- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
Aktív témák
-
C0d3r
addikt
Ugyanaz a helyzet, mint az erős videokártya + gyenge processzor páros esetén. CPU/GPU limitbe fogsz ütközni, egy bizonyos szint után nem javul, jelen esetben kb. semennyire.
Teljesen fölösleges i7-et venni, inkább egy i5 vagy Phenom II X4, de videokártya legyen középkategóriás, hiszen játékoknál az a legfontosabb. -
félisten
-
pocokxx
Közösségépítő
Hát ez nem ilyen egyszerű. Ha a VGA erősebb, mint a cpu, akkor cpu visszafogja a VGA teljesítményét. Tehát hiába raksz be egy 1,6 Celeron mellé 6950et, attól még nem fog futni a BF3. És fordítva is igaz: Hiába van i7ed, ha alaplapi vgaval akarsz BF3azni szintén nem fog sikerülni. Az a jobbik eset, amikor a proci erősebb, de egy gyenge kártya hátrányát nem tudja ledolgozni. (Azért nem elhanyagolható, hogy van benne egy plusz "proci", ami csak grafikus számításokat végez...) Ha el is indul gyenge kártyával, akkor sem hiszem, hogy játszható lesz.
Egy teszt Starcraft 2ről
Itt nyilván csak a proci teljesítményét nézték egy olyan kártyával, amit még az i7hez is passzol.Látom megint lassú voltam...
[ Szerkesztve ]
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
félisten
-
Psychopeti
senior tag
válasz Psychopeti #44268 üzenetére
Sikerült memóriát raknom a gépbe, és be is kapcsol.
kép:[link]Már csak a processzorra kéne szereznem egy normális hűtőt. Socket 7-es kéne
[ Szerkesztve ]
Kend azt hiszi ez csak úgy van, hogy befogjuk a kancát a szekér elé, és gyi te szürke???
-
Vesztor87
senior tag
Sziasztok!
A következő a problémám a géppel:
Ramot raktam bele, CSX ram mellé másik CSX 800-asat. Utána az történt, hogy ha bekapcsoltam, akkor felpörgött minden venti, mint ha menne a gép, de kb 1 percet kell várni, hogy beadja a boot screent, onnantól oké minden... ramokat kivettem, cserélgettem, valamely kombinálció jó lehetett, mert simán ment, minden okés... használtam vagy 1 hónapig a gépet minden gond nélkül, volt kicsit fsb emelés is (20-30% is próbából), de nem volt gond. Tegnap hoztam egy új usb-s billentyűzetet, bedugom a régi helyére (ki volt kapcsolva a gép), bekapcs után ugyanaz,1 perc mulva indul... ramok ki-be, vissza, majd megint jó. Erre ma reggel, megy a gép, zenelejátszás megy csak, egyszer csak elnémul... tekergetem a zenét oda vissza, de semmi... hallom hogy halkan kattog vmi (gondolom vinyó), majd kék képernyő, de nem indul ujra, nyomtam egy resetet, majd megint az 1 perc után indulás volt, de nem találta a hdd-t, nem tudott boot-olni (egy kb 2 hónapos, újan vásárolt 500gb-os vinyó van rendszer vinyónak, a zene stb a másik vinyón van, eddig mind2 vinyó 100/100-as a sentinel szerint).... reset, majd nézem a biosban hogy látja a hdd-t már, újraindítást kért. Megkapta, nagyon lassan töltötte a Wint, a 7-es van fenn, de a zászlók tetű lassan álltak össze, nyomnom kellett egy resetet, utána megjavult, minden oké... Viszont a kisebb, 300 gigás vinyó 99%-os csak már, van rajta egy gyenge szektor:S
Most akkor mi van a géppel?
(Asus P5KPL AM EPP/Celeron E3400/2x2GB CSX)
Köszönöm előre is! -
félisten
-
Kolev33
tag
Szép estét.
Hölgyeim, uraim.
Van egy Toshiba SA10-131 laptopom. Tudom régi.
Szeretnék hozzá új proci hűtőt. Gyárit, nem gyárit tök mind1. A mostani csapágyas lett eléggé keményen. Hangosabb mint a porszívó.
Segítsetek legyetek szívesek hogy hol kapok ehhez a laptophoz ilyen hűtőt.
Meg persze, hogy milyet. Netán ha van valakinek elfekvőben még az is jó lehet.Segítségeteket előre is köszönöm.
(Bp II-III esetleg még a XIII- XII kerületben lenne a legideálisabb.)
-
Vesztor87
senior tag
válasz FoxiestFox #44413 üzenetére
Vissza van véve a tuning, sőt, a 800-as ramokat vmiért 667-nek látja alapból, azt se piszkáltam. Mind2 CSX, 800-as ram, időzítés beli difi van. De így is jónak kellene lennie, max lassabb...
-
Fornax
tag
Üdv!
Tudja valaki, hogy win7 alatt a "whea logger error 18" mit takar? Neten olyanokat találtam hogy AMD proci hiba lehet. Meg tudja valaki erősíteni ezt?
Mert mostanság állandóan leáll a gép. Kék képernyő, alul számlál, aztán újraindul. Én mondjuk memóriára gyanakodtam volna, de az eseménynaplóba ez a whea szerepel.
Esetleg valami teszt prog amivel meg tudnám nézni? AMD.com -n nem igen találok :\Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
LG 42LF652V
-
Hunork
veterán
válasz Vesztor87 #44420 üzenetére
Biztos, hogy segítenek, én is jártam így, még évekkel ezelőtt náluk. Otthon mondjuk a Memtest -ről csináltam képet, azt ki is nyomtattam, és úgy vittem vissza. Mondjuk ennek ellenére ők is tesztelték egy fél órát, és csak utána cserélték be, de minden simán ment.
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz Fornax #44422 üzenetére
Szia!
Hát én ilyennel még nem találkoztam, éppen ezért minden újdonságnak utánanézek. Ezt találtam, bár lehet, hogy már láttad, és nem segít, akkor meg bocs.
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Satyricon
addikt
Üdv srácok
Tudnátok segíteni? A Peugeot 206-osommal tolattam sötétben, és mivel holt térben volt egy villanyoszlop, sikerült nekitolatnom. De úgy, hogy az ütközést felfogta a vonóhorog mellett található u alakú valami, amibe bele szokták akasztani a vontatókötelet. Szóval ez az u alakú fém kissé összelapult, és ráhajlott a műanyag hátsó burkolatra, ami behorpadt. Van valakinek ötlete, hogy lehetne ezt a baromi erős fém u alakú valamit kiegyenesíteni úgy, hogy a hátsó műanyag burkolat visszaálljon eredeti állapotába? Próbáltuk már kiegyenesíteni úgy, hogy vastag láncot ráerősítettük, és azt kikötöztük egy nagy oszlophoz, aztán húzattuk, hátha kiegyenesedik az a kampó. De semmi, meg se kottyant neki Van valakinek ötlete, hogy mit lehet még ezzel tenni?
Szóval erről az u alakú valamiről van szó, ez hajlott rá az ezüst műanyag burkolatra, ami behorpadt.
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz Satyricon #44426 üzenetére
Ha a lökhárítót leszeded, nem tudod kicsavarozni, és kalapáccsal kiütni? ( vagy cserélni...?)
Formax: Nem került valami új hardver a gépbe? Bios resettel próbálkoztál már? Esetleg nem engedtél rá a gépre vmi "driver genius" féle progit?
[ Szerkesztve ]
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
Fornax
tag
válasz pocokxx #44427 üzenetére
Bios reset még nem volt. 1 éve van meg a gép kb, semmi új hw nem került bele azóta (illetve egy másik dvd író pár napja, de előtte is csinálta, meg nem hinném h köze lenne hozzá). Max 1 hónapja csinálja amúgy. Van hogy csontra fagy és még resetelni se lehet.
A vinyóról mondjuk tudom hogy szarakodik. Esetleg emiatt is lehet?[ Szerkesztve ]
LG 42LF652V
-
kételkedem
addikt
A vonószem kiegyenesítése szerintem reménytelen. A hátsó lökhárítót le kell venni, a vonószemet eltávolítani és újat felrakni. Persze kérdés, hogy mennyire hajlott rá a lökhárítóra! Legrosszabb estben a kocsit megemelve a lökhárító mögé alulról benyúlva el kell vágni a vonószem szárát. Sajnos itt általában nagyon szűk a hely nem nagyon lehet hozzáférni.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
nagyúr
-
Qru
MODERÁTOR
Hátsó vonószemnek haívják. Csak erőgéppel/erőhajlítóval tudod kiegyenesíteni,
egy karosszérialakatos kb 3 perc alatt kiegyensíti neked. Házi módszerrel nem fogod tudni megcsinálni és nem is érdemes próbálkozni vele, mivel közvetlenül az alvázhoz csatlakozik több kárt csinálhatsz vele mint hasznot.#nincsbennetarcsi
-
Satyricon
addikt
Jah srácok azt elfelejtettem írni, hogy le7etlenség leszedni a hátsó lökhárítót, ugyanis az az u alakú(az a vonóhorog? És akkor az utánfutós akármi az mi? Nem az a vonóhorog? Na mind1...) valami teljesen ráhajlott a lökhárítóra, úgyhogy marad az u alakú nyavaja levágása... Na de azt utána vissza lehet hegeszteni, ha kikalapáltam? esztétikai szempontból akarom csak visszarakni, ne tátongjon már ott a lökhárítón az a nagy lyuk...
Szerk.:Qru.: Szted drágán csinálnak ilyet?
Am a hátsó lökhárítót komolyan mondom fizikai képtelenség leszedni, már próbáltam, mert a karosszérián baromi kicsi ahhoz a lyuk, hogy az a szétnyomódott/ráhajlott vonószem kiférjen rajta...
[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
válasz Satyricon #44434 üzenetére
a lökhárítót belülről tudod levenni. alábújsz és ott meglátod a csavarokat, amik odafogják. Esetleg ha meglazítod őket, és egy picit mozgatod, akkor nyersz egy kis teret, hogy tudj egyenesíteni a megferdült vonószemen.
Ha pedig összetört a lökhárítód műanyag része, akkor már kivágnék egy négyzet alakút (később úgy is úgy csinálja meg a műanyag hegesztő is) és akkor kijön a vonószem, a lökös darabokat meg majd levakarod valamivel. De így nem okozol nagyobb kárt, mint amid van.
Mondjuk ha csak repedt a lökös, akkor nem vágnék ki rajta, mert azt össze lehet majd varrni. -
Satyricon
addikt
válasz DJ WOKKY #44438 üzenetére
Üdv.
Tudom hogy kell leszedni, fél napot szenvedtem vele hogy leszedjem a lökhárítót, de ha azon 5 cm-es rés van, nem tudod rajta átpréselni a közel 9 cm széles, szétlapított vonószemet vagy mit... Na meg alig lehet mozgatni... :S Szóval lehetetlenség mondom! Inkább elviszem majd karosszérialakatoshoz. Csak tudnám hol van ilyen a környékünkön... Na mind1, majd valahogy utánanézek...
Köszi mindenkinek!
Üdv
-
egygonosz
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy óriási kérdésem...:
(hibaüzenet)
A képernyőillesztő nem válaszolt,majd helyreállt
csak 3d alkalmazás beindulásánál jelentkezikgép :
2.2 intel dual core
2 g ddr2 ram
600w chief tápvidi kártya msi gtx275
op rendszer win7 ultimate 64bitpróbált megoldások:
-újratelepítés (új partíció formázás...)
-drivers frissítések törlések újratelepítések..
-videó kártya memory stress test 0 hibapont
-kiegészítő programok órajel csökkentés...
-felbontás állítás A-Z igesetleg ha valaki jártas ebben a hibában és 10 évet öregedett már hasonlóval,kérem írjon pár szót
[ Szerkesztve ]
-
pocokxx
Közösségépítő
-
félisten
-
phoenix64
őstag
Hali. Kicsit meghúztam a VGAmat HD 6770(850Mhz,1200Mhz--> 950 Mhz, 1300 Mhz)
Kérdésem az lenne ha eddig kibírt 1 3DMark06-t, 3 óra Bf3-t, +15 perc furmark 3D burn in-t, akkor stabilnak mondható e a tuningja?
egygonosz: Nekem is ezt csinálta a HD 5770-em utána rá 2 napra tönkre ment a memóriája( csíkozott a kép mint állat)[Bár lehet semmi köze hozzá]
[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
válasz Realradical #44444 üzenetére
igen, bár ott egy kicsit rosszabb ilyen téren a helyzet
Aktív témák
- SONY WH-1000XM3 vezeték nélküli, zajszűrős fejhallgató - HIBÁTLAN ÁLLAPOT
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest