Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HaliHUN

    tag

    válasz jack474 #3236 üzenetére

    Eléggé bázis függőek a kérdéseid. A shattered például kifejezetten centralizált queen és CC ellen van, amivel inkább komolyabb war klánokban lehet találkozni.

    Valóban, CB-nél 1 AD és AQ, szinte mindig 3 hound, és általában több loont szoktak vinni, és sokszor zap helyett rendes CC killt tolnak, amihez ugye szintén kell még egység. Tehát 2-3-mal több hőlégballon, és/vagy 2-3-mal több wizard (witch, minion). 4 houndot semmiképp se vigyél szerintem, 3 hound megfelelően ragelve a loonokat és a pupokat elég kell hogy legyen 3 AD-ra.

    Shattered-nél is gyakran elég elkapni 1 AD-t és a qeen-t, ha viszont cserébe elég nagy sarkot sikerült kiszedni a bázisból. Ha biztosan ki tudsz szedni 2 AD-t, és nem túl komoly a bázis védelmi szintje, akkor lehet 2 houndot vinni, és több kill squad troopot és/vagy loont.

    Hogy őszinte legyek, eddig összesen 1 pentát toltam, azt is egy elég fejletlen bázison, gy nem-igen tudok róla nyilatkozik. Nagyjából annyit tudok, hogy ha szabályos négyszögben vannak az AD-k és a houndok szinte minden defenset tudnak tankolni amíg az AD felett lebegnek, akkor jó lehet a penta. Az az előnye, hogy 5 houndból rengeteg pup lesz, és nem kell időt pazarolni semmire.

    Az összes többi laloon attacknál nagyon fontos rész a cleanup.Ha lurézol, időt vesztesz. Ha utána még egy AD-t és egy queen-t is le kell kapnod, még több idő. Ha shattered, zappal, az egy fokkal gyorsabb, csak akkor meg nincs igazán hely megtartani pár cleanup troopot a végére. Szóval nagyon ügyesen kell zsonglőrködni az idővel, jól meg kell tervezni, és nem szabad gondolkozni raid közben hogy most mi is jön, csak automatán nyomni. Gondolom, ehhez gyakorlat kell. A cleanup sikeressége érdekében kell a jó hound, loon, és rage elhelyezés. Általában, ha 3 AD marad meg, akkor 2 houndot szokás küldeni az első, egyet a második AD-ra. A harmadikra pedig majd csak odamegy ami marad belőlük. Az első rage azonnal megy az első AD-ra, a második általában a második AD-hoz jutáshoz kell, minél gyorsabban. Így a pupok remélhetőleg szépen túlélik, és takarítanak, emellett a balloonokat is folyamatosan fedezik a houndok így.

    Néhány példa:

    Ezen a bázison pl egy shattered és 2 hound simán elég lehet, megfelelő herokkal persze. alulról simán ki lehet szedni 2 AD-t is.

    Előző warban a shattered attackom ezen a bázison volt. Mint láthatjátok nem túl komoly, de mint gyakorlás, egész jónak bizonyult. Bal felső AD, jump középre és megvan minden. Aztán szépen óramutató járásával ellentétes irányba loonok végigmentek.

Új hozzászólás Aktív témák