- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
imee01
csendes tag
válasz Drenadar #2906 üzenetére
Hát, azért átjelentkezni T-hez sem olyan könnyű. Btel-nél (volt Enternet ügyfélként) van internet+telefon+TV szolgáltatásom, a Magyar Telekom hálózatán. Múlt pénteken a Telekom honlapján keresztül rendeltem internet+telefon+TV szolgáltatást, tegnap felhívtak, hogy jelenleg műszakilag nem tudják biztosítani a szolgáltatást. Arról semmit nem mondtak, hogy miért, vagy hogy mit csináljak, hogy lehessen. Mondjam fel előbb a Btel-nél a szolgáltatást, maradjak egy hónapig internet nélkül, és utána rendeljem meg a Telekomtól? Vagy menjek inkább a UPC-hez? Más alternatíva nem nagyon van, csak a többi Telekomos társszolgáltató (Externet, Vidanet, stb.), de nyilván akkor azok sem tudnák biztosítani a szolgáltatást, amíg Btel előfizetésem van. (Novemberi számlát még mindig nem kaptam a Bteltől.)
-
imee01
csendes tag
válasz radio100jozs #3031 üzenetére
Nekem Telekom hálózaton van internet, telefon és TV szolgáltatásom a Btel-től. November 11-től volt egy 4 napos szolgáltatáskiesés, azóta működik, de azóta próbáltam szolgáltatót váltani a Telekomhoz, ott viszont mindig elutasítottak azzal, hogy port hiány miatt nem tudják bekötni a szolgáltatást (pedig eddig is a Telekom hálózatán jött minden), úgyhogy végül rendeltem a UPC-től, dec. 5-én bekötötték, most egyszerre két internet és TV szolgáltatásom van, a telefonszámra igényeltem számhordozást, a Btelnek meg írtam egy felmondó levelet, amit dec. 6-án e-mailben + ma tértivevényes levélben elküldtem. (Egyelőre még mindig nem kaptam novemberi számlát se a Bteltől.)
-
imee01
csendes tag
Na, ez érdekes, tegnap végre sikerült kiszámlázni a novemberi havi díjat, amiből persze nem vontak le automatikusan kötbért a szolgáltatáskiesés miatt, ahogy ígérték, de az érdekes a számlán ez:
"Kérjük, hogy a mellékelt Engedményezési Nyilatkozat alapján a jelen számla
végösszegét a EuroMACC Adatfeldolgozó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
10300002-20116767-49020102 számú bankszámlájára történő átutalással teljesítsék!"
A BTEL számlaszámának helyén csak XXXXXXXX-XXXXXXXX szerepel.
Viszont a Webcare-ben nincsen mellékelve Engedményezési Nyilatkozat.
A EuroMACC Kft. egyik terméke a Webcare.
A megadott számlaszám nem szerepel a EuroMacc Kft. cégkivonatán (valószínűleg frissen nyitott számla lehet). -
imee01
csendes tag
Újabb fejlemény, tegnap még csak a novemberi havidíj szerepelt a BTEL számláján, mára az a számla eltűnt, és megjelent helyette egy új, amin a november-decemberi havidíj egybe van kiszámlázva. Az előzőről nincs semmi sztornó számla, csak úgy eltűnt a Webcare-ből.
Viszont dec. 6-án felmondtam a szerződésemet, ami a felmondás átvételétől számított 8. naptól hatályos, kérdés, hogy az e-mailben küldött felmondás mikor számít átvettnek. Biztos, ami biztos, tértivevényes levelet is küldtem 8-án, de lehet, hogy azt sem veszik át. Azt hiszem el kéne menni a közgyűlésre jövő pénteken (van 1 db Btel részvényem), és személyesen átadni a felmondó nyilatkozatot, valamint érdeklődni, hogy akkor most tényleg engedményezték-e a számlámat a EuroMACC Kft-nek, és megreklamálni a számlát, mivel december végéig már biztos nem fog fennállni az előfizetői szerződésem.
Kár, hogy már nincsen szabadságom erre az évre, úgyhogy valószínűleg nem fogok tudni elmenni jövő pénteken délután 13 órára. -
imee01
csendes tag
Az biztos, hogy a EuroMACC Kft.-é a számlaszám (ha létezik), mert a cégkivonatán szerepel 4 másik számlaszám, amiknek az első 16 számjegye azonos, az utolsó 8 számjegy csak egy adott ügyfél számlái közti megkülönböztetést szolgálja. De konkrétan az a számlaszám, ami a Btel számláján szerepel, nincs rajta a EuroMACC Kft. cégkivonatán, amiből az következik, hogy valószínűleg az utóbbi napokban nyithattak egy külön számlát arra a célra, hogy a Btel ügyfeleinek pénzét fogadják.
-
imee01
csendes tag
válasz kovpeti #3057 üzenetére
Írtam a EuroMACC-nak is, ők elküldték az Engedményezési Nyilatkozatot:
http://goo.gl/mHQalj
És a friss cégkivonatot, amin szerepel az új számlaszám, amit kimondottan erre a célra elkülönítve nyitottak:
http://goo.gl/alnFg5Az egyetlen furcsaság, hogy a cégkivonat szerint 2014.12.05-én nyitották a számlát, az Engedményezési Nyilatkozat pedig 2014.12.04. dátumú. Előre tudták a számlaszámot?
-
imee01
csendes tag
válasz fánkmester #3158 üzenetére
És akinek NDSL+IPTV+VoIP előfizetése van azokról megint nem esik szó? Mondjuk én december 6-án e-mailben, 8-án tértivevényes levélben felmondtam a szerződésemet (utóbbit 11-én át is vették), úgyhogy már nem érint.
Invitelesek szerintem ebbe a kategóriába esnek:
"Az egyéb szolgáltatásokat (mikrohullámú internet, műholdas internet, nem Magyar Telekom Nyrt. szolgáltatói területen biztosított ADSL és vezetékes telefon) igénybe vevő előfizetők kiszolgálását továbbra is a Business Telecom Nyrt. látja el, ezen előfizetők tekintetében nem történik szolgáltató váltás." -
imee01
csendes tag
Ma be akartam lépni a Webcare-be, hogy megnézzem történt-e már valami a november-decemberi számlával. (Már egy párszor megreklamáltam, hogy kiszámlázták a november-december hónapot egyben, pedig december 6-án felmondtam a szerződést. Természetesen nem fizettem be a számlát. Ha a novemberit és a decemberit külön-külön számlázták volna, akkor a novemberit simán befizettem volna.)
A következő üzenet fogadott:
A szerver nem tudta bizonyítani, hogy valóban a(z) webcare.btelnet.hu domainbe tartozik; biztonsági tanúsítványa 1 nappal ezelőtt lejárt. Ennek oka lehet konfigurációs hiba, vagy hogy egy támadó eltérítette az Ön kapcsolódását. -
imee01
csendes tag
válasz Deller2010 #3377 üzenetére
Én be tudok lépni a Webcare-be, csak figyelmeztet a Google Chrome, hogy nem biztonságos, de ha azon túlteszem magam, akkor beenged. Továbbra is ott figyel a november-december havi számla arra várva, hogy befizessem december 23-ig, én pedig továbbra is arra várok, hogy sztornózzák, és helyette állítsanak ki számlát december 14-ig.
Ha minden igaz, holnap a közgyűlésen személyesen is utol lehet érni Takácsékat.
Helyszín: 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 11.C. A épület
Időpont: 2015. január 30. napján 13.00 óra
Meghívó: http://bet.hu/newkibdata/118429110/Rendk_v_li_k_zgy_l_si_megh_v_.pdf -
imee01
csendes tag
válasz BreaksG #3426 üzenetére
>>Sajnos a törvény úgy fogalmaz, hogy "Ha a szüneteltetés egy adott naptári hónapban meghaladja a 48 órát, a szolgáltató köteles visszatéríteni az egy hónapra eső előfizetési díjat"<<
Ez melyik törvényben van benne?A 6/2011. (X. 6.) NMHH rendelet szerint
"9. § (1) A szolgáltató köteles a hibabejelentéseket 48 órán belül kivizsgálni ...
(3) A hiba bejelentésétől a hiba kijavításáig eltelt idő nem haladhatja meg a 72 órát. ...
(11) A szolgáltató kötbér fizetésére köteles ...
b) a hiba kijavítására nyitva álló határidő eredménytelen elteltétől a hiba elhárításáig terjedő időszakra.
(12) A kötbér mértéke a vetítési alap ...
c) nyolcszorosa a (11) bekezdés b) pontja szerinti esetben, ha a hiba következtében az előfizetői szolgáltatást nem lehet igénybe venni."
Arról szó nincsen, hogy egy hónapra eső előfizetési díjat kellene visszatéríteni. Bár ha 72 órán belül nem hárítják el a bejelentett hibát, akkor utána 4 nap (tehát összesen 7 nap) alatt összejön egy havi kötbér. -
imee01
csendes tag
Ja, megvan
2003. évi C. törvény 136. § (2) "Ha a szolgáltató érdekkörébe tartozó ok miatt kerül sor a szünetelésre – ide nem értve az általános szerződési feltételekben meghatározott rendszeres karbantartást –, vagy a szünetelés oka mindkét fél érdekkörén kívül esik, a szünetelés időtartama alatt az előfizető a szünetelés időtartamára vonatkozó díj fizetésére nem köteles. Ha a szüneteltetés egy adott naptári hónapban meghaladja a 48 órát, a szolgáltató köteles visszatéríteni az egy hónapra eső előfizetési díjat."
Új hozzászólás Aktív témák
- SONY WH-1000XM3 vezeték nélküli, zajszűrős fejhallgató - HIBÁTLAN ÁLLAPOT
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest