- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
golyani
őstag
olvasgattam már a topikot, illetve kérdeztem de most jött el az idő:elfogyott a turtle waxom.
mit ajánlotok fekete metál festésre? 3 éves mosási karcokkal, így gondoltam elég lenne rá valamilyen finom políranyag. nem mondom azt, hogy minél olcsóbban, de ne legyen drága. amiben eddig gondolkoztam:
- ha tudok dl-enként venni akkor 3M perfect it III (sárga vagy világoskék kupakos) políranyag
- valamilyen carnaubás olcsóbb viasz (sonax-nak van ilyenje 3-4ezer körül /liter) vagy szintén dl-re vásárolni 3M rosa waxot-ha autoglym-ből kellene választanom: Super resin polish + extra gloss protection. de ettől többet nem szeretnék rákölteni + még a posta.
- 3. variáció amit most találtam ki: SRP + carnaubás vax
Várok további ötleteket!
-
t1
addikt
Egy apró videó friss UDS után esőben : [link]
-
Autoglym
tag
Élőben tudnám csak eldönteni, de nagy a valószínűsége, hogy elég lenne a HD Wax.
Egyébként szereztem Angliából LifeShine készleteket. Ezt az Autoglym gyártja és új autók fényezését, kárpitjait, szőnyegeit, üvegeit lehet levédeni elvileg nagyon hosszú ideig. Még csak 1 autón használtam és az is egy kereskedésben áll azóta, de elég meggyőzőnek tűnik. Ezt a készletet csak profiknak és csak Nagy Britanniában árulják, de abszolút nem nehezebb használni, mint pl az Extra Gloss-t, a kárpitokat meg egyszerűen "agyon" kell permetezni vele.Professzionális autóápolási termékek - www.autoglym.hu
-
Autoglym
tag
6000Ft-ba kerül a készlet (fényezésre, üvegre, kárpitokra való lötty, egy szélvédőmosó adalék, szórófej és polírkendőt tartalmaz), de nem tudok hozzá szerezni olyan táskát, mint ami elvileg járna hozzá. Igaz kint 300 fontért (kb. 100.000Ft) kezelik le az autókat és adják hozzá a kb 25000Ft-ot érő készletet ami kb úgy néz ki és azokat a termékekt tartalmazza mint EZ A TÁSAK
Professzionális autóápolási termékek - www.autoglym.hu
-
Autoglym
tag
Ez egy készlet. Fényezésre is van benne egy lötty, meg üvegre, meg kárpitokra. Megmondom őszintén nem tudom az összetételét, mert nem árulnak el róla nekünk (külföldi forgalmazóknak) szinte semmit. Kicsi ez a piac ahhoz, hogy megérje nekik bevezetni ezt a terméket itt...
-
flash-
veterán
sziasztok
2000 smart pontért lehet elvinni az autót 12 pontos átvizsgálásra:A hűtő- és ablakmosó folyadékszintek ellenőrzése
• Akkumulátor diagnosztikai berendezéssel történő állapotvizsgálata
• Fék- és lengéscsillapító hatékonyság-vizsgálat próbapadon
• Első és hátsó fékbetétek, féktárcsák elhasználódásának ellenőrzése felszerelt állapotban (kivéve dobfék)
• Futómű állapotvizsgálat szemrevételezéssel, megemelt állapotban
• Motor és váltómű szivárgás- ellenőrzés szemrevételezéssel, megemelt állapotban
• Kenőanyagszintek vizsgálata (fékolaj, motorolaj, kormányszervo)
• Fékolaj forráspont-mérés
• Gumiabroncs és pótkerék vizsgálat
• Ablaktörlő gumik és lapátok ellenőrzése
• Kormánymű ellenőrzése
• Kipufogó ellenőrzéseegy ilyen ellenőrzés amúgy mennyibe kerülne?
-
Autoglym
tag
Fényezés állapotától függ, hogy kell-e polírozni. Minden wax-ra és sealent-re igaz, hogy igazából akkor működnek tökéletesen, ha újszerű a fényezés és rendesen elő van készítve a felület. Legkönnyebben úgy lehet felvinni, hogy ráfújod egy polírszivacsra, amivel aztán körkörös mozdulatokkal végigmész a fényezésen. Kb 30 perc kúraidő kell neki, ami után polírronggyal és mikroszálassal kell visszafényesíteni. Elég egyszerű a használata...
-
Charley76
csendes tag
Hali
Srácok ezt a szilikon es wax eltávolitot hogy kell használni? Csak rákenem letörlöm és kész? Polirozás elöt szeretném át küldeni a verdát ezzel az anyagal hogy minnél tisztább legyen. Nem akarok már gyurmára is költeni mikor itt van ez is.
[ Szerkesztve ]
Aki apolja a kocsijat rosz ember nem lehet
-
törölt tag
Ma a leonkát kezelésbe vettem.
3M durva
Autoglym durva,finom,SRP
Majd Zaino Z-5+ZFX párost úgy 5-6 rétegben.Holnap tőrlés és fényesítés.
-
szepsy
senior tag
Hali.
Hát a rossz idő miatt csak lemostam, majd ha holnap engedi az idő srp + wax...
Egy helyen van pár ilyen vízfolt (vízkő?)Mivel szedjem le?Ecet?
+ itt látszanak a pókháló karcok...Ez pedig valószínűleg kavicsfelverődés?
Mennyibe lenne?
Csak ezt a kis részt kellene fújni és összepolírozni vagy hogy megy ez?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
polimorf
tag
Dodinak igaza van.
Motorháztetőnél csak öreg kacatnál fujunk foltot, akink nem számít és nem akar költeni rá, fiatal szép autónál komplett mocitetőt kell festeni.
A foltozás akármilyen ügyes a festő akkor is meglátszik főleg pár hónap elteltével.
Úgyhogy ha zavar a kavicsfelverődés muszály az egészet festeni.[ Szerkesztve ]
Már nem a tükröt nézem, hanem a következő kanyart. A tükörben már csak a mult van. A kanyar után a jövő!!!
-
Autoglym
tag
Amennyire ki tudom venni a kép alapján, nem árt neki az SRP, mert vannak rajta mosókarcok. Fura ez a kavics nyom, mert olyan mintha kacsázott volna rajta és le se ment alapozóig...Kavicsfelverődést lehet javítani, ha feltöltöd, visszacsiszolod és egybepolírozod. Ha ügyes a szaki, csak az veszi észre, aki tudja, hogy hol kell keresni, vagy még akkor sem. E miatt én nem fújatnám telibe, de hogy még lesz rajta a későbbiekben több is az tuti.
[ Szerkesztve ]
-
polimorf
tag
válasz Autoglym #7585 üzenetére
Valószínűleg tuti nem autófényező vagy, egy szakember ilyet nem adna tanácsként.
Ezt a feltöltéses mekk elek dolgot még a tanulómnak se engedném meg. Akármilyen ügyes a szaki akkor se lehet megcsinálni úgy, hogy ne lehessen látni rajta. Bázisban azért nem mert bázisfestékkel nem töltheted fel csak szinezheted aztán lakkal töltheted fel. Ennél a kráter a lakktól még látható. 2K festékkel feltölthetö többszöri belerakással de ha nem tökéletes a színhűség az autó szinével ami tuti, akkor azért lehet látni. Egy pár kavicsfelverődés miatt pedig egy fényező sem fog nekilátni a szín beállításához ami több órás meló és azt már nem fizeti meg az ügyfél.
Tehát egy a vége, ez a feltöltéses kókányolás nem járható út egy magára valamit is adó szakembernél.[ Szerkesztve ]
Már nem a tükröt nézem, hanem a következő kanyart. A tükörben már csak a mult van. A kanyar után a jövő!!!
-
Autoglym
tag
válasz polimorf #7586 üzenetére
Most valószínűleg, vagy tuti?
Valóban nem vagyok fényező, de már javítottam komoly autókon ilyen hibákat pár száz esetben és, mint mondtam 100%-os eredményt nehéz elérni, de 90-99%-ost el lehet, ami abban az esetben ha nem szeretné valaki telibefújatni az elemet ilyen vagy olyan okból, szerintem nem rossz. Egy 1 éves piros VW színét gyári színkód alapján nem hiszem, hogy olyan nehéz lenne annyira megközelíteni, hogy rosszabb eredményt érjek el, mint maga a kőfelverődés...[ Szerkesztve ]
-
polimorf
tag
válasz Autoglym #7587 üzenetére
Ha már javítottál ilyen jellegű sérüléseket akkor tudnod kell, hogy a gyárilag megadott színek receptúrái szinte soha nem ülnek be 100%-an. Ha nem lehet tökéletesen eltüntetni csak olyan eredményt ér el az ember mint a jelenlegi, akkor szerintem értelmetlen, és csak saját magát járatja le az ember.
-
golyani
őstag
Üvegpolírnak mit ajánlanak a szakemberek? Autoglymes car glass polish lenne a célszerűbb, mert most fogok rendelni és akkor csak egy pk-t kell fizetni.
-
Autoglym
tag
válasz polimorf #7590 üzenetére
Egy sötét színű autón a világos alapozónál csak jobban tud kinézni és egy Aston Martin géptetejét, de még egy Polóét sem szívesen fényeztetik újra minden egyes kőfelverődés után... Itthon többet ér a gyári fényezés, mint az esztétikum. Arról nem beszélve, hogy milyen bután tud kinézni amikor egy egész elem színe üt el a többitől... Ha már százszámra van rajta, én is fényezést javaslok, de pár darabnál általában megoldjuk feltöltéssel.
Teljesen fölösleges ezen vitatkozni, mert sokféle igény van. Te mint fényező kínálsz megoldást én meg mint autókozmetikus.[ Szerkesztve ]
-
Autoglym
tag
válasz golyani #7591 üzenetére
Mit szeretnél elérni az üvegpolírral? Ha karcokat szeretnél kiszedni, arra nem jó a Car Glass Polish... Ez "csak" makulátlanra tisztítja az üvegeket, még a mikokarcokat is kitakarítja, ami után tapintásra is más lesz az üvegfelület, nem párásodik és amíg újra koszos nem lesz, pergeti a vizet. Karcokra üvegesektől lehet szerezni cérium oxid nevű szert, amit filckoronggal használva lehet karcot kipolírozni, de nem egyszerű feladat.
-
golyani
őstag
válasz Autoglym #7593 üzenetére
megjelent 1-2 nagyon hajszál karc a lapáttól arra gondoltam, de időközben olvasgatva rájöttem én is ,hogy ez nem políroz csak tisztít kicsit megzavart a neve. Akkor egyelőre ezt még hagyom, majd a következő körben beszerzem. EGP-t vagy SRP-t szabad-e ilyen vízlepergetés céljára alkalmazni? olvastam, hogy a HD waxot szokták( de ti nem ajánljátok). nah adom is fel akkor a rendelésem
-
dozoo95
csendes tag
válasz MunezXBK #7589 üzenetére
Az időszakos polírozás (csiszolás nélkül tisztítja és fényesíti a lakkot a fényezés elvékonyodása nélkül) kíméletesen távolítja el a fényezésbe ágyazódott káros szennyeződéseket és egy kemény, ragyogó védőréteget hoz létre, hogy megóvja a drága fényezést a környezet káros hatásaitól. A nemzetközileg is elismert Autoglym Super Resin Polish egyszerűen használható kombinációja egy tisztítószernek, polírozónak és waxnak.
Ebből nem ez jön le, egészíts ki ha tévedek. (igaz, olyan értelemben "finom paszta")
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője