag
1 kis up ennek a fórumnak
Szerintetek a gyári romot miért nem teszik elérhetővé a honlapukon? mert jelenleg most is csak a gagyi semmitmondó felhasználói kézikönyv elérhető [link] a gyári romot húznám újra az általam fentebb említett akku visszajelzési hiba miatt, már írtam az ügyfélszolgálatnak majd a szerviznek is evvel a hibával kapcsolatban, de minden áron azt szajkózzák, hogy vigyem be a mobilt akkuval együtt és hagyjam ott kivizsgálásra javításra, arra a megjegyzésemre, hogy egy esetleges romújrahúzással nem tűnne el a hiba semmi válasz. Nem sok kedvem van órákat utazgatni na meg a mobilomat sem hagynám ott egy egyértelműleg szoftveres hiba miatt.
-
sirkan13
aktív tag
Sziasztok.Csengő hangerő növelésére tudtok valamilyen megoldást?Olyan halk hogy az hihetetlen.Bemegyek a szervízmenübe ott felnyomon a hangerőt és semmi.Köszönöm.
-
miti5
tag
Üdv! ezeknek a concorde telóknak nincs valami más nevük,nem tudja valaki, egyszerűen nem akadok a nyomára , smartphone 4000 hez keresnék fóliát és tokot de nincs fennt semmi hozzá kinában sem, azért gondolom talán valami más név alatt fut??
üdv! -
hjoci69
csendes tag
Hali nekem is 5580-as telóm van MM-ból, nekem térerő gondjaim vannak de több mint valószínű hogy szolg miatt.
-
butth
csendes tag
Olyan problémám van,hogy a teló akkuja elkezdett kb 2 hét alatt nem gyengén púposodni.Jól értelmezem,hogy ezt nem cserélik garancián belűl??
[ Szerkesztve ]
-
Steeve84
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos eltörött az 5500-as üvege. Touch müxik az nem sérült ahogy az lcd sem. Nem tudna valaki nekem segíteni, hogy milyen néven fut esetleg máshol ez a telefon, vagy milyen típusú Digitizer Glass kell ehhez? Sajnos ebay-en és aliexpressen sehol sem találok hozzá üveget. Mintha nem létezne arra ConCorde 5500. Előre is köszönöm.
May the Schwartz be with you! :-)
-
Zototh64
őstag
válasz Steeve84 #429 üzenetére
Szia!
Olvass vissza, volt róla szó.
Egyik fórum társunk Kínából rendelt. Vagy 2-3 hónapja legalább.
Linket is közzé tett.[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S23 Ultra 5G, Huawei Mate 20 Pro, Garmin Fenix 7X Pro Sapphire, Garmin Instinc 2X Solar ez eladósorba került a Fenix miatt, Garmin EDGE 1040
-
Steeve84
csendes tag
Meg is rendeltem. De mivel több típus van ezért most az a kérdés, melyik kell a ConCorde 5500-hoz. A problémám az vele, hogy ugye szét kell szedni a telefont, de úgy ha én azt szétszedem akkor használni addig nem fogom tudni, amíg az új kijelző megérkezik, ami 3 hét. A kérdés ahhoz szól aki cserélt már ilyet, hogy melyik sorozatszámú kijelzőt kell rendelni? Ha nem jön válasz pár napon belül akkor szétkapom. Előre is köszönöm mindenki segítségét.
1,LCD number 1 : RX-50HX-917A ( RX-FPC546NT-917VO)
2,LCD number 2 : RX-FPC5460TM-952VO
3,LCD number 3 : WD546-86AF[ Szerkesztve ]
May the Schwartz be with you! :-)
-
movax
őstag
Nem tudok belépni a recovery menübe, a vol+ és a power gombbal kis halott android-robot jelenik meg piros felkiáltójellel a hasán. Innen semmire nem reagál, viszont ha várok, továbblép és bootol normálisan. Rootolatlan, szűz a telefon. A factory menü működik a vol- power gombokkal.
[ Szerkesztve ]
-
dadmike
tag
Mikor még megvolt a telóm,akkor én is ezzel találtam magam szembe.de ha megnyomod a home gomb melletti bal vagy jobb gombot,be kell jönnie a recovery-nek. de ha nem muszáj akkor ne mászkálj a recovery-be. minden nemű törlést és gyári állapotot a beállitásokban találsz meg. az bőven elég ha rakoncátlankodik a telcsid.
[ Szerkesztve ]
-
movax
őstag
Az a bajom, hogy nem tudok appokat frissíteni, mert azt mondja a teló, hogy nincs elég helye, pedig alig van rajta 4-5 app (most a Facebook nem akarja frissíteni magát emiatt). Eddig nem akartam rootolni, mert nem volt rá szükségem, de úgy látszik elkerülhetetlen lesz.
Kérdésem az, hogy melyik módszer az egészségesebb, megnövelni 1 gigáról 2-re az app-partíciót vagy a link2sd módszer?. Nem ástam bele magam nagyon ezekbe a dolgokba, és nagyon nem szeretném szétcseszni a rendszer zsigereit.
Mivel lehet simán rootolni a telót? Fullos rendszermentést azért csinálnék előtte. Ehhez CWM vagy TWRP recovery ajánlott?
[ Szerkesztve ]
-
dadmike
tag
amennyire emlékszem,ahhoz nem kell megrootolni a telót,mert a rendszer alapból tud appokat áthelyezni az sd kártyára és meg apps2sd segédprogram se kell hozzá. (amúgy én anno 2éve még a kingroot-al rootoltam meg) az alkalmazásoknál van olyan opció hogy áthelyezés sd kártyára. erre a telóra ha jól tudom,nem lehet cwm-t telepiteni,és nincs is hozzá semmilyen custom rom. de belső tárhely módosításra egy kis mókolással van lehetőség. itt a fórum ahol erről olvashatsz és további kérdéseket tehetsz fel. de mivel elég
halott az a fórum,igy lehet hogy várni kell a válaszra.... http://www.concorde.hu/forum/index.php?topic=461.0[ Szerkesztve ]
-
movax
őstag
Kártyán van már minden, ami lehetséges, így is rinyált, hogy nincs elég helye. Töröltem a cache-t, így felment a FB-update, de a frissítések egyre nagyobbak, s előbb-utóbb kell egy végleges megoldás.
Ha nem lehet CWM-et tenni rá, akkor hogyan tudok teljes mentést csinálni?
-
dadmike
tag
sajnos előbb utóbb elkerülhetetlen hogy másik készülékre váltson az ember,erre mennek a szoftver fejlesztők és ezért jönnek frissitések egy héten többször is. van saját recovery-je az 5500asnak is,multkoriban leirtam mit kell vele csinálni. abban ugyan ugy van system backup opció,azzal lehet teljes mentést csinálni. semmire nem kell a cwm. lehet tárhellyel spórolni ha pl. nem a sima facebook appot használod hanem vagy böngészőből az m.facebook.com oldalon jelentkezel be vagy letöltöd a play áruházból a facebook lite appot,ami egy butitott facebook app,csak nem 200megát foglal a tárhelyből hanem csak 3megát mondjuk ez utóbbi 2lehetőség magyar nyelvű. nem nagyon lehet mit csinálni ezzel. hardvert kell váltani . nemhiába adtam el ezt a telómat. most használok egy cc5580ast,az is megy a levesbe. most váltok jövőhéten lenovo k3 note-ra. cc-nek ez a heppje hogy épp hogy 1gigát ad csak appok telepitésére.
[ Szerkesztve ]
-
movax
őstag
Sikerült Titanium backuppal a makacs appokat is áthelyezni kártyára. Van most minden, xposed, gravitybox, busybox, greenify, 3ctoolbox, ami csak kell.
Viszont azt három apk-t, ami a rendszerrel jött, kiadványpolc, vagy mi az ördög, és a másik kettő, nem sikerült törölnöm.
[ Szerkesztve ]
-
Raypapa
tag
Ha esetleg valakit érdekel, olcsón: http://hardverapro.hu/apro/concorde_5500_dualsim_4gb_flip_tok_folia_3het_garancia
[ Szerkesztve ]
-
movax
őstag
És megvan az ebr tweak is, most már 2 GB a belső tárhely. (8 GB az össz tárhely a telón.)
tozsomák fennebb olvasható leírásához képest kis kiegészítés: az MTK ADB USB Vcom drivereket innen kell letölteni és az itt levő útmutató szerint telepíteni.
[ Szerkesztve ]
-
makrobi
csendes tag
Üdv a Tagságnak! Van egy kis pitty-putty a telefonommal. Böngésztem, de hasonló problémát nem találtam a fórumban. A jelenség: képernyőzár feloldásakor időnként nem érzi az "érintést". Újra becsuk-kinyit akkor meg igen. Eleinte minden második-harmadik kísérletre sikerült kinyitni, de a helyzet romlik, most már 10-15 próba is kell mire sikerül. Hívásfogadásnál ugyanez, ha épp le volt zárva. Bekapcsoláskor dettó. Ha sikerül kinyitni, a végtelenségig megy minden rajta, nem akadozik, minden érintésre reagál.
Én szoftver problémára gyanakszom, szerviz szerint hardver (alkatész cserével 25e lenne), Voltam bent, kiegyeztünk egy firmware upgrade-ben, de nem oldotta meg.
Tegnap nézegettem a telót, és észrevettem, hogy pár csavar laza (kettő nagyon kilógott a síkjából) és egy el is tűnt. Gondolom a szervizben nem szedték szét, mert firmware szereléshez minek, de ha igen, akkor nem nagyon voltak gondosak az összerakásnál. Ha meg magától csavarodott ki másfél év alatt, akkor is észrevehették volna, de mindegy is, mert visszatekertem mindent a helyére, és nem lett jobb. Azt mondták, ilyennel még nem találkoztak. Kijelzőt cseréltek már 5500-asban, de nem jellemző.
Ötlet??? Valaki látott már hasonlót?
köszi
m
Új hozzászólás Aktív témák
- IPhone SE2 2020 64GB gyári független új akku 12 hónap szavatosság
- iPhone XR 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 81%/p3814/
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest