- Milyen okostelefont vegyek?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
laceszgamer
addikt
Egy gyors kérdés: Adott egy Giga Z490 UD lap. Ugye CPU-hoz van rajta egy 4 és egy 8 pines csati. A tápon a csatlakozó úgy van, hogy egy kábelen megy és először a 8 pines, majd a 8 pines csatlakozó hátuljából kivezetve még egy 4 pines csatlakozó a végén.
Kérdés ilyenkor miként kell használni, csak a 4-est, csak a 8-ast, vagy dugjam be mindkettőt nem baj, hogy egy kábelen vannak?
Lap kézikönyve sajnos nem fogalmaz egyértelműen, hogy szükség van-e mindkettőre, vagy elég egyik, és ha elég akkor melyiket kell. Proci egy 10400-as szóval nem nagyétkű.Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!
-
laceszgamer
addikt
-
laceszgamer
addikt
válasz Starchm #74436 üzenetére
Mármint úgy értem, hogy a táp szempontjából nem lenne baj van be lenne dugva, így hogy a 8-asból jön ki a 4-es? Legalább eggyel kevesebb kábelt kéne elbújtatni
Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!
-
laceszgamer
addikt
Az normális, hogy GPU Z-ben a PCIe Slot Voltage 10.3 és 1.6 volt között ingázik? Ami fura, hogy terheletlenül megy magasabbra, terhelve csökken le. Teljesítménnyel amúgy nincs semmi baj. Egy Z490 A AX a lap és egy 1050Ti Strix a VGA.
Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!
-
laceszgamer
addikt
válasz laceszgamer #74461 üzenetére
Tárgytalan, elvileg ismert baki:
[link]Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!
-
laceszgamer
addikt
Giga Z490 Gaming X AX
Szerintem ez saját hiba volt, de megszokásból bekapcsolás után nyomogattam a DEL-t BIOS-ba lépéshez, ilyenkor nincs csippanás, és újraindul a gép, akkor kijön egy Boot failure detected üzenet. Ez csak annyi, hogy itt BIOS-ba lépéshez meg ekll várni a post képet és csak akkor DEL?Illetve feldobtam a legfrissebb F20b biost, fel is ment szépen, mindössze az XMP profilt kellett beállítani újra. Illetve itt jöttem rá erre is, hogy nem kell nyomogatni a DEL-t elvileg. Na de csinált egy oylat, az egyik ilyen után, hogy konkrétan az USB-k nem kaptak áramot, egér, bill semmi, Win alól simán restartot nyomtam bekapcs gombbal. Ekkor újraindult, bal felül ami egy pillanatig megjelenik fehér vízszintes vonal, most egész soká ott volt, és elég lassan alapból a BIOS jelent meg, de ott se ment se az egér se a bill. Végül áramtalanítottam, majd vissza, így megjavult.
Ezt okozhatta a fentebbi művelet, hogy ahogy nyomogattam neki a DEL-t kijött ez a boot failure üzi?
-
laceszgamer
addikt
válasz laceszgamer #74466 üzenetére
Ok ez egyre furabb. Meg egyszer bejatszotta ezt és most net nincs. Hibakeresesre az ethernet nem rendelkezik érvényes ip konfigurációval. Ethernet vezérlő az eszkozkezeloben ott van. Próbáltam ott driver uninstall aztán Intel lan driver neki de az meg kiirja hogy nincs a gépen Intel ethernet vezérlő. Próbáltam cmos resetet is az se segített. Erre van valakinek sos ötlete h mi okozza? Alaplap nyekegszik vagy amit fentebb írtam az tolhatta el vagy nem tudom 😟
-
laceszgamer
addikt
válasz laceszgamer #74471 üzenetére
Friss win telepítenek a drivert és Cannot install drivers. No Intel adapter present in this conputer.
-
laceszgamer
addikt
válasz laceszgamer #74473 üzenetére
-
laceszgamer
addikt
Második csippanás BIOS-ba lépésnél lehet véletlen? Ugye csippan, post kép, DEL megnyom, erre csippant még egyet. Előtte nem csinált sose ilyet, illetve utána párszor direkt emiatt léptem be bios-ba, de nem sikerült újra előhozni ezt a jelenséget.
Bő egy hónapos lap, így még sok tapasztalat nincs vele, csak régi emlékek a 2. csippanásról és a RAM gondokról, hát adtam neki egy memtestet az nem talált hibát, meg úgy egy hónapnyi használat alatt se volt semmi memoria gondra utaló jelenség.
Egy MSI Z490 Gaming Plus az alany.Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!
-
laceszgamer
addikt
Adott egy MSI MPG Z490 Gaming Plus lap. Ma konkrétan ezt csinálja: Nincs csippanás se semmi, a monitoron közép tájon egy - jel van kinn. A CPU-tól jobbra a ledeknél sorban CPU - RAM - VGA - Boot. Sorban felvillan egy pillanatra CPU majd RAM de azok ki is alszanak és a VGA világít folyamatosan.
Elvileg VGA error. Kivettem a VGA-t (1070Ti) beraktam helyette egy 1050Ti-t, azzal is ugyanez. Végső soron gondoltam annak külön táp sem kell csak az alaplapi tettem bele egy zsír új 1030-at, de azzal sem jutottam tovább.
Valahol olvastam hogy volt akinél a tápcsere oldott meg ilyesmit de angol oldal annyira nem értettem meg nem is teljesen ilyen a lap. A táp viszont alig egy hónapos Cooler Master MWE 2 Gold, 750w, a régivel sem volt baj viszont mivel öregvolt gondoltam kicserélem.Szerintetek mi lehet a gond? CPU-ra ami egy 10400F azért gondoltam mert ugye elvileg az vezérli a PCI-E sávokat, viszont arra meg nem ad ki errort.
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- ASUS ROG Maximus Z790 Gaming + INTEL 14700 KF
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs