Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mezis

    nagyúr

    válasz tááo #33102 üzenetére

    Nem kell ahhoz lopni a vizet, hogy jelentős eltérés legyen az almérők és főmérő által mért vízfogyasztás között:
    - A főmérő lehet, hogy sokkal érzékenyebb mint az almérők. (A saját almérőm már meg sem mozdul olyankor, amikor már nagyon vékonyan (kb 1.5 l/10 perc) csordogál a víz. A főmérő valószínű pörög még ilyenkor. (A tartályos WC öblítők az elzárás előtt is igen kicsit csordogáltatnak.)
    - Ha kimaradt egy leolvasás, akkor az elmúlt 1 év alapján számított átlagfogyasztás jelentősen eltérhet a tényleges fogyasztástól. (Egy vízóra csere utáni számlázási ökörség nálunk 30eFt-s különbözetet eredményezett!)
    - Shell szelepek: "Amennyiben a WC öblítése schell, vagy egyéb márkanévvel ellátott nyomógombos szeleppel van megoldva, akkor, csak, és kizárólag nedvesen futó vízórát, vagy egy mérettel nagyobb, azaz 3/4”-os szárazon futó vízórát szabad beépíteni a fogyasztó elé.
    Mivel a 1/2”-os szárazon futó vízóra nem tudja pontosan mérni az átáramlott víz mennyiségét, a schell szelep nagy áteresztő képessége miatt.
    A szerelés szempontjából akkor kell figyelembe venni ha, a vízmérő, és a schell szelep közötti távolság kevesebb mint 2 méter."

    [link]
    - "Ütés": Ha a főmérő után van rugalmasan táguló-összehúzódó valami, akkor a nyomásingadozás következtében ugyan csekély mértékű, de folyamatosan jelenlévő be illetve kiáramlást mér a főmérő. Kifelé is ugyanúgy mér ? :F

    (Nálunk is állandóan 6-8%-kal volt több a főmérő által mért vízmennyiség. 7 lakás esetén egy éves periódusban, 7 alkalommal végeztünk pontos leolvasást, jelentést.)

    mezis

Új hozzászólás Aktív témák