- iPhone topik
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
-
Mobilarena
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Duran
tag
válasz Balathruin #82901 üzenetére
Inkább kutyaTöredezettségmentesíteni azért kell, mert a lemezen a forgás szétdobja az adatokat
-
GGAllin
tag
Üdv!
A billentyűzeten a betű gombokat át lehet programozni? - Az "A" nem reagál és azt kéne egy másik tetszőleges gombra áthelyezni.
bite it you scum !! ~GGA
-
Duran
tag
válasz GGAllin #82903 üzenetére
Microsoft Keyboard Layout Creator. Keress rá, azt hiszem ezzel a programmal megvalósítható amit szeretnél.
Én első körben szétborítanám a billentyűzetet, és kitakarítanám. Nyugodtan szedd le a nyákról az gumit, és ott pucold le szépen egy kis izopropanollal, vagy ha az nincs megteszi az arcszesz is.. A gumi részen is megpuccanthatod a csatlakozókat, és 95%-ra mondom, magához tér az A gombod.
[ Szerkesztve ]
Töredezettségmentesíteni azért kell, mert a lemezen a forgás szétdobja az adatokat
-
okipoki
aktív tag
válasz philoxenia #82899 üzenetére
Steames megoldás tökéletes lesz.
-
zsolt200
tag
Újabb segítséget kérnék. Mit gondoltok mi okozhatja hogy játék közben egyszer csak ki-be kapcsol a monitor? Tegnap fordult elő cs közben, meg ma Dying Lightnál már a menüben. De van hogy órákig nem jön elő ez a probléma. Gigabyte Windforce R9 270 OC vga-m van. Nincs, nem is volt húzva, hőmérsékletet mostanában nem néztem, de mikor utoljára néztem akkor ilyen 45 fok körül volt.
http://steamcommunity.com/id/zsolt100/
-
Duran
tag
-
Bati0501
őstag
Sziasztok!
Feltehetőleg RAM hibával kapcsolatosan szeretnék kérdezni.
Az alaplapom Gigabyte b75-d3v (i3 3220-al) és Kingmax 1333mhz 8GB rammal.
4GB rammal teljesen hibátlanul működik a gép.Viszont ha beteszem a második ram-ot is,akkor random módon hiba lép fel.
Vissza is vittem a boltba a ramokat,először természetesen visszaadták,h semmi baja,persze megint előjött,így hónapokig csak 4 gigát használtam.Aztán meguntam,megint visszavittem,ekkor már náluk is csinálta a hibát,így kicserélték,kaptam egy ugyan olyan kit-et.De ezzel is fenn áll még a probléma,így én már kezdek az alaplapra gyanakodni,mert nem hinném,h egymás után két hibás kit-et kapnék ki...A hiba bekapcsolás után ~4 perccel jön elő,vmilyen ilyesmi kék képernyős hiba: [link]
Sajnos pontos hibakódot/megnevezést nem tudok mondani,mert egy pillanat alatt elkapja a képet és miután újraindítom a gépet nem mindig írja ki,h milyen hiba történt-ma pl. nem írt ki semmit.Amikor először jött elő a probléma,akkor keresgéltem a neten,találtam vmi olyasmit,h lehetséges,h a microsoft rontott el vmit....furcsálltam,de úgy egy jó hete lefrissítettem a rendszer saját maga által felajánlott frissítésékkel - jó sokkal,több,mint egy gigát írt ki,tudom,ez már nagyon sok- és reménykedtem,h ekkora frissítés után ha beleteszem a második ram-ot is,akkor minden jó lesz,máig jó is volt.
Szóval egy hétig legalább nem lépett fel semmi probléma.Számomra ez igen furcsa,h egy hétig problémamentes,aztán egyszer csak megint előjön...egyébként cserélgettem a ramokat az alaplapban,h más foglalatban legyenek,de ez sem segített.
Ha esetleg lenne vmi ötletetek,azt nagyon megköszönném-és bocsi,h ilyen hosszú lett.
-
varmi2
nagyúr
válasz Bati0501 #82909 üzenetére
Külön külön a modulok jók, ezt letesztelted?Memtest86-al teszteld le a memókat. Ez egy olyan progi, hogy erről kell bootolni, és leteszteli a ramokat. A cpu foglalatban nincsen elhajolva egy láb, vagy a memória foglalatban.? A fehérbe vagy a kékbe vannak? Kipróbáltad a másikba is? Milyen windows ez? bluescreenview ezzel a progival meg tudod nézni a kékhalált, hogy milyen hibát ír ki.
[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
zsolt200
tag
-
zsolt200
tag
válasz Balathruin #82912 üzenetére
Okés, köszi. Mind1 honnan szedem le? Nemtudom van-e valami szabálya, mert mindig is Nvidiás voltam.
http://steamcommunity.com/id/zsolt100/
-
Balathruin
veterán
-
zsolt200
tag
-
Bati0501
őstag
válasz varmi2 #82910 üzenetére
Az egyik biztosan,azzal nem csinál a gondot,a másikkal lehet gond,de sztem már megnéztem őket külön-külön,de mivel már múlt nyár óta megvannak ezek a kicseréltek is,így már nem vagyok benne biztos,meg fogom nézni,h a második magában jó-e.
Az egyik(ami eddig is benne volt) fehérben van,a mások közvetlenül mellette egy kékben.
Ezt is próbáltam már korábban,h variáltam őket,de nem segített.
Nem hiszem,h bármi is el lenne hajolva,de ezt is meg fogom nézni.
A rendszer windows 7 sp1.Nem bonyolult ennek a proginak a használata?Én az ilyenektől mindig tartok.
-
varmi2
nagyúr
válasz Bati0501 #82916 üzenetére
A két ram ugyan olyan színű foglalatban legyen. Nem véletlenül van kettő kék, és kettő fehér foglalat.
Link
Itt az oldal ahonnan le tudod tölteni a progit. Kiírod vagy cd-re, vagy pendrivra, és arról bootolsz,.
32 vagy 64 bites a windows? Új telepítés volt? Esetleg egy win8.1 64 bit telepítés?[ Szerkesztve ]
-
Bati0501
őstag
válasz varmi2 #82917 üzenetére
Rendben,erre most tényleg nem figyeltem,h más színűben van.(Korábban voltak egyformában,de akkor sem voltak jók,de ettől függetlenül át fogom tenni)
64 bites,különben nem lenne értelme a vesződésnek a 8 giga ram miatt.
Mióta össze van rakva a gép,2 éve,nem volt újratelepítve a rendszer,de a probléma már akkor is jelentkezett.Csak akkor még egyértelműen a ram-ra gondoltam,ki is cserélték,de h ez sem jó...ezért gyanakodok másra.
Illetve ha jön a kék képernyő és újra feláll a rendszer utána már jó.De ha hardveres hiba lenne,akkor nem lenne folyamatosan rossz? -
varmi2
nagyúr
válasz Bati0501 #82918 üzenetére
Mégvalami eszembe jutott. Az alaplap memória kompatibilitási listáján szerepel a ram? Ha nem akkor akár ez is lehet a gond. Általában nem szokott gondot okozni, ha nem szerepel, de ebben az esetben ez is lehetséges.Hány megahercen mennek a ramok? A biosban be van állítva xmp profil? Lehet kevés feszültséget kap a ram, vagy nem bírja az időzítéseket. Az a baj, hogy rengeteg féle dolog lehet. Mindet ki kell próbálgatni egyessével. De ami nagyon fontos, hogy külön külön jók-e, illetve ha mind benne van, akkor azonos színűben legyen. Az alaplap könyvében le van írva, hogy ha két ram modul van csak, akkor melyik kettőben kell lennie.
Megnéztem a két fehérbe kell lennie.[ Szerkesztve ]
-
kornyiktamas
aktív tag
sziasztok
HP 4105 nyomtatóval lehet nyomtani úgy, hogy csak színes patron van benne?
Azt írja, hogy fekete patron hiányzik és nem nyomtat... kell bele vennem akkor fekete patront? Sajnos azt se tudom hogy nyomtat-e és így láthatatlanba vegyem meg vagy hogy?
köszi -
sbazsi
veterán
el akarok adni egy vinyót.
leszedtem a diskwipe progit, hogy formázzam.
elindítottam a formázást.
de a progi ablaka eltűnt.a vinyó jelen pillanatban nem elérhető.
a progi a háttérben fut, de nincs ablaka.
feladatkezelőben a progit látom futni, és fut egy disk format utility nevű cucc is, de hogy tudnám visszaállítani az ablakot, hogy lássam hol tart?
win8,1 pro[ Szerkesztve ]
-
KTU
addikt
válasz kornyiktamas #82920 üzenetére
Kell bele.
Máshogy nem tudod meg.
Aki mer az nyer,
vagy
aki merít az nyerít."Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
nucky30
tag
Sziasztok!
Előre bocsájtom, hogy nem értek annyira a témához, szóval ha nagy hülyeséget kérdezek, akkor előre is elnézést kérek!
Adott egy 5.1-es SONY házimozi rendszer ( pontos típusa, ha fontos : Sony DAV-SA30 ). Szeretném számítógéphez csatlakoztatni, de ez ugye régi rendszer, csak RCA csatlakozóval tehetem ezt meg. Meg is tettem, viszont csak a Front L illetve a mélynyomó szól. Mi lehet a probléma ? Én vagyok túl béna ? A gép tuti nem hibás.
Köszönöm előre is
-
Borisz76
veterán
válasz nucky30 #82924 üzenetére
Szia.
5.1-es hangot a PC-ből a HM erősítőbe analóg módon 3 db sztereó jack kábellel tudsz átvinni.
A pc hátulján színekkel van jelölve a csatlakozó:
5.1 esetén :
- Zöld : Első jobb és bal
- Narancs : Center , Sub
- Fekete : Hátsó jobb és balMost nézem csak a HM cuccodat.....
Sony DAV-SA30 csatlakozói.
Ezen max a Videó bemeneten fogsz jelet adni de csak sztereóban.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Terminator17
senior tag
üdv valaki megtudná mondani hogy egy p67 es sabertot lapban egy 2500k cpu alap feszen kb mit bír még biztosan. Mondjuk olyan 4-4.2 ? Jah és csak szorzót emelve
Terminator17 felhasználónak nagyon sok pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Asus Z170-P // I5 6600K //16 gb Curcail 2133 Mhz // 980 GTX // Chieftec modular 750 W // Samsung 2x2 TB // Noctua NH-D14 // LG IPS277 // CM 924
-
Borisz76
veterán
válasz nucky30 #82927 üzenetére
Nem.
Esetleg a HM menüjében nézz szét , hogy amikor a video1 bemenetre kapcsolod akkor csináljon valami hangkeverést sztereóból 5.1-be.
Ha van ilyen menüpont akkor megcsinálja de az sem lesz igazi 5.1
Más lehetőség nincs.Ha nincs semmilyen lehetőség a hangot keverni akkor sztereóban tudod maximum használni.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
-
Borisz76
veterán
válasz nucky30 #82929 üzenetére
És mennyi volt a "tanulópénz" ?
Ezek az egybecuccok mind ipari hulladék.
Normális ( belépőszinten ) 5.1- , 7.1 HM erősítő + rendes hangfalak + forrás ( PC, Médiaplayer, DVD Player, BluRay Player ) bizony minimum fél milla.
És innen fölfelé a csillagos égig !
PC-hez esetleg még ilyesmi jöhet szóba amik jobbak :
- Logitech Z906
- Creative Gigaworks S750
Sajnos ez utóbbit max használtan tudsz már venni.[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
-
Ricardo128
senior tag
Nos kérem alássan!
Aki tud küldeni, feltölteni dropboxra, linkelni, mindegy... küldjön már egy régebbi Skype-ot, ami nem ilyen gusztustalan, hányingerkeltő, okádék, mint ami most van. Eddig volt rá megfelelő gyógyírom, de letörölték a weboldalukról a régi skype-ot. Na mindegy, úgy érzem, hogy ez már halott ügy, mert feltelepíteni se fogja engedni. Ezért kellene egy, már letöltött verzió, ami nem online installer.
Előre is köszönöm!
gölmétcsül ©
-
Ricardo128
senior tag
válasz Ricardo128 #82933 üzenetére
Megvan
Akinek kő a leírás a régi skype dizájn megtartásáért, az kérdezzen, megosztom.
gölmétcsül ©
-
sbazsi
veterán
mond egy mélcímet, akár privátban, megy wetransferrel, ha megfelel.
találtam egy 2005-ös verziót -
=HG=
addikt
válasz Ricardo128 #82936 üzenetére
google a barátod: skype v.6 download
-
mezis
félisten
Redmondban dolgoznak a dizájnerek ! Csak a csicsa, csak a csicsa. Az eredmény meg ....
mezis
-
Ricardo128
senior tag
Ne gondold, hogy életképtelen vagyok Ez volt az első, csak amiket találtam mind online installerek, csak olyan ideges voltam, hogy ide is írtam, hátha valaki gyorsabb lesz nálam
mezis: Hát gondolom ezért kapják a fizetést, ez a dolguk, szóval nem őket kell okolni. Megértem, ha kell az új, meg a még újabb, de azért ha CEO lennék, biztos bevezetném a saját igény szerinti verzió telepítést.
[ Szerkesztve ]
gölmétcsül ©
-
ph4ntom
csendes tag
üdv urak!
vettem egy asus xonar 5.1 DG hangkártyát, betettem, működik a fejhallgató.
rádugtam egy hama cs-463 mikit, ami most nem szól, mit állítok be rosszul?
egy notin, nevezetesen lenovo b50-30ra dugva a miki tökéletesen üzemel.Előre is köszönöm a válaszokat
-
VoidXs
nagyúr
-
Balathruin
veterán
válasz Ricardo128 #82943 üzenetére
Ez most minek?
-
Ricardo128
senior tag
válasz Balathruin #82944 üzenetére
Mi az oka annak, hogy 1 mega az írási sebessége? 30gigás játék telepítése 8óra 45perc, 3gigás játéktelepítése 2óra. A töredezettség lassítaná be ennyire? Eddig nem volt ennyire lassú, de töredezett már igen, amikor nagy mennyiségű fájlok cseréltek helyet. Akkor kapott egy mentesítést, de nem mutatott jelentősebb lassulást.
gölmétcsül ©
-
Balathruin
veterán
válasz Ricardo128 #82945 üzenetére
Szerintem minimum 1 gigával kellett volna tesztelni.
1 mega írás pedig nem tudom miért van. -
Ricardo128
senior tag
válasz Balathruin #82946 üzenetére
Ha a defrag nem oldja meg a problémát, akkor letesztelem azzal is. 23perc alatt 1%-al kevesebb töredezettség. Akkor már csak 32óra és kész is van
gölmétcsül ©
-
AsusBoy
senior tag
Sziasztok!
Szoba felújításon estem át , ezért a számítógépem a wifi routertől távolabb került 2-3 méterrel illetve jobban le lett árnyékolva bútorokkal.
Jelenleg egy tp link 54Mbps Wireless PCI Adapter kártya van a gépemben , Ennek az antennája nagyon le van árnyékolva.( mivel a számítógépes asztal illetve a fal között található )
Ha az előlapi usb portba dugnék egy usb wifi adaptert akkor szerintem javulna az internetem sebessége.
Milyen usb wifi adaptert ajánlanátok nekem ?
(USB 3.0 sincs kizárva)
Előre is köszönöm a segítségeket!
Üdv.: AsusBoy :.
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest