- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Hívószám-hamisítás
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dickinson
tag
Sziasztok!
Azzal a problémával fordulok hozzátok, hogy sikerült remélem csak átmenetileg működésképtelenné tenni az adatlapomon szereplő konfigomat.
Éppen a gép tuning potenciálját néztem, (már bánom) a procinak emeltem a szorzóján és a feszültségén egy lépcsőt és a videókártyának is, de mindkettő olyan szinten volt, amit már ezelőtt is néztem. (Lehet, hogy a procin a feszt még nem emeltem, de egy lépcsőt mentem csak)
A bios tölt csak be, és a bios nem lát egyetlen meghajtót sem, sem a dvd-t, sem az ssd-t, sem a hdd-t.
Vajon az alaplapot, a tápot, vagy a videókártyát sikerült kifektetnem?
A bios látja a memóriát és a procit is, a meghajtók látszólag kapnak áramot, a dvd tálca kinyílik, szóval nem tudom mi lehet a baj?Üdv:
Dickinson -
Dickinson
tag
válasz Viktoár #28679 üzenetére
De jelez. A/6
A0 - A7 Problem related to IDE or SATA devices. Please re-install IDE and SATA devices. If the problem still exists, please clear CMOS and try removing all SATA devices.
Megpróbálom lehúzni és visszadugni őket, aztán bios frissítés és majd jelzem, hogy mi lett.
Köszi a segítséget
-
Dickinson
tag
Sziasztok!
Az alabbi problemaval fordulnek hozzatok. Egy asrock 970 extreme4 alaplapom van es tegnap ota ujrainditas utan a dr debug a 36os hibat dobja, a gep elindul de a monitor nem. Clear cmos utan bejon egybol hibakod nelkul, viszont ujrainditasnal megint ugyanaz a hiba. Atcserelgettem a ramokat, megneztem kulon kulon oket de nem lett jo. Megneztem a procit is, nincs lathato baja. Amikor megy a gep lefuttattam a windows 8 beepitett memtesztjet, nem dobott hibat, prime is megy rendesem, amikor megy a gep meg a jatekok is.
Gondolom meg kene neznem a gepet masik rammal de erre csak este lesz lehetosegem.
36os kod: cpu post-memory initialization, System management mode (smm) initializazion.
Szerintetek mi lehet a baj?
Koszonom elore is es bocsanat az ekezetekert csak telefonrol irok. -
Dickinson
tag
válasz 04ahgy #33162 üzenetére
Hazaértem, megcsináltam a bios felűlírást, ugyanaz a jelenség. Először elindul a restartnál már nem jön be a képernyő. Utána egy pendriveról lefutattam a memtestet, nem talált semmi hibát.
Mit csináljak? Megint vegyem ki a procit és nézzem meg, fogalmam sincs mivel lehet a bibi már.... -
Dickinson
tag
-
Dickinson
tag
válasz 04ahgy #33181 üzenetére
Az lesz, akkor keresztbe tesztelem a dolgokat.
Igazából nem is gondolnám, hogy a procival, vagy a memóriával van baj, csak pont pénteken cseréltem a procin hűtőt és szombaton előjött ez a dolog.
De most játszottam 1,5 órát a gépen a watch dogs-al, eléggé leterheltem a procit az biztos, és semmi baj nem volt, semmiféle memtest nem mutatott semmi hibát.
Igazából csak az a dühítő, hogy minden próbánál átáll a bios ide hard disk kezelésre, és ha nem figyelek és nem rakom át ahci-ra, akkor a windows sem tud rendesen felállni, hanem megzavarodik.
Egy éves, aqua-s az alaplap, garanciás még bőven. Hogy működik kb ez a garanciális ügyintézés, mert szerencsére soha nem kellett még ilyenekkel foglalkoznom, nem volt bajom? Beveszik a lapot, gondolom ők is tesztelgetik és ha remélhetőleg náluk is produkálja a hibát, akkor 1-2 héten belül azt mondják, hogy cserélik? Gondolom ha én nem akarok már ilyet, hanem mondjuk valamilyen ennél jobb asust, akkor azt is lehet ráfizetéssel? -
Dickinson
tag
válasz Dickinson #33189 üzenetére
Nem hagyott nyugodni a dolog....
Visszaraktam egy régebbi. P2.50-es biost és sokszori újraindítás, restart to uefi után sem jött elő a hiba.
Felbátorodtam, visszaraktam a legújabb P2.60asat, de a hiba ugyanaz.
Visszaraktam a P2.50-et, és stabil, semmi hibaüzenet. Ez nagyon jó hír, csak érthetetlen -
Dickinson
tag
Sziasztok!
Az alábbi problémával fordulnék hozzátok.
A munkahelyemen van egy ősrégi HP DX6100MT gép.
Tegnap óta nem akar működni, a windows töltése közben, vagy már előtte újraindul.
Azt vettem észre, hogy ebben a fáziban a proci ventillátora össze-vissza változtatja a sebességet, gyors ütemben, hol gyorsabban, lassabban.
Gépet szétszedtem, kitakarítottam, nem lett jó. Vettem új procihűtűt, nem vált be.
Megnéztem egy másik táppal, ugyanaz a hiba, kivettem, cserélgettem a ramokat, nem használ.
Egyszer az egyik műveletnél volt két hosszú sípolásom, amúgy nincs hibaüzenet.
Mi lehet a baj, az alaplap vajon?Köszi: Dickinson
Új hozzászólás Aktív témák
- OTP Bank topic
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Lightyear - befektetési app
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5 Pro teszt
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen monitort vegyek?
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest