-
Mobilarena
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
sambenez
Topikgazda
válasz simonjoe #29049 üzenetére
A talpa amivel a szélvédőre rögzíted az ugyanaz ha jól láttam a képeken, aliexpress alapján azt mondanám az rc06 csatija jó hozzá.
-
at11
aktív tag
-
kenguru99
senior tag
Sziasztok!
Szeretném elvezetni a kamera kábelét de nem akarom berakni a burkolatok alá. Körbevezetném a szélvédő mellett, ehhez kellene valamilyen műanyag rögzítő. Gondolom van ilyen, tudnátok erre megoldást ajánlani?
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Van olyan kamera aminek az akksija sokaig birja?
-
sellas
tag
Sziasztok!
Vettem egy 70mai m500-at. Nem minden volt egyértelmű, vagy zökkenőmentes, vagy logikus a telepítésénél, de megy már. Néha fotóz magától, ha valakivel beszélgetek, pedig nem mondjuk ki a varázsszavakat (take a photo), de jó játék, hogy vajon mit mondhattunk olyat, vagy mi tetszett meg neki, amit le akart fotózni A képminőség meglepően jó. Az ADAS-ból a gyalogosérzékelést használom, néha érzékeli a gyalogosokat, néha nem (vagy lehet jól működik, mert akkor szól, amikor kell neki). Meg a sávelhagyás figyelmeztetőt, ez 100%-ban működik 55 km/h felett, még éjszaka is, engem nem zavar egyelőre, hogy sima sávváltáskor is szól (mert nyilván nem tudja, hogy indexeltem előtte, normálisan váltok sávot, mert nem a kocsi rendszerének a része).
Megvettem hozzá a 70MAI MIDRIVE T04 TPMS-t, ez viszont sajnos csak 2 keréknél érzékeli a nyomást a 4-ből. Másnak tökéletesen működik, ha valakinek van ilyen? Vissza kell küldenem szerintem ma, mert le is kéne mosni az autót, stb. úgy már lehet, nem fogják visszavenni, ha megyek vele, koszolom (még nem mentem, hogy azt is beraktam, csak beszereltem most).
Nokia 3210 -> 3310 -> 3410 -> 3510 -> Sony Ericsson T310 -> Nokia E61i -> Iphone 3G -> Motorola Defy -> Samsung Galaxy S Advance -> Jiayu G4S -> Xiaomi Redmi 3S -> Mi 8 Lite -> Mi 8 -> Samsung Galaxy S21 FE
-
-
sellas
tag
Kell hozzá venni külön tartozékot (70MAI MIDRIVE T04 TPMS), ez 20 ezer Ft, 4 db kütyü, amit a szelepek helyére kell berakni, van hozzá ilyen lopásgátló anya is, nem tudom, mennyiben gátolja meg a lopást . Ezek után az appban nézhető a keréknyomás, ill. a kamera hangja figyelmeztet, ha túl alacsony (0,5-el a megadott érték alatt van), vagy túl magas.
No de ez a figyelmeztetés.. írok is nekik ezzel kapcsolatban. Folyamatosan mondja, hogy alacsony a nyomás, nem egyszer, nem kétszer, nem is ötször, folyamatosan, és nem hallgat el! Úgyhogy gyors mozdulattal kihúztam a szivargyújtóból. Elmentem benzinkúthoz, valójában nem volt alacsony, csak rosszul volt valószínűleg így elsőnek betekerve, másodszor betekerve már jó lett, annyit mutatott mint a benzinkutas fújó.Nokia 3210 -> 3310 -> 3410 -> 3510 -> Sony Ericsson T310 -> Nokia E61i -> Iphone 3G -> Motorola Defy -> Samsung Galaxy S Advance -> Jiayu G4S -> Xiaomi Redmi 3S -> Mi 8 Lite -> Mi 8 -> Samsung Galaxy S21 FE
-
sellas
tag
70mai m500, 15 mp éjszakai videó a Camponánál, és gyalogos figyelmeztetés példa:
[link]
Valós helyzetben, nagyobb sebességnél, mire észreveszi, meg kimondja, hogy attention to pedestrians, nem tudom, elég idő-e, de ne is legyen ilyen helyzet, hogy nem veszek észre gyalogost. Én kb úgy fogom fel, mint poén funkció (a sávelhagyás-figyelmeztető viszont tényleg hasznos és mindig jól működik)Nokia 3210 -> 3310 -> 3410 -> 3510 -> Sony Ericsson T310 -> Nokia E61i -> Iphone 3G -> Motorola Defy -> Samsung Galaxy S Advance -> Jiayu G4S -> Xiaomi Redmi 3S -> Mi 8 Lite -> Mi 8 -> Samsung Galaxy S21 FE
-
prokxy
veterán
válasz sellas #29070 üzenetére
Nekem is ez a 70mai m500 a terv, de a YT miatt ilyen olvashatatlan a rendszám vagy én vagyok a vak? Még 3-4mp-nél sem látom rendesen.
Vmi olyan kellene, aminél nem csak az derül ki este/szürkületkor, hogy a másik autónak tényleg van 4 kereket és sötét színű.Origin/Uplay/RSC/XBOX: Pr0kxY ; BattleTag: Pr0kxY#2203 ; PSN: x_Pr0kxY_x ; YT channel: Pr0kxY_Gaming_HD
-
bul07
nagyúr
válasz sellas #29069 üzenetére
Én is gondolkoztam app-os guminyomás jelzésen 2019-ben, de úgy döntöttem hogy az nekem nem megbízható, mert egy pillantással nem lehet ellenőrizni hogy tényleg működik e, kapcsolódott a telefonhoz.
És minden egyes indulásnál megnyitni az appot az nem kényelmes.Így 2019 végén ezt vettem [link], szelepre tekerős verziót.
Azóta is rendben teszi a dolgát, a bennük lévő elemet természetesen cserélni kell, főleg tavasszal mert ugye hideg és az ellem nem barátok jobban merülnek télen
A kis kijelzőjét meg én ledobtam középre, és mikkor beszállok csak rápillantok.
Ez évben volt két fals riasztás, megálltam nem volt puha, majd pár kilométer után magához tértNekem nincs pótkerekem ezért kell nekem, rendes kerék nem fél be a mankó kerék meg 40-50e Ft már ha kapható
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
sellas
tag
válasz prokxy #29071 üzenetére
Nem te vagy vak Picit jobb csak az eredeti videófájl. Én nem tudom neked megmondani melyik az a kamera, ahol éjszaka a legjobb a rendszámkiolvasás, ill. létezik-e ilyen normál áron. Ill. ahogy nézem a többi videóm, nagyon sok függ attól hogy teljes sötétség (pl. országút, lakott területen kívül) / külvárosi közvilágítás / belváros, sok fény, ill. rávilágítok-e én vagy más a fényszórómmal, vagy rávilágít-e valamilyen fényforrás, van-e és milyen a rendszámtábla világítása, stb.
Nokia 3210 -> 3310 -> 3410 -> 3510 -> Sony Ericsson T310 -> Nokia E61i -> Iphone 3G -> Motorola Defy -> Samsung Galaxy S Advance -> Jiayu G4S -> Xiaomi Redmi 3S -> Mi 8 Lite -> Mi 8 -> Samsung Galaxy S21 FE
-
sellas
tag
Ez is biztos jó, a 70mai-nak is van ilyen kijelzőse, csak én nem akartam még valamit a szivargyújtóra dugni (telefont, powerbankot is töltök, néha fm transzmittelek, stb). Ill. ha alacsony, úgyis figyelmeztet a kamera, nem kell azt mindig nézni.
Az appot minden egyes indulásnál megnyitni emiatt, hogy úgyis figyelmeztet, ha túl alacsony (azt nem tudom, hogy milyen hamar figyelmeztet, mennyire valós időben frissül), nem kell, viszont tényleg nem kényelmes. Mert megnyitás után mindig be is kell kapcsolni a hotspotját, rácsatlakozni a wifijére, aztán kikapcsolni a hotspotot (hogy legyen net a telefonon), ez nem a kedvenc időtöltésem, de most már azért ritkábban fogom megnyitni, hogy mindent beállítgattam, csak ha videót / képet akarok letölteni, vagy ugye ha kíváncsi vagyok a nyomásra.
szerk.: ja de igen, arra gondolsz, hogy azt is ellenőrizni kéne, hogy egyáltalán jelenleg mér-e, éppen kapcsolódott-e, hát igen. de nekem elég így hetente, vagy nagyobb utak előtt ránézni.[ Szerkesztve ]
-
sellas
tag
válasz sambenez #29075 üzenetére
igaz, de megszoktam. 55 km/h felett figyelmeztet csak, tehát városban azért békénhagy, hogy ez jó-e vagy nem, azt nem tudom.
-
prokxy
veterán
válasz sellas #29073 üzenetére
Sztem ezt a szettet veszem meg, aztán letudva: 70mai Dash Cam Pro Plus+ A500S menetrögzítő kamera + RC06 hátsó kamera szett
De hogy miként fogom a K Astra Sports Tourer hátsó ablakra feltenni a kamerát, még azt ki kell találni.Origin/Uplay/RSC/XBOX: Pr0kxY ; BattleTag: Pr0kxY#2203 ; PSN: x_Pr0kxY_x ; YT channel: Pr0kxY_Gaming_HD
-
bul07
nagyúr
válasz sellas #29074 üzenetére
Van rajta kis napelem ha sikerül olyan helyre rakni nem is kell tölteni
De amúgy olyan kéthavonta töltöm, bár nem napi használós a kocsi, de télen nyáron is a kocsiba van és ennek ellenére bírja a benne lévő akku még így 4év után is(ha jól számolom a 4évet)Igen arra gondoltam hogy a telefonhoz kapcsolódik e, hogy egyáltalán jelezni tudjon
Vagy a kamera is tud jelezni hogy gond van a nyomossal? (csipog, beszél, jelez, valahogy)( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
at11
aktív tag
válasz sellas #29073 üzenetére
A legjobb jelenleg a VIOFO A119 MINI2 sötétben, rendszámolvasásra.
Ha valaki rendszámokat nézeget, fontos, hogy ne telefonon, hanem monitoron nézegesse és ott nagyítson,. a telefon kijelzőjén nézve nem lesz jó a kép, amit látsz, az nem a teljes felbontás. VLC player pl. tud menteni videóból teljes felbontású képet, és akkor azt lehet nagyítgatni rendesen, nem a már tömörített képet kell nézegetni.
-
at11
aktív tag
válasz sambenez #29075 üzenetére
Így van, nem tudom minek erőltetik ezeket a marketing funkciókat, ahelyett, hogy más, valóban fontos dologra áldoznák az a processzor teljesítményt. (Ja de, tudom, mert így könnyebb eladni, a kamera olyan okos, hogy szól, ha fékezni kell vagy kormányozni, na persze Marketing funkciók.
-
at11
aktív tag
Ilyen teszt megmutatja, melyik mire képes a sötétben rendszámügyileg.
-
_NCT
őstag
Sziasztok! 70mai A500S a legutóbbi fw frissítés után érdekesen bánik a beállításokkal, ami miatt morcos vagyok, mert 50ezrembe került. Azt hittem az akksi kuka és vettem egy újat ( jó az is régi volt és gyorsabban merült), de kiderült, hogy nem ezzel volt a gond. A kamerán hiába állítom be, hogy 5 perc múlva kapcsoljon le leállítás után és csak ütésre kapcsoljon be, ez nem történik meg a .23-as fw-el. Timelapse engedélyezve.
Korábban a time-lapse is lezáródott 20 perc elteltével, ennyi volt beállítva automatic shutdown-ra. 20 perc után meg folytatta a parking-mode felvétel.Más is tapasztalta ezeket?
-
_NCT
őstag
-
prokxy
veterán
válasz AlyrArkhon #29087 üzenetére
btw ez megint olyan, hogy a frissítés után ezt senki nem próbálta a "gyárban"? Teszteken miért nem jött ez elő? Egyre több ilyen van, munkában is a szakmai igénytelenség lassan mindennapos lesz... :/
Origin/Uplay/RSC/XBOX: Pr0kxY ; BattleTag: Pr0kxY#2203 ; PSN: x_Pr0kxY_x ; YT channel: Pr0kxY_Gaming_HD
-
_NCT
őstag
Ezzel működik rendesen, agyam eldobom…Próbáltam korábban factory resetet, nem segített….B@sszák meg, de magamra is haragszom, mert 2.5 év alatt működött rendesen, így kizártam, hogy a kamera lenne a ludas… egy hónapja tettem fel a .23-asat és rá 2-3 hétre ette meg az akkut…Na mind1, drága tanulópénz volt, most egy ideig az akku is rendben lesz autóban.
Tudom, senki nem tart pisztolyt az ember fejéhez, hogy upgrade-eljen, de úgy voltam vele, hogy azért dobják ki a frissítést, hogy tökéletesebb legyen a kamera, bugfix etc…Nem is azonnal szoktam feldobni, várok vele 1-2 hónapot.
[ Szerkesztve ]
-
sgabor
csendes tag
Sziasztok! Rendelt valaki mostanában a Viofo.com -ról kamerát? Írják az oldalon, hogy EU-n kívülről, Kínából postázzák. Az érdekelne, hogy aki rendelt innen, történt-e beérkezéskor VÁM és ÁFA fizettetés? Elvileg kellene legyen, de az utóbbi évben amiket rendeltem néhány ezer Ft értékű kütyüket az Aliexpressről, egyszer sem kellett semmit pluszban fizetnem, még azt a 399 Ft postai kezelési költséget sem, amit eleinte kifizettettek.
-
prokxy
veterán
Xiaomi 70mai Dash Cam Pro Plus A500S esetén gondolkodom, hogy elég az első kamera vagy kell-e a szett. Megnéztem ma az autót, nem lehetetlen a hátsó az elvezetése, de macera.
Hogy látjátok, érdemes a hátsót megvenni?
Ill. ha mégsem válik be, átrakhatom önállóként Párom kocsijába?[ Szerkesztve ]
Origin/Uplay/RSC/XBOX: Pr0kxY ; BattleTag: Pr0kxY#2203 ; PSN: x_Pr0kxY_x ; YT channel: Pr0kxY_Gaming_HD
-
bul07
nagyúr
válasz prokxy #29096 üzenetére
Vedd hátsó nélkül és ha mégis igény van rá veszel hozzá egy hátsó kamerát
Vagy másik verzió set-be veszed és eladod a hátsó kamera részét, bár esetleges garanciáztatásnál kérhetik a hátsó kamerát is( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
prokxy
veterán
Rendben.
Mivel nagyon nem vagyok szaki, így ha a kamerát nem szeretném, hogy a szivargyújtóról menjen, akkor kell a Hardware Kit? De ehhez szükséges a Biztosíték elosztó is?
Ez utóbbit kell összekötni a Hardware kit-tel és akkor mindenki boldog vagy full hülyeséget beszélek?
Sajnos olyan van itt a közelben autó villamosságis, aki még nem csinált ilyet és akkor látja a dolgokat, amikor szétszedi. /én meg ezekhez hozzá nem nyúlok. /Origin/Uplay/RSC/XBOX: Pr0kxY ; BattleTag: Pr0kxY#2203 ; PSN: x_Pr0kxY_x ; YT channel: Pr0kxY_Gaming_HD
-
Szult4n
újonc
Sziasztok,
segítségeteket szeretném kérni, hátha vki volt hasonló helyzetben. Niceboy pilot q8-as kamerám van már 3 éve, pár hete le kellett vennem a kamerát. 3 év alatt nem nagyon volt mozgatva a kamera és a tapadókorong...sajnos már mindent kipróbáltam de a tapadókorong nem marad fent a szélvedőn folyamatosan leesik a kamera. Néztem fórumokat de sehol nem találtam ehhez a kamerához tapadókorongot vagy egyéb tartozékot....Nekem bejött ez a kamera így ha lehet emiatt nem cserélném le.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest