- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Aktív témák
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Most tettem újra a WIN7-et.
Csináltam a vinyón a telepítéskor egy 60-as és egy 100-as partíciót,és a 60-asra raktam fel a win7-et.
A problémám az,hogy most,hogy kész vagyok a win7 nem látja a számítógép pontban a D meghajtót,csak a C-t.Így nincs meg a 100gigám.
Mivel lehetne megoldani?Köszönöm a választ!
Üdv, Balázs
-
válasz gooool #12651 üzenetére
Valszeg nem hoztad létre a másik partíciót, csak az elsőt. Menj a lemezkezelőbe (van a windows-ban is), és ott látni fogod, hogy pontosan milyen partícióid vannak. Kattints a nem partícionált területre, majd hozz létre egy újat, végül formázd le.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
válasz qpakcovboy #12649 üzenetére
MSTSC
csak írd be a futtatás ablakba, utána meg kell adnod a gép IP címét (vagy nevét), és a felhasználót, mellyel csatlakozni szeretnél hozzá
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
L3zl13
nagyúr
válasz campers #12648 üzenetére
-Netgear MR814v2 - Semmiképpen NEM, mert csak 802.11b-t tud, ami már nagyon elavult.
Az SMC-kkel nem szimpatizálok, bár a konkrét típusokkal nincs tapasztalatom, de pusztán már az igénytelen külső sem sugall sok jót, bár ez nem feltétlenül tükrözi a megbízhatóságot.
Én a felsoroltak közül a Netgear WGR614 v6-t venném. Megincsak a konkrét típus ismerete nélkül. A Netgear-t nevesebb gyártónak tartom a TP-Linknél, bár mostanában nagyon felkapták ez utóbbit.
Aki hülye, haljon meg!
-
czpitti
senior tag
Sziasztok.Kérdésem: Kingston 30GB SSDNOW V SERIES TRIM ssd-t szeretnék raidbe de nem vagyok tisztában a működésével(konkrétan az áramkimaradás adatvesztés részével)valaki elmagyarázná?
Diablo III CZPITTI#2239 http://hu.twitch.tv/czpitti
-
agemate
addikt
Érdemes 64 bites Ubuntut telepíteni 2GB rendszermemóriával szerelt gépre?
üdv
-
agemate
addikt
Rendben, köszönöm, akkor a 32bitest telepítem.
(I)Más kérdés(/I): Újrahúztam a Win7-et, két vinyó van a gépben és a tárolót nem ismeri fel. Driverek fentvannak. Mi lehet ennek az oka?
Az eszközkezelő látja a meghajtót, de a Sajátgépben nem lászik. Elég fontos dolgok vannak rajta[ Szerkesztve ]
-
Kiss70
tag
Üdv!
Lehet hogy sok embernek láma kérdést teszek fel de még nem próbáltam és most kedvet kaptam rá.
A kérdés.
Lan ban játék.
Net nélkül. Esetleg össze lehet a gépeket kötni valami úton módon?
Esetleg hálókártyába be a kábel mintha internet lenne a másik végét a gépbe?
Előre is Ne hülyézzetek le még nem próbáltam pedig értek egy két dologhoz. -
agemate
addikt
válasz Kiss70 #12660 üzenetére
Szükség van legalább egy switch-re hozzá. Megteszi a legolcsóbb is.
-
FoolProof
csendes tag
Sziasztok!
Meggyűlt a bajom egy Acer TravelMate 2413NLC -vel
A probléma az hogy nincs helyi hálózatom. Eszközkezelőben nincs hálózati kártyák rész, csak ha a rejett eszközöket is bekapcsolom. Rengeteg drivert próbáltam már de egyikkel se akart menni. Most új XP-t tettem fel ... nem ismerte fel . Everest se lát semmien hálózati eszközt pedig lenni kell benne 10/100-as ethernet vezérlőnek mégse tudom életrekelteni...Ja igen , telepítőlemez nincs, az acer oldaláról töltött driverrel nem tud mit kezdeni
Mit próbáljak? mit javasoltok? Mi lehet egyáltalán a probléma?
Válaszokat előre is köszönöm! -
FireKeeper
nagyúr
válasz agemate #12661 üzenetére
és emellett érdemes a gépeknek manuálisan IP-címet adni pl 192.168.1.valami (minden gépnek mást, hogy még véletlenül se legyen ütközés!)
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
agemate
addikt
válasz Kiss70 #12664 üzenetére
Igen, úgy van ahogy FireKeeper is írja, az iPV4 protokollnál minden gépnek más címet kell adni!
(az én problémámra valaki? )
-
Mappa
addikt
Hi
van egy noname 8gb pendrive (zsír új) FAT32 leakartam NTFS formázni ...szokásos házirend optimális zongorázás stb megvagyok ...kiválasztom hogy NTFS ...de az istenért sem akarja leformázni NTFS-re ....azt írja "nem tudja meg formázni a következő meghajtót" bla bla
ötlet????
nem kötelező megadni
-
brd
nagyúr
válasz agemate #12659 üzenetére
Nem dinamikus lemez véletlen? Szokásos hiba, új, üres HDD-nél, hogy nyomja a user az összes pipát, amit lehet az inicializálásnál, és ha így tesz, akkor dinamikus lemezt is csinál a HDD-ből, ezt pedig importálni kell, ha másik gépbe(/újratelepített gépbe) teszed. A másik lehetőség az az, hogy csak betűjelet nem kap valamiért, de ilyenkor a Lemezkezelőben (futtatásba: diskmgmt.msc, vagy a sajátgép-kezelésben is ott van) írja azért a filerendszert, ill. a partíciónevet is (persze csak ha lett név adva).
The only real valuable thing is intuition.
-
őstag
Sziasztok.
Van nekem egy Razer egerem,ami mostanság túl érzékeny lett,túl könnyen csúszik stb.
Néztem és amin csúzik az egér az a 3 kis lapka elvan kopva majdnem teljesen.Az lenne a hiba oka?
Még annyit ha igen, lehet hozzá kapni valahol újat hogy cseréljem?Vagy marad az új egér vétele?Köszi..
-
Tuningeren1
csendes tag
Hello
Olyan segítséggel fordulnék a hozzáértőkhöz , hogy egy új konfiguráció összeállításán gondolkodom.
A konfig: Intel Dual Core E6500, Geforce 9800GT 512mb, Kingmax 2gb DDR3 1333mhz, Samsung 500gb Sata2, MSI P43 C51, Chieftec 450W tápegység, M-Tech fekete számítógépház, Integrált 10/100/1000, Integrált 7.1Így egyben elegendő lenne a mai játékok futtatására? Pl. Mafia 2, Grand Theft Auto 4 Illetve videoszerkesztéshez, képszerkesztés, AutoCAD.
Ha valamelyik alkatrész nem illik bele kérem mondjátok meg milyet tennétek be a helyére.
egy így nekem 100K-ba lenne...maximum +10K tudok rá szánni.
A monitor egy Hanns.G 19" 1440x900-as felbontású monitor.Előre is köszönöm segítségeteket.
Opel Astra 1.7TDS Isuzu 82LE :)
-
fastleslie
senior tag
válasz Tuningeren1 #12669 üzenetére
Egy százasért egész korrekt! Biztos tudod, hogy majd ennyibe kerülne csak egy csúcsvideokártya, amivel már nem kell kompromisszumot kötni!
Ha nem full HD minőségben és max. részletességgel nyomod a játékokat, akkor el fog menni!
AUTO CAD ismerkedésre jó, komoly munkához nagyobb és magassabb felbontású monitort javasolnék!
Biztos lesznek, akik vitába szállnak majd velem, ez az én véleményem! -
Tuningeren1
csendes tag
Hát Xp-t gondoltam először, de van egy eredeti példányom Win7-ből... így érdemesebb lenne azt tenni rá??
Elnézést csak op.rendszer témában nem vagyok otthon :S
-
őstag
válasz fastleslie #12670 üzenetére
Köszi a választ,de valszeg akkor marad egy új rágcsáló beszerzése,a mostani meg jó lessz csajosnak netezni
-
Tuningeren1
csendes tag
Illetve igyekeztem egy AMD-s összeállítást elkészíteni és erre jutottam.
AMD Athlon II X4 620, ATI HD5670 1gb, Kingmax 4gb DDR2 800mhz, Samsung 640gb Sata2, Asus M2N68-AM, FSP 400W tápegység, M-Tech fekete számítógépház, Integrált 10/100, Integrált 5.1
Véleményeket írjatok légyszi. Melyik a jobb Intel vagy AMD.. a monitor minden ugyan az.
Ez így 108K.
Melyik konfigot ajánljátok jobban ???Opel Astra 1.7TDS Isuzu 82LE :)
-
Tuningeren1
csendes tag
Illetve igyekeztem egy AMD-s összeállítást elkészíteni és erre jutottam.
AMD Athlon II X4 620, ATI HD5670 1gb, Kingmax 4gb DDR2 800mhz, Samsung 640gb Sata2, Asus M2N68-AM, FSP 400W tápegység, M-Tech fekete számítógépház, Integrált 10/100, Integrált 5.1
Véleményeket írjatok légyszi. Melyik a jobb Intel vagy AMD.. a monitor minden ugyan az.
Ez így 108K.
Melyik konfigot ajánljátok jobban ???Bocs 2x ment el :S
[ Szerkesztve ]
-
campers
tag
Szevasztok. nemrég vettem egy Gigabyte GM-M7580-as rádiós egeret, de nem vagyok túl elégedett. Zsír új elemmel is szaggat. Húzás közben megáll, majd ugrik tovább.
Több különböző felületen is próbáltam már. Valakinek vmi ötlete esetleg? -
forras2
őstag
Sziasztok!
1 okos embert keresek....
Az én IP címem alapján mit tudnak kideríteni rólam? és hogyan?
Tegnap 1 ismeretlen ismerősöm megmondta a telefonszámomnak az utolsó 4 számjegyét, amit interneten sehol nem adtam meg, megmondta a nevem, a lakhelyemet, nyomon követi hogy mikor vagyok fenn neten, és azt állítja, hogy az IP címem alapján tudta meg ezeket...
Tényleg az IP címem alapján letudja ezeket "nyomozni"?
És már hívogat is...
Hogyan tudok én az ilyen "betörők" ellen védekezni a gépemen?
Vagy annyi elég, ha ugyan ezeket én letudom nyomozni neki, utána már elveszem a kedvét neki....Segítsetek pls.
Forras2
[ Szerkesztve ]
-
forras2
őstag
válasz Tuningeren1 #12682 üzenetére
Nálunk a faluba van 1 ilyen valami rádió hullámos net....
Data Trans a cég neve...Nem szeretném feljelenteni, nem kell nekem még 1 rendőrségi ügy....
-
brd
nagyúr
válasz forras2 #12681 üzenetére
A gépedre telepített spyware (pl. keylogger; de ezek lehetnek beépítve egy másik, normális funkcióval rendelkező programba is, amit mondjuk e-mailben küldött neked valaki, vagy letöltötted valahonnan), vagy a szolgáltatódhoz/rendőrségi adatbázishoz hozzáféréssel rendelkezés nélkül szerintem sehogyan. Ezek nélkül, csak az IP-címed ismeretében az általad írt infókat nem tudja megmondani (ha tényleg sehol nem publikáltad te, vagy valaki más az Interneten). A lakhelyedet esetleg meg tudja mondani, meglepő pontossággal, ha olyan szolgáltatód van, amely viszonylag kis területen szolgáltat, vagy nem kellően védett WIFI routered van. A gépeden tárolva van valahol pl. a telefonszámod, vagy leírtad valaha a gép billentyűzetén (MSN-en másnak pl.)?
Aha, most olvasom, akkor gyanús a szolgáltató felőli okosság. Ha jól sejtem, ez egy kis cég. Van esetleg valami kliensprogramjuk, amit futtatni kell a csatlakozáshoz? Ill. milyen titkosítást használ a cég a kapcsolathoz?[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
A lakhelyedet esetleg meg tudja mondani, meglepő pontossággal, ha olyan szolgáltatód van, amely viszonylag kis területen szolgáltat, vagy nem kellően védett WIFI routered van.
Vagy szimplan arra jart a Google StreetView adat
lopogyujto kocsijaHello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
forras2
őstag
Telszámomat írtam le, de csak 1 embernek...
Semmi klienset nem kell futtatni a net kapcsolathoz, feláll a rendszer, és már van is net....
Hol tudom én azt megtudni, hogy milyen titkosítást használ a szolgáltatóm?Igen, az tény, hogy kis szolgáltató, mert tudtommal csak pár10 kis településen működtetik ezt a netet....
-
brd
nagyúr
válasz nyunyu #12686 üzenetére
A szimplán arra járt az biztosan (ill. valószínűleg) kevés. Olyan hálózati beállítások is kellenek, amelyek ezt lehetővé teszik (jelen esetben WPA, SSID nincs szórva). Ebben egészen biztos vagyok, mert a StreetView kocsitól kb. 10 méterre volt (amikor arra járt) két, általam beállított WIFI AP is, és egyikre sem tud semmit mondani a lekérdező oldal. Vagy még az lehet, hogy akkor éppen nem működött azon az autón ez a fajta gyűjtés.
-
brd
nagyúr
válasz forras2 #12687 üzenetére
Kérdés, mit értesz rádiós neten? De ezen általában WIFI-t szoktak érteni. Ha ehhez nem a te gépedben van WIFI kártya, akkor valamilyen eszközt telepítettek hozzád, ami kiépíti ezt a kapcsolatot, és te csak egy LAN csatlakozót kapsz végpontként. Ez lehet úgy is, hogy nem nálad van az eszköz, hanem ha pl. társasházban laksz, akkor annak a padlásán, és mondjuk többen is használjátok. Ilyenkor két eset lehetséges: vagy az "ismeretlen ismerőssel" vagy egy eszközre kötve, ilyenkor lehetséges, hogy a te forgalmadat akár ő sniffelheti is, így a titkosítatlan adatokat pillanatok alatt (menet közben) látja (ilyen pl. egy FTP login, vagy egy e-mail(!)), de ehhez a közeledben kell lennie az illetőnek (ill. az eszköznek, amellyel gyűjti az adatokat). A másik lehetőség az, hogy a szolgáltató olyan "titkosítást" használ (ha használ egyáltalán), amely (ma már) könnyen, és gyorsan törhető (pl. WEP), ilyenkor is a közeledben kell lennie, de kicsit messzebb is lehet (akár pár kilométerre is). Nos, ezekben az esetekben valóban elég lehet neki az IP-címed, hiszen tudni fogja, hogy hol kommunikál ez az IP-cím, sőt megfelelő eszközzel akár az irányt is be tudja méregetni... De persze mondom, lehet a szolgáltató egy hülye humorral, és megfelelő tudással rendelkező (esetleg volt) alkalmazottja is.
A titkosítást esetleg a szolgáltatótól tudod megkérdezni, vagy veszel/kölcsönkérsz egy WIFI kártyát, és próbálsz csatlakozni, de ehhez már tudni kell egy-két dolgod, ha pl. úgy állították be, hogy ne szórja az SSID-t.The only real valuable thing is intuition.
-
forras2
őstag
értem...
Családiházról van szó.... én használom egyedül (elvileg)....
Kint az antennánkra van felszerelve 1 kütyü, doboz, izé....
Onnan nekem a gépbe, 1 lankanyóc jön be....De most hogy gondolkodom, igen, Wlan, mert anno a laptopommal próbáltunk rá csatlakozni, meg is találta a jeladót, de nem tudtunk rá belépni....
3 lépcsős jelszó "rendszer" védi elvileg -
huskydog17
addikt
Miért van az, hogy a PowerDVD-ben a True Theater funkciói közül csak egyet tudok használni? Csak a True Theater Lighting-ot tudom ki/be kapcsolgatni, de a többi inaktív miközben pont azokat szeretném használni. Ez mitől van?
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
De4d
őstag
Üdv.
Lenne egy nagy problémám, most vettem egy új gépet, win7 64bites oprendszert tettem fel rá és elég sűrűn kék halálozik, memóriára gyanakszom, nem nagyon tudom megnézni mit ír mert bejön a kék halál aztán magától gyorsan resizik is. Nem tudom miért, valakinek valami ötlet? De mintha egyszer azt olvastam volna h valami phisic memory .... - hiba lenne.
Pheom 955 x4, 1600 Geil BD ram 4gb - Ezt azért írom mert állítólag nem biztos hogy szereti az Amd az 1600as romokat, ( bár csak 1333on megy )Minden jó, ha a vége jó!
-
popo
csendes tag
Sziasztok!
Van egy SMC Barricade 7004 VBR routerem. Ahogy bekapcsolom a gépet elkezd villogni a routeren az a led,amibe a gépem halóbele van dugva.Win xp van a gépen. Ha háromszor ki be húzom a router 220-as csatlakozóját, úgy 90%-os valószínűséggel megtalálja a hálózati kapcsolatot.A modemet is áramtalanítottam illetve ha a kábelt átdugom a router másik bemenetébe, a hibajelenség változatlanul fenn áll.
Segítséget előre is köszi !
Üdv
Coolermaster ATC-RC-311-KKN1 Elite ház, Chieftec 400W táp,Gigabyte EP45-DS3 alaplap, Intel Core2 Duo E7200 BOX 2,53Ghz proci, Galaxy 9600GT 512 MB videokari,2 db 1 GB CSX 1066Mhz memcsi,2 db Pio 212D dvd író,
-
őstag
Helló!
Lehet, hogy már írtam ide, de sajnos nem tudtam visszakeresni/megtalálni.
A kérdésem az lenne, hogy milyen módon tudnám megoldani, hogy 2 asztali gép tudjon interneten lenni egyszerre.
Kábeles megoldás kéne, mert nincs wifi kártya egyikben sem.
Egy kis rajzzal akarom ismertetni a szitut:
[link]
[link]
Szerintetek mennyire megvalósítható?
Költségek: 1 kisebb teljesítményű router, egy kb 10m-es utp kábel, és egy fúrás, vagy talán még az sem!!!
Ha megcsinálom működik-e???Köszönöm a segítségetek!!!
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Gamer asztal
- Intel Core i3-2120 / 2 MAG 4 SZÁLON 3,3 GHZ + HD Graphics 2000 és I3 2100-AS -ProciK-10DB 5000 FT !
- iPhone 12 mini - 64GB ( Hátsó kamera hibás!)
- Új Gigabyte Aorus 15 BSF - Intel i7 13700H - 16GB DDR5 - RTX 4070 8Gb - QHD 165Hz - 1TB SSD
- Xiaomi Redmi Note 8T - 64GB Dual SIM - gyári dobozában
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest