- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Mobil flották
- Képeken a Samsung Galaxy A26
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
PapG.
tag
Sziasztok! Alaplapos PCI-E sin-sebességes kérdésem volna. Mert hogy félek hogy mellé nyúlok, és nem úgy fognak müxeni a dolgok ahogy elsőre gondolom. Akarok venni egy M.2 PCIe SSD-t, de mivel az alaplapomon lévő erre dedikált egyszem port már foglalt (már van benne egy ilyen, arról fut a windows), ezért vennék egy átalakító adaptert, ezt: PCIE NVME M.2 SSD adapter. Az alaplapom egy Asus Z170M Plus, 1db PCI-E 3.0 x16 @ x16 port van rajta, amiben 16x sebességgel a videó kártyám megy. Mivel ezek a PCI sinek egy buszon vannak, nem tudom hogyha egy másik foglalatba is teszek egy kártyát, akkor nem kezdenek-e el "osztozni" a sebességen. Nem akarnám lelassítani a videó kártyám. 1db PCI-E 3.0 x16 @ x4 szabad sin van még a lapon, és érdekelne hogy ennek mennyi a max sebessége (ez szinkronban megy?) meg hogy használat alatt a videó kártya x16 sebessége vissza állna-e x8 -ra? Van még 2db rövidebb PCI-E 3.0 x1 @ x1 sin is a lapon, na ezeket sem vágom mit tudnak pontosan. Szóval a lényeg hogy úgy akarnék még egy kb 250GB bootolható gyors (3000/1500MB/sec) tárhelyet beszerelni a gépbe, hogy a jelenlegi felállás kárára ne menjen, meg tudjam a kártyát kihajtani is, nem tudom hol lesz majd a szűk keresztmetszet. Remélem Ti igen!!
-
PapG.
tag
válasz jokeph #79316 üzenetére
Köszi. A sima sata3-as ssd nekem nem jó, 500mb/sec-el tudnék róla kb olvasni, 3000 helyett. Bootolni tudnék majd róla, az alaplap támogatja. De a videó kártyám jelenlegi PCIe x 16 3.0 @ x16 (GPU-Z így látja), tuti nem feleződne le x8 -ra? Mert neten ezt is olvasom meg azt is.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest