- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
Aktív témák
-
norbi1992
tag
Egy gyors kérdés ebbe az alaplapba( Gigabyte GA-8IPE1000) milyen procit ajánlotok? eddig egy 2,4 es celeron volt benne(128 kb-os) , de amilyen olcsón lehet itt pentiumot venni gondolom beruházok egy pentiumra (2.4, 2.6 , 2.8)
266 Mhz-es ddr ramjaim vannak.
egyáltalán lesz teljesítmény növekedés (nagyobb cache)?? -
janos80
senior tag
válasz norbi1992 #12060 üzenetére
nezd. szinte ebbe barmelyik S478-as procit beletudod tenni
nezd meg a linket : [link]ha tuningolni akarsz akkor en a northwood magos 512 cache-es 800-as fsb-s procit ajanlom.ezek anno nagyon mentek
ha van jo hutesed akkor az 1m cache-es 800 fsb-s pentiumot ajanlom. azok kicsit jobban melegednek,de azok is tuningolhatoakmod: valamint azt mondom,ha mar 800fsb-s procit veszel,akkor erdemes a ramjaidat 400-asra lecserelni. és ugy kiraly lesz a gep
udv
Janos[ Szerkesztve ]
-
janos80
senior tag
válasz norbi1992 #12064 üzenetére
a ramok ehhez a procihoz tokeletesek. 400-ast nem is lenne erdemes ehhez a procihoz venni,mert ez "csak" 533 fsb-s a ramjaid meg 266-osak,ugye az meg 2x266=532 na legyen 533
szoval ehhez tok jok. a 4k-bol meg alkudj még egy ezrest
azert az 512 cache az sokat szamit . majd meglatod.udv
Janos -
Finec
csendes tag
Sziasztok!
Gyors leszek:
MSI P45 Neo3-FR, vagy valami hasonló tudású lap asus/gigabyte-ból?
(20-22 ezres kategóriában)Ki melyikre szavaz? Inkább játékra lenne.
-
killipoly
aktív tag
Sziasztok!
Öcsémnek rakok össze gépet,lapra 10k-t szánok.
Ezeket néztem:
ABIT IB9
Gigabyte P35-DS3L
mégegy Gigabyte P35-DS3LEsetleg ilyen áron valami más?
Többi hardver:E2180,9600gt/8800gt,2x2gb kingmax 800mhz
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Hy,a következő kérdésem volna?
Van egy Asus p5k deluxe lapom,amin pci-ex 1-es csatoló van,most vetem egy Ati 4850 karit,nem megy lassabban a kártya hogy nem pci-ex 2.0-ban van??
Választ előre is THX!!**Kedvenc állatfajom a napokig nem válaszoló de minden nap többször belépő majmok !!!**
-
kbalazsa
senior tag
[Ez] lenne a problémám.
Tipp, ötlet, javaslat?
Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
sgergi
veterán
válasz kbalazsa #12076 üzenetére
"A Penryn család mobil processzorai további fejlesztésekkel bővültek, úgy mint az Enhanced Dynamic Acceleration Technology és a Deep Power Down Technology. Ezeknek hála a processzorok fogyasztása tovább csökkenhet, ami notebookok esetében fontos tényező az energiamegtakarítás és az akkuidő miatt. Az Intel mobil processzorok több módon képesek csökkenteni a fogyasztást: csökkentik a feszültséget, az órajelet, mindkettőt és/vagy lekapcsolják a cache-t. A Deep Power Down Technologyval kiegészítve a Penryn mobil processzorok a következő állapotokat ismerik:
* C0: teljes terhelésnél aktív, nincs energiagazdálkodás.
* C1 (Halt): csökken a feszültség és lekapcsol a processzormag, viszont az alaplapi áramkörök feszültség alatt vannak, és a gyorsítótárakban található adatok is tovább élnek (a teljesítmény nem csökken érezhetően, mert a „felébredési” idő nagyon rövid, viszont az energiamegtakarítás sem jelentős).
* C3 (Deep Sleep): ugyanaz, mint a C1, de lekapcsolnak az alaplapi áramkörök, és kiürül az L1 cache is. Az L2 cache tartalma megmarad. A felébredési idő kicsit hosszabb, viszont még mindig nem jelentős a megtakarítás.
* C4 (Deeper Sleep): ugyanaz, mint a C3, de a magfeszültség tovább csökken, és az L2 cache egy része is lekapcsol (valószínűleg csak az üres területek), illetve az egyik CPU-mag teljesen kikapcsolhat.
* DC4 (Enhanced Deeper Sleep): a C4-gyel ellentétben már mindkét processzormag kikapcsol.
* C6 (Deep Power Down): minden kikapcsol (CPU, alaplapi áramkörök, L1 és L2 cache), és a magfeszültség drasztikusan lecsökken. Maximális megtakarítás, de a felébredési idő itt a leghosszabb.A különböző állapotok között a processzor természetesen önmagától váltogat, tehát nem úgy kell kapcsolgatni egyikből a másikba, mintha az operációs rendszert állítgatnánk."
Én ez alapján azt veszem ki, hogy csak mobil processzorokkal működik.
-
aktív tag
Kösz a gyors választ,akkor csak a nagyobb karikgoz lesz szükség alaplap cserére?,mert jó az ati most és gondolkozok egy 4870-x2-ön!!...
**Kedvenc állatfajom a napokig nem válaszoló de minden nap többször belépő majmok !!!**
-
kbalazsa
senior tag
válasz sgergi #12079 üzenetére
Szerintem is így lehet. Keresgéltem az intel oldalán, a technológia leírását megtaláltam, de az adatlapokon nem találtam nyomát, hogy pontosan melyik proci is támogatja, s melyik nem.
Megjegyzés: Asus alaplap BIOS frissítései tartalmaznak olyan javítást, ami kikapcsolja a C-State menüpontot, ha nem támogatja a CPU. Az MSI még nem jutott el ide
Köszi a választ!
Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
Bikerider
aktív tag
Sziasztok
E2160@1.8-on ment tehat alapon mikor hiba uzenet jott.
Es a Athlon 3500+ is alapon ment mikor hiba uzenet jott.E2160 alapon 7600gt semmi ilyen Cpu vendor kodos hiba uzenet.Nos itt kekhalal 5perc alatt 3-volt.Egy slottal lejebb tettem a HDD-t es a kekhalal megszunt A Raidmax ninja hazba
A hiba akkor jott elo mikor 7600gt-rol valtottam x1950pro-ra.Valtas utan uj OP.Majd a pro utan 9600gt es 4850 de a hiba uzenet megmarat.Mindig volt uj OP telepitve.
Észrevétel:Hitmen 3-nal akkor jott fel a hiba uzenet mikor olyan felbontast alitottam be amit nem tud a LG19 Wide Monitor.Meg akkor vag ki az asztalra a hibauzenettel mikor tolt a vinyo.Meg meg erre gondoltam:a CPU és a VGA közti kommunikációs hibából adódó bakiba, ami a játék közben "lag" képében jelenik meg előttünk.
Volt aki hiba uzenetre mondta eleresi utvonalal lene baja.
Massnak az a velemenye mintha akadozna az adatkommunikacio.
E2160 alapon a CPU-z szerint 1.1-1.3v-kozott ugral a fesz.Semmit nem futtatok.Ha 3g-megy Akkor Betonstabil A FESZ.
A BIOS-BA alapon meg 1.2-1.3v-kozott ugral a fesz.FIRE/SOUL/CD:AZ egesz lakasba raduktam a konnektorokra es mindig 2ujra indult lehuzzott HDD/DVD-vel.DE benne volt VGA,SB.Meg SEMMI USB-dolog.SE BILL,se EGER.SE SEMMI.EP35-DS3R HAtul 8 USB-je van DE az EGERET a 6-dik nal latta?
EZT MASIK 3 LAKASBA +1CSALADI hazba CSINALTA
Hálásan koszonom a Segitsegetek.UIocs a helyesirasert de Logitech G11 Bill.van ami nem magyar kiosztasu.
-
Bikerider
aktív tag
válasz janos80 #12049 üzenetére
Sziasztok
E2160@1.8-on ment tehat alapon mikor hiba uzenet jott.
Es a Athlon 3500+ is alapon ment mikor hiba uzenet jott.E2160 alapon 7600gt semmi ilyen Cpu vendor kodos hiba uzenet.Nos itt kekhalal 5perc alatt 3-volt.Egy slottal lejebb tettem a HDD-t es a kekhalal megszunt A Raidmax ninja hazba
A hiba akkor jott elo mikor 7600gt-rol valtottam x1950pro-ra.Valtas utan uj OP.Majd a pro utan 9600gt es 4850 de a hiba uzenet megmarat.Mindig volt uj OP telepitve.
Észrevétel:Hitmen 3-nal akkor jott fel a hiba uzenet mikor olyan felbontast alitottam be amit nem tud a LG19 Wide Monitor.Meg akkor vag ki az asztalra a hibauzenettel mikor tolt a vinyo.Meg meg erre gondoltam:a CPU és a VGA közti kommunikációs hibából adódó bakiba, ami a játék közben "lag" képében jelenik meg előttünk.
Volt aki hiba uzenetre mondta eleresi utvonalal lene baja.
Massnak az a velemenye mintha akadozna az adatkommunikacio.
E2160 alapon a CPU-z szerint 1.1-1.3v-kozott ugral a fesz.Semmit nem futtatok.Ha 3g-megy Akkor Betonstabil A FESZ.
A BIOS-BA alapon meg 1.2-1.3v-kozott ugral a fesz.FIRE/SOUL/CD:AZ egesz lakasba raduktam a konnektorokra es mindig 2ujra indult lehuzzott HDD/DVD-vel.DE benne volt VGA,SB.Meg SEMMI USB-dolog.SE BILL,se EGER.SE SEMMI.EP35-DS3R HAtul 8 USB-je van DE az EGERET a 6-dik nal latta?
EZT MASIK 3 LAKASBA +1CSALADI hazba CSINALTA
Hálásan koszonom a Segitsegetek.UIocs a helyesirasert de Logitech G11 Bill.van ami nem magyar kiosztasu.
Akkor Vegyek a EP35-DS3R helyet egy P5q-E.
[ Szerkesztve ]
-
nofi
addikt
Sziasztok!
Haverom gépe elég furán viselkedik mostanság, ebben kérném a segítségeteket:
Minden bekapcsoláskor betölt az oprendszer, majd kék képernyő és újraindul... Pár napja megcsinálta ezt kétszer minden bekapcsolás után, most már négyszer. Az újraindulások után ötödjére betölt minden és használható a gép, de elég nyugtalanító.Én első körben a memóriára gyanakodtunk, de kivettük/cseréltük és ugyanúgy problémázik.
Esetleg van valakinek tippje mi lehet a ludas?(A gép btw: P5-KC, C2D E8500, 450 Chieftec táp, 250 samsung vinyó)
Xbox GT: nozsolt
-
Qru
MODERÁTOR
Winyó nem badsectoros? Lehet az oprendszert újra kéne húzni...
mod: Bikerider
Azért ugrál a fesz, mert a bios-ban be van kapcsolva az energiatakarékos funkció, így a feszt leveszi ha nincs terhelés a procin (meg a szorzüt is), így spórolva némi áramot. Ha húzod, akkor nem megy az energiatakarékos funkció ezért állbe 3GHz-en stabilra a fesz. Ha zavar kapcsoldki a biosban CIE\EIST névan találod őket de ez nem okozhat instabilitást.[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
Vagy Everest, de HDD sentinel jobb. Esetleg a hdd gyártói is szoktak ilyen progikat adni - letölthető a honlapjukról ha van - win beépített Check Disk ha más nincs kéznél.
#nincsbennetarcsi
-
Balintt
csendes tag
Sziasztok! 1 kis segítség kellene. Van 1 régi gép, abban van 1 még régebbi alaplap
Ahhoz keresek drivert, de a trehány gyártó honlapján nincs.
Íme a lap: Matsonic MS7188D
Nagyon fontos lenne!
Köszi: Bálint -
Tom19
tag
Sziasztok!
Melyik a jobb megoldás?
AMD 790FX vagy nvidia 750 SLI chipsetes alaplap?
Köszönöm!
-
Tollas7
csendes tag
Sziasztok!!!!!
Mi a véleményetek erről a lapról????
ASRock 4Core1333-GLAN/M
előre is köszönöm!!!!!!
-
Tollas7
csendes tag
.......és erről???: Gigabyte GA-EG31MF-S2
-
pete_21
addikt
Hello!
A következő a kérdésem: van egy Asus P5KC alaplapom. Északi híd P35 chipset, déli ICH9.
Az lenne a kérdésem, hogyha /feltételezzük/ beletennék egy IDE-s eszközt másodlagosnak, akkor onnantól az összes eszközt a JMicron-os RAID-vezérlő vezérelné??
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest