Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LanyUs

    senior tag

    válasz carl18 #31384 üzenetére

    8 óra pihenő idő az pedig a minimum két beosztás között. Azóta már a 22 órás szabály is.
    Kettő egymást követő pihenő idő minimum 22 óra kell legyen. Tehát ha hétfőn 8-at pihentél, ami sajnos utazással kevesebb, akkor a következő ledolgozott napod után 22-8 óra, tehát 14 óra pihenő időt kell biztosítani. Ezt nem írhatja felül sem a cég tevékenysége, se kollektív szerződése, semmi. Ha ennél kevesebb, akkor bizony törvénytelen. Hivatalos elszámolásodon tuti nem lesz ilyen. Gyakorlatban lehet előfordul.

    Targoncára gyúrj rá és kereshetsz nettó 300e Ft-ot fűtött raktárban, hétvége nélkül. Hiányszakma már! Sokkal többet érsz vele, mint a 142.000-ik pénzügyi - számviteli ügyintéző okj képzéssel ( elnézést ha valakinek az van, nem én irányítom a piacot, de az igazság ez ).

    Ha a fenti összeg megvan, akkor el lehet gondolkodni a külföldön is, mert sok helyről hallom az 1500 eur-t, de abból lejön a szállás + a kinti kaja + utazás tehát nem marad sokkal több. Elmúlt időszakban 10-ből 8-an visszacsorogtak a céghez külföldről, mert nem volt kolbász, csak alja munka. Persze ott is el lehet vígan lenni. Pl. egy ismerősöm informatikai mérnök Svájcban. Na ja, az már megint más, de a nagy átlag élete nem erről szól ott.

    A közép -és nagy vállalatok végre kezdik megérteni, hogy a dolgozókat meg kell fizetni és ami ugyanennyire fontos meg kell becsülni! Ha megtalálod ezt a helyet megbecsülés, normális munkatársak, korrekt bérezés, akkor a külföld már nem lesz a gondolataid között sem.

Új hozzászólás Aktív témák