Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • neophyte79

    tag

    Sziasztok.
    Lehet nem jó helyre írok, majd odavisztek ha nem. :)

    Adott egy hálózat(belső, szerverrel ahogyan kell). Az egyik gépen lett egy amolyan klikkelj rám, mert vírus van a gépen, holott pont az volt az, de klikkelés nélkül. Aki érti tudja,esetleg nevet is mondhat, mert már elfelejtettem. El lett távolítva, de állítólag a szerverre is beette magát, meg több gépre is. Azóta a szerver kicserélve(minden, vinyók is) a következő sorrendben:
    -gépek újrahúzása(addig rajta a régi szerveren, tehát a régi szerverről átmehetett a frissen telepített gépre, ami akart)
    -majd az új szerver

    Azóta érdekes dolgokat produkál a gép, pl bizonyos doksikból több lett, vagy pl a számomra érthetetlen, hogy a hétvégén ki be kapcsolt a gép, kb 2 óránként, úgy, hogy pénteken le lett állítva.

    A fenti dolgokat nem én csináltam, a rendszergazda helyezte üzembe a szervert, stb, én csak láttam a történéseket, mert dolgozom rajta.

    Kérdésem először:
    -hogy lehet ez? Ki be lehet kapcsolgatni egy gépet úgy, hogy egy ilyesmi vírus, spyware, malware, hívjuk ahogy akarjuk, rajta van?
    -ebből következik az, hogy ismerni kell a mac és ip címeket, hogy ezt meg lehessen tenni? Mert a hálózat vagy 7 router-rel szét van osztva.
    Előre is köszönöm a válaszokat, illetve a segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák