Hirdetés

Aktív témák

  • AthlonXP

    őstag

    válasz Sk8erPeter #31676 üzenetére

    Igen, ő lenne az. Azért írtam az S-Video-SCART alakítást, mert ugye annak a kis doboznak van olyan kimenete. Most értelem szerűen, ha a VGA-nak eleve van S-Video kimenete, akkor nincs miről beszélni a továbbiakban. :)
    Az ilyen elektronika nélküli, csak kábeles átalakítók, pedig korántsem biztos, hogy jók, mert a D-Sub kimeneten azt hiszem erősebb jel megy ki, mint amit a tv-k elviselnek és ez nem biztos, hogy jót tesz neki, ráadásul a monitorok fejlettebb technikát alkalmaznak a sima tv-knél ( vagyis másabb a jel amit kiadnak ott, mint a hagyományos tv adás és emiatt ha fogadni tudja is a tv, egyáltalán nem biztos, hogy látni is fogsz rajta vmit. ).
    A srác amit csinált, abba bele tett egy kis elektronikát, ami értelmezhetőbbé teszi a tv számára a jelet, sztm anélkül nem fog össze jönni.
    Sajna, mióta a gyártók leszoktak az S-Video kimenet elhelyezéséről a VGA-n, nagyon nehéz lett a tv-vel való összekötés. Pedig rengetegen használják még ezeket a régi xarokat és az a pár alkatrész, meg az a kis csatlakozó, simán elférne bármelyik kártyán. :((

    (#31679) djbahool Az 5.1-es szett eleve 2.1-ben szól, ha csak sima sztereó jelet kap, nem? Egyébként van egy pár zenelejátszó progi ami tud virtuális 5.1-et csinálni a sima sztereóból és akkor mindegyik hangfal szól zene hallgatáskor. Sajna most egy ilyen sem jut az eszembe, már rég szórakoztam ilyennel. :(
    De vki biztosan tud mondani egyet majd.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák