- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Új hozzászólás Aktív témák
-
TOBY29
csendes tag
Itt a heti bünti. Vagy egy kicsit több is.
Nekem nagyon bűzlik ez az egész. Volt nekik egyáltalán egy igaz mondatuk valaha? Lehet, hogy a távközlési szektornak is meglesz a maga „cukorügye”? Vagy hamarosan zörget a „kék”? Az biztos egy átfogó hatósági vizsgálat lenne a megoldás, mert ez az állapot nem jó senkinek. A részvényesek és a kötvényesek lenullázva a szektor megítélése romlik pont egy olyan időszakban, amikor újabb lehetséges adó célkeresztbe került. A megmaradt pár ügyfél szolgáltatásának minősége meg hagy némi kivetnivalót maga után finoman szólva.
Még egy kérdés az xprime (vagy, ahogy a 444 en nevezte az egy kedves kommentező xcrime) tekinthető e tejes értékű korlátlan internet szolgáltatásnak? Sajnos erre semmi útmutatót nem találtam az xprime szabályzatban és a btel ÁSZF-ben sem.more beer,more the boss "Come back home to the refinery Hiring man says "Son if it was up to me" I go down to see the V.A. man He said "Son don't you understand"
-
radio100jozs
őstag
Leállt a Btel nálam, azaz van kapcsolat, IP cím, meg minden, csak épen semmiféle adatforgalom nincs. Hiába indítom újra a router, kötöm közvetlen számítógépre, a kapcsolat felépül, de nem jön be semmi, jelzi is a számítógép, hogy nincs internet. A routeren is mutatja a kapcsolódást, az IP címet, mégsem jön le semmi.
-
Drenadar
veterán
válasz radio100jozs #3002 üzenetére
valszeg beakadt a kifagyott modem vagy mi...
szerintem egy 10 perces áramtalanítás megoldja...
-
radio100jozs
őstag
válasz radio100jozs #3004 üzenetére
Továbbra sem jön semmi, pedig a kiosztott IP cím Bteles.
-
gyist
csendes tag
válasz radio100jozs #3005 üzenetére
Tegnap este 11 körül nálunk is elment a net, de amikor újraindítottam a routert (kb. 10perces áramtalanítás) akkor visszajött. IPTV volt folyamatosan de pár napja amikor bejött egy üzenet akkor már telecom volt a küldő nem pedig a Btel. Én most nagyon úgy érzem, hogy lógok a levegőben, de amíg működik minden addig csak várok.
-
radio100jozs
őstag
válasz radio100jozs #3005 üzenetére
Reggelre volt megint net, még a Bteles. Ma viszont már hívtak, írtak is az UPC-től, hogy bekapcsolták, állíthatom át az eszközöket. Hazaértem, meglepetés, gond nélkül megy a Btel, majd lecsatlakozás, felhasználónév/jelszó átír UPC, és már csatlakozik is, és már UPC-s IP címen lógok fent. Most ezt nem értem, egyszerre két ADSL szolgáltató aktív most, vagy ez a szünetmentes átállás lényege, és akkor most a háttérben lekapcsolják a Bteles hozzáférést?
-
Fecogame
veterán
válasz radio100jozs #3007 üzenetére
Egy ideig még működik a két adsl hozzáférésed párhuzamosan.
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
Drenadar
veterán
válasz radio100jozs #3007 üzenetére
Azért, hogy mindenképpen szünetmentes legyen, ezért nem kapcsolják le, ezzel ne foglalkozz, de többet ne lépj be a Btel-es accal, mert az utolsó csatlakozásig számlázhatnak!
Nyugodtan elfelejtheted az egészet, ha ez szolgáltatóváltás volt és nem új megrendelés... ne foglalkozz btellel, se számlával, majd egyszer ha majd ki tudják neked számlázni elküldik a lezáró számlát
-
radio100jozs
őstag
Köszönöm az infókat, mindig tanulni valami újat. Végül is az UPC most teljesen korrekt volt az egész intézés ügyében.
-
TOBY29
csendes tag
Megjött a btel válasza kioktató stílusban. Nem kivételeznek. Mindenkit hülyének néznek.
Elég rég óta nem fizhetnek a Telekomnak, ha ekkora tartozást halmoztak fel.
Vajon meddig hagyják a hatóságok, hogy Takács és bandája tovább garázdálkodjon?
Kérdés mi van a többi ÁSZF-ben (BTEL ÁSZF I.7. Hatályos: 2014. november 21. napjától) szereplő szolgáltatóval, akiktől a Btel átvette a szolgáltatásokat? Őket kifizették?
I.7.7. Mobilinternet szolgáltatás igénybevételére: Vodafone
I.7.8. Műholdas internet szolgáltatás igénybevételére: RG NetWorks
I.7.9. SAT TV szolgáltatás igénybevételére: Hello HD
Az ÁSZF-en ugyan szerepelnek a weblapon nagyrészük már nem rendelhető.more beer,more the boss "Come back home to the refinery Hiring man says "Son if it was up to me" I go down to see the V.A. man He said "Son don't you understand"
-
Fecogame
veterán
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
Endura69
csendes tag
Teljes sebességgel jön a net Xprime-ban is,viszont ha torrentezel,akkor a reklám ideje alatt lecsökken,szinte megszűnik a letöltés és a reklámblokk végén sem áll helyre,csak ha újraindítod a letöltőt.Viszont nem kötelező reklámot nézni,bármikor kikapcsolható,más időpontra ütemezhető stb.
Saját webirodában tudod ellenőrizni,mennyi reklámot néztél meg és mennyit írtak jóvá,viszont most pár napja nem frissül,de reklámnézés közben is mutatja éppen hol tartassz.
Szerintem ennek,mint a Btelnek sem lesz jövője:valóban 1000 éves reklámokat kell nézni,semmi új hirdető(pld:hová lehet nyaralást nyerni a Piroskával?Balaton,meg hasonlók).Te is fiam,Bluetooth?
-
TOBY29
csendes tag
válasz Endura69 #3013 üzenetére
Köszönöm a részletes válaszodat. Végigolvastam az xprime „sztorit”. Már ami a neten elérhető. Azért ment itt a parasztvakítás rendesen. Beszétek mindenről IPTV, mikrohullámú, műholdas vagy mobilinternet elérhetőségről is. Én a bemondott ügyfélszámokat is nagyon túlzónak tartom. Igaz nagyon nehéz a btel piaci részesedéséről pontos adatokat találni. Remekül titkolják. Takács azt nyilatkozta februárban „valódi értéket kell teremteni, meg kellett találnunk azt a terméket, amivel a BTel vonzóvá tud válni tömegek számára, de mindemellett nyereségesebb tud lenni. Gyakorlatilag erre született meg az Xprime.” Ha úgy gondolja, hogy ezzel valamiféle értéket termett meg is érdemi a sorsát.
more beer,more the boss "Come back home to the refinery Hiring man says "Son if it was up to me" I go down to see the V.A. man He said "Son don't you understand"
-
TOBY29
csendes tag
válasz Drenadar #3016 üzenetére
Lehet, hogy 4-5 év alatt folyamatos fejlesztések mellet lehetett volna szerezni 10-20 ezer ügyfelet. De itt arról szólt a mese, hogy 2-3 hónap alatt 60 000 ügyfél (ha jól emlékszem) és rögtön irány külföld. Mondjuk a magyar piacot nem szabad összehasonlítani az amerikaival.Ott van Netflix meg Hulu mint sok egyéb más. Szerintem a tartalomszolgáltatás lehet a jövő. Teljesen mindegy ki a szolgáltató legyen net és én eldöntöm, mit nézek, vagy mit akarok. Magyarországon is vannak tartalomszolgáltatási próbálkozások. Más kérdés gyerekcipőben járunk még. Engem felettébb idegesítenek a reklámok.A mobil alkalmazásoknál, ami kell, persze inkább kifizetem a párszáz forintot.
more beer,more the boss "Come back home to the refinery Hiring man says "Son if it was up to me" I go down to see the V.A. man He said "Son don't you understand"
-
kory24
őstag
Sziasztok!
B-teles voltam, átkerültem a Vidanet-hez.
(47es körzet)Azóta a netem nem olyan mint volt.
1 az, hogy a 10mbites net ami eddig mindig meg is volt 10mbit, mostmár csak max 7mbit.
2 ami nagyobb baj, hogy szinte mindennap van netszakadásom, főleg reggel 7-9óra környékén.A routert ilyenkor újraindítom és elöbb-utobb sikerül neki újra kapcsolódni.
telekom vonal van erre.
Ezek a hibák a szolgáltató matt vannak, vagy lehet az eszközeim pont most haltak be? (elég régiek Tp Link WR541G router és D-Link DSL-360R modem)
-
kory24
őstag
Most hívtam a Vidanetet, egyúttal megkérdeztem hogy kerültem át hozzájuk hűségidőm van-e.
Utánanézett a munkatárs és azt mondja a b-tel úgy adott át, hogy 2016.10.xx -ig hűséget vállaltam.
Közbe pedig én biztos nem hosszabbítottam hűséget, most novemberbe járt le vártam is hogy hívjanak, de nem hívtak....
Mit tehetek?
Hogy bizonyítsam én azt, hogy nem hosszabbítottam meg a hűségem?
Nemigazán tetszik ez a vidanet, nem akarok 2 évet náluk lenni...
-
Drenadar
veterán
NEM neked kell bizonyítani, hanem nekik!
Kérd ki a szerződésed amit aláírtál miszerint vállaltad a hűségidőt, de valószínűbb hogy hangfile-t kapsz.
Ha egyiket sem kapod meg, akkor el kell állniuk ettől, hogy hűségidő!Sok esetben csak adminisztrációs probléma...
A sebesség probléma meg... bejelentheted hogy valami nem stimmel, de ADSlnél nem nagyon szoktak foglalkozni olyannal, hogy a 10-hez képest 2 teljes mega hiányzik...
[ Szerkesztve ]
-
deadi
tag
Még mindig.. elvileg 15 Mbit
tisztelettel...
-
TOBY29
csendes tag
-
Stev1972
csendes tag
Budapest mobilnet ismét halott!Van valakinek valami info ezzel kapcsolatban?
-
Kerwin72
újonc
Egyáltalán van még olyan,hogy B-tel?Én sajnos, "náluk vagyok" (IP tv+internet) és november 11.-e óta nincs internetem.Felhasználónevet és kódot kér a "gép".Mivel nekem ilyen nincs,hívtam az ügyfélszolgálatot.Alig három napi próbálkozás után,sikerült "fogni" egy ügyintézőt,de a tőle "kisírt" felhasználónévvel és jelszóval nem sikerült belépni.Azóta viszont,se az ügyfélszolgálat,se a hibabejelentő számán nem lehet élő emberrel beszélni,emailre nem reagálnak és most már számlát sem küldenek.Ezt megunva emailben megírtam,hogy felmondom a szerződést,de választ erre sem kaptam.Amikor azonban másik szolgáltatóhoz mentem(volna), onnan felhívtak,hogy a B-tel "visszadobta" a dolgot,a hűségnyilatkozatra hivatkozva.Egyáltalán mit lehet ilyenkor csinálni?Hová érdemes fordulni,ha még idén szeretnék internetet?Nemzeti Média?Fogyasztóvédelem?Vagy tényleg csak abban lehet bízni,hmogy megszűnnek?
-
Drenadar
veterán
válasz Kerwin72 #3024 üzenetére
Én erre csak ennyit tudok linkelni . Más ötlet nincs, nem te vagy az egyedüli.
Ettől függetlenül próbálhatsz kötbérigénnyel élni, ha volt bármiféle "hivatalosnak" mondható (ászf-ben feltüntetett módon) történt hibabejelentés, hogy nincs interneted.
Vagy még elmehetsz hozzájuk személyesen, és szemtől szemben megbeszélheted velük...Remélem mihamarabb megoldódik a problémád, és akkor higgadtan utánanézhetsz a magyar helyesírásnak.
-
radio100jozs
őstag
válasz Kerwin72 #3024 üzenetére
Jó kérdés, hogy van-e még. Itt is írtam, hogy e-mailben két címről küldve is felmondtam, válasz semmi. Az UPC-nél bejelentkeztem, és hűség ellenére is pár nap alatt, megszakadás mentesen átválhattam az ADSL internetnél, pedig az UPC is mondta, hogy látja, hogy van hűségem a Btelnél, még is át tudtam menni.
-
imee01
csendes tag
válasz radio100jozs #3031 üzenetére
Nekem Telekom hálózaton van internet, telefon és TV szolgáltatásom a Btel-től. November 11-től volt egy 4 napos szolgáltatáskiesés, azóta működik, de azóta próbáltam szolgáltatót váltani a Telekomhoz, ott viszont mindig elutasítottak azzal, hogy port hiány miatt nem tudják bekötni a szolgáltatást (pedig eddig is a Telekom hálózatán jött minden), úgyhogy végül rendeltem a UPC-től, dec. 5-én bekötötték, most egyszerre két internet és TV szolgáltatásom van, a telefonszámra igényeltem számhordozást, a Btelnek meg írtam egy felmondó levelet, amit dec. 6-án e-mailben + ma tértivevényes levélben elküldtem. (Egyelőre még mindig nem kaptam novemberi számlát se a Bteltől.)
-
TOBY29
csendes tag
Furcsa, hogy nem számláztak. Pedig számlázásban „erősek”. Főleg ha xprime franchise –t kell kiszámlázni. Lehet hogy itt is fél év ingyen akció van mint a sat tv-nél.
-
imee01
csendes tag
Na, ez érdekes, tegnap végre sikerült kiszámlázni a novemberi havi díjat, amiből persze nem vontak le automatikusan kötbért a szolgáltatáskiesés miatt, ahogy ígérték, de az érdekes a számlán ez:
"Kérjük, hogy a mellékelt Engedményezési Nyilatkozat alapján a jelen számla
végösszegét a EuroMACC Adatfeldolgozó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
10300002-20116767-49020102 számú bankszámlájára történő átutalással teljesítsék!"
A BTEL számlaszámának helyén csak XXXXXXXX-XXXXXXXX szerepel.
Viszont a Webcare-ben nincsen mellékelve Engedményezési Nyilatkozat.
A EuroMACC Kft. egyik terméke a Webcare.
A megadott számlaszám nem szerepel a EuroMacc Kft. cégkivonatán (valószínűleg frissen nyitott számla lehet). -
TOBY29
csendes tag
Ez durva. Ők sem bíznak már hogy a Btel fizet nekik.Direktbe próbálják.Virág elvtárs után szabadon a helyzet egyre fokozódik!
-
Drenadar
veterán
Én azokat sem értem, akik még ott dolgoznak a Btelnek... kb 4 hónapja nincs semmi fizetés...
-
battag
aktív tag
Sziasztok!
Ti le tudjátok tölteni az ÁSZF-et? vagy csak én nem tudom "kinyitni" a megfelelő sort ITT???
-
Endura69
csendes tag
Xprime-osok!
Ti kaptatok reklámot ebben a hónapban?Én a mai napig nem.Te is fiam,Bluetooth?
-
radio100jozs
őstag
Jé, nekem is van számlám, és ugyan így engedményezés szöveggel. Kiszámlázták 11.01-12.31-ig két hónapot. Én biztos nem fizetek így, semmiféle engedményezés nincs hozzá, na meg csoportos beszedés van, így felejtsenek el. Meg ott van, hogy november 26-től UPC-s vagyok, így ennyit erről a hülyeségről. Ja meg kötbér nekem sincs levonva.
[ Szerkesztve ]
-
radio100jozs
őstag
válasz radio100jozs #3041 üzenetére
A számlát megnézve semmiféle olyan a törvényben előírt kötelező tartalmi eleme nincs, ami az elektronikus számlához kell, így ez egy nagy semmi. Na meg csak szólok, hogy mivel a Btel a szerződő fél, és mivel nincs tőle semminemű nyilatkozat, így nem ajánlatos másnak utalni a számla értékét, mert a Btel ugyan úgy követelni fogja a jogos szolgáltatás díját. Ez véleményem szerint nem más, mint a számlázó cég önhatalmúlag a korábbi számlaadatok alapján bepróbálkozott.
[ Szerkesztve ]
-
Waikiki
tag
válasz radio100jozs #3042 üzenetére
Háát, szerintem a Ptk. 6:198. § (1) bekezdése szerinti teljesítési utasítás kritériumat teljesíti az értesítés, és a (2) bekezdés szerint az engedményezőtől származik, mivel az általa kibocsátott számlán szerepel.
Ha november 26-án ténylegesen felmondtad a Btelnél a szerződést, akkor tényleg futhatnak egy újabb kört a számlával.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi, LeEco, ZUK, (Yi M1 Mirrorless, Redmi Pro, 360N4S, Redmi Note 4, Mi5S (plus), Le Pro 3!!!! stb.) SPEmall kuponok https://goo.gl/P3v6B0 Hardverapro csoport: https://goo.gl/EPnfc1
-
deadi
tag
válasz radio100jozs #3042 üzenetére
A webcareban nincs nyoma a számlának, a Btel honlapján sem . Ilyen erővel a saját számlaszámom is megadhatnám utalási számlának.
tisztelettel...
-
Waikiki
tag
Azért ugye te sem hiszed azt, hogy ez a EuroMACC partizánakciója a Btel jóváhagyása nélkül?
[ Szerkesztve ]
Xiaomi, LeEco, ZUK, (Yi M1 Mirrorless, Redmi Pro, 360N4S, Redmi Note 4, Mi5S (plus), Le Pro 3!!!! stb.) SPEmall kuponok https://goo.gl/P3v6B0 Hardverapro csoport: https://goo.gl/EPnfc1
-
TOBY29
csendes tag
válasz Waikiki #3045 üzenetére
Természetesen nem. Nem is írtam ilyet. Kérdés ki engedélyezte a Btel részéről, mert a hírek szerint Takács már Wc-re is engedéllyel mehet. Szerintem akkor is furcsa hogy valami miatt direktbe kérik a pénzüket és nem jó nekik ha a Btel rendezi a számlát. Ez nem megszokott eljárás. Talán valami készülőben?
-
radio100jozs
őstag
válasz Waikiki #3043 üzenetére
Én nem látom, hogy ez a PDF-ben megjelenő valami, az hitelesen a Btel-től került volna kibocsátásra, és így ennek megfelelően mint engedményező adta az utasítást. Ez egy sima PDF, ami mint említettem nem felel meg az ÁFA törvény, és kapcsolódó NGM rendeletek rendelkezésének. Meg mivel a Btel semminemű tájékoztatást nem ad sem a weboldalon,sem postán, sem e-mailben, telefonon...stb, hogy van ez a helyzet, így én továbbra sem vagyok arról meggyőzve, hogy ki adta az utasítást az engedményezésre. Az, hogy a cég körül mi van szintén alátámasztja azt, hogy a mások jogos követelésének a megfizetését veszélyezteti ez a körülmény, hogy így mindennemű tájékoztatás nélkül (gondolok itt akár a BÉT-re is) a követelések átirányításra kerülnek egy adott társaság felé, miközben sorban állnak a többi vállalkozások is a pénzükért.
-
radio100jozs
őstag
válasz radio100jozs #3047 üzenetére
Ami most frissen érdekes a dologban, hogy ha letöltöd a számlát, akkor jelzi, hogy csak másolat tölthető le, a hitelesítés még folyamatban van. De hiteles számla továbbra sincs. Ez eddig nem volt, mert csak a sima PDF jött le. Gondolom az is a gond, hogy az elektronikus aláírás nem ingyen van, és azt valakinek ki kell fizetnie, de számláról ebben a formában csak akkor beszélhetünk. Meg akkor látni lehet, hogy ki votl a kibocsátó.
[ Szerkesztve ]
-
Drenadar
veterán
válasz radio100jozs #3048 üzenetére
Oké hogy a btel elérhetetlen, de vajon ez a euromacc?
Ők vajon mit mondanának? -
TOBY29
csendes tag
válasz radio100jozs #3048 üzenetére
Nagyon érdekes. Megértem a kételyed. Mindenképp érdemes utánajárni hogy a számlaszám az euromacc-hez tartozik e. Az biztos hogy egy MKB Bank Zrt.-nél vezetett számláról van szó.Sajnos a bank nem ad ki infót csak a nyomozóhatóságoknak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Mozilla Firefox
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Politika
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Lexus, Toyota topik
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- DIGI kábel TV
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...