- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Veszprémben láttam öket élöben.Hát szép volt az autó mert kb 30méterre álltam tölle.De nem is mertem közelebb menni.
-
Moric
aktív tag
válasz Cola111 #6047 üzenetére
Egészen addig nem fogod látni mennyre karcos az autód amíg oda viszed mosatni.
A legutolsó rétegben egy olyan szert tesznek rá ami tömíti a karcokat és csillogást ad a felületnek. Ez a réteg néhány hét után megkopik. Hetente elviszed, úgy mindig új réteget kap, így nem látod az egyre karcosabb felületet. Évek múlva szembesülsz a matt fényezéssel. -
nVIPER
senior tag
Miskolcon és környékén ki políroz szépen? Valakit tudtok ajánlani?
-
törölt tag
Autoglym!
Köszönöm az árut.
Köszönöm a promocios termékeket is majd kiprobálgatom öket
+a matricát+cd lemezt+a katalogust is.Ha a térmék tényleg hozza azt amit tudnia kell akkor lehet vevőd leszek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Polírból van még a 3M durvám és a közepes.Azért gondoltam az ultrafinom jó lesz a legvégén.
Waxból meg van még zaino,c-quartz 1-1 autóra.Lehet ha lefogy akkor egy komolyabb wax érdekelhet.
Abból jöhetsz amit te ajánlasz. -
mycso
veterán
Hali, nem tudjátok véletlenül, hogy autó fóliázással hol foglalkoznak és milyen árban??? (nem ablak)
Egy kombi megane-t kellene mattfeketére. Illetve, mennyire tartós ez a technológia években kifejezve???
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
Zoli bácsi
őstag
Sziasztok! Autót takarítottam, levittem a kocsihoz egy vadiúj mosogatószivacsot is. Az ötlet jó volt, a dörzsi részével olyan széppé varázsoltam a rendszemtáblát, hogy csak na, lejött a sokéves makacs bogárszenny. Azután gondolom kitaláltátok mi történt, egy makacs szennyeződésnek nekimentem a dörzsivel a fényezésen is. Lehet kiröhögni, azt hittem szivacs az is. Hamar rájöttem, hogy nem kéne a fényezést dörzsivel dörgölni, bár a makacs szennyeződést leszedte, a nyoma jól látható. Sima wax volt itthon (Turtle wax original, dobozos paszta), átkentem, tompított a dolgon, de azért még jól látható. Talán csak a lakkot dörzsöltem meg a dörzsivel, hamar rájöttem hogy hülyeséget csinálok. Nem akkora hiba, de nem waxolgattam tovább, gondoltam megkérdezem a hozáértőbbek tanácsát. Én arra gondoltam, hogy valami erősebb polírpaszta kellene, ami kicsit leszedi a lakk tetejét, egyenesbe hozza a felületet. Van pár karc a kocsin, amit a sima waxolás már nem tűntet el, gondoltam ilyen helyekre nekimegyek valami erősebb polírpasztával, aztán ősszel úgyis az egész kocsit átwaxolom. Jó lesz ez így? Esetleg tudtok ajánlani valami erősebb polírt, amivel nekimehetek a karcoknak?
Ha számít, akkor egy 2004-es Suzuki Ignis, de végig garázsban állt. Metálfényű, új kora óta legalább évente egyszer, vagy kétszer lewaxoltam, mindenhol gyári fényezés, ami elég vékony, kollégának a gépi mosó leszedte alapozóig a festéket pár helyen.
Köszi -
Autoglym
tag
válasz Zoli bácsi #6068 üzenetére
Szia Zoli,
Sokakkal megesik ez a malőr Az Autoglym Paint Renovator használata a legbiztonságosabb megoldás, amit házilag haszálni lehet. Ha ez nem segít, akkor gépi polírra lesz szükséged. A PR használata után az egész kocsit átkenheted a Super Resin Polish nevű készítménnyel, ami karcfeltöltőket és waxot is tartalmaz. Gyönyörű fényt fog adni a kocsinak és még védi is pár hónapig.
Professzionális autóápolási termékek - www.autoglym.hu
-
Moric
aktív tag
válasz Zoli bácsi #6068 üzenetére
Az Ignis fényezése puha, arra közepesnél durvább poír nem javasolt, mer gyorsan lekapja a lakkot. Kézzel polírozod el leszel vele egy ideig.
Nem értem mi viszi rá az embereket a dörzs szivacsra, a drótkefe sokkal hatásosabb... Már a sima mosogató szivacs is túl kemény, pontosabban más az anyagszerkezete, mert az főként csiszolással fejti ki a tisztító hatását.
Lehet kapni több féle szert, ami a makacs szennyeződéseket oldja fel, utána már a nagynyomású mosó is leviszi. Lehet drágább, mint egy mosogató szivacs, de olcsóbb mint egy elem újrafényezése. -
Zoli bácsi
őstag
Köszönöm mindenkinek.
Na, éjszakás voltam, meg éjjelre megyek vissza, úgyhogy mára semmi tervem nem volt, visszamentem kocsival a munkahelyemre, és alaposan lemostam. Ahol megdörzsiztem a felületet, nekimentem az itthon lévő két pasztával egymás után, vizesen (valahol olvastam hogy így is lehet), határozottan rányomva körkörösen puha rongyal polírozgattam, majd száradás után fényesre töröltem. Sikeresen eltűntettem a dörzsizés nyomait, észrevehetetlen. Remélem végleges marad a dolog, nem csak addig tart, míg a viasz le nem jön.
Utánanéztem, amilyen pasztám van ebbe van csiszolóanyag is: [link]
Közben felmerült megint két kérdés. Van egy fél éves mocim, nem nagy szám, egy 125-ös CBF Honda. Mivel mániám mindent rendben tartani, mosás után lewaxoltam a fentebb linkelt pasztával, egész eddig azt hittem sima wax, és nincsen benne csiszolóanyag. Most néztem utána, nem csak wax, polír is egyben. Fél év alatt kétszer átkentem vele a moci fényezését, csak lazán, nem rányomva. Gyönyörű lett. Nem tettem benne kárt a polírral ugye? Természetesen többet nem használom a mocihoz, a kocsira kenem, nyolc éves lesz, oda már kell egy kis csiszolóanyag.
Másik kérdésem: Ugye lemostam a kocsit, magasnyomás, samponos víz, magasnyomás, lepedővel áttöröltem, és fénylik mint a Salamon... khm..szóval szép lett. Találtam pár kőfelverődést, főleg az éleknél. Kár lemosni, mindig talál rajt az ember valamit. Annyit tudok, hogy lehet kapni ilyen javítófestéket, már megnéztem hol van az Ignis színkódja, régi Suzukimhoz is tudtam venni a győri Suzuki márkakereskedésben ecsetes javítófestéket. Szóval lemezig le van pattanva a festék, ha veszek javítófestéket, csak kenjem rá óvatosan, vagy elő kell készíteni valahogy? Két éve erkély korlátot festettem Hammerite zöld kalapácslakkos festékkel, maradt belőle, kevéssé látható helyen (küszöb alja) ecsettel kocsi leverődésére is rájavítottam, csak sajnos sokkal zöldebb mint a kocsi fényezése, az Ignác mintha kékes-zöld lenne, forgalmi szerint tompazöld, randa na, de mit csináljak, asszonynak ez tetszett. Egyáltalán szükséges a rájavítás? Látszólag a szabadon lévő lemeznek esze ágába sincs rozsdásodni, gondolom galvanizálták Esztergomban.
Köszi. -
salieri.
őstag
sziasztok!
mennyi lehet a realis ara egy komplett kuplungszett cserenek? -
butters123
csendes tag
Sziasztok! 1996 évjáratú élénk piros (nem metál) Suzuki Swift fényezése elégé lemattult állapotú, próbáltam korábban a teknősös cuccokat (nem géppel), de nem igazán segített rajta. A vízlepergetés egy darabig jó volt, de a fényezés nem igazán javult (motorháztető, tető, eléggé foltos, matt marad). Tudnátok ajánlani valamit kézi polírozáshoz?
-
Moric
aktív tag
válasz butters123 #6076 üzenetére
Kézire én régebben a Sonax extrem 3 polírt használtam. Ez kimondottan nagyon oxidált karcos fényezéshez van. Kézzel is jó eredményt ad. Készülj fel, hogy kézzel polírozni fogod egy jó ideig.
Nagyon karcos adhatsz neki utána a színes polírból, beszínezi a mély karc által előtűnt alapozót, egyben tömíti is. Utána kenhetsz rá egy minőségibb védelmet. -
Autoglym
tag
válasz butters123 #6076 üzenetére
Autoglym Paint Renovator-al tudod kézzel eltávolítani az oxidált réteget, majd Super Resin Polish-al fogod tudni megoldani a szuper fényt és a védelmet.
Professzionális autóápolási termékek - www.autoglym.hu
-
Xero
nagyúr
Zsolcán van egy srác aki külső belső autó kozmetikával foglalkozik. Sajnos hirtelen nincs meg az elérhetősége, én is csak azért tudok róla, mert 206 klubbos volt és ott írt elég komoly leírásokat autóápolásról.
Most egy fekete 207-el jár, ha látod villogj rá és kiabálj, hogy polír kell.Megpróbálom előkeríteni az elérhetőségeit, mert nekem is időszerű egy polír lassacskán.
Meg is van:
Subi - Mobil autókozmetika[ Szerkesztve ]
-
Norbi696
csendes tag
Dodi
Fontos lenne!
Mivel tudom levakarni az elözö waxot,irtad a szappanos vizet midegy milyen folyékony szappan? ezzel hanyszor kell átmosni? irtad hogy 3x ha 3xor átmosom úgy hogy egy kanna szappanos víz elötte jól lelocsolom vízzel jöhet a szappanos víz szivaccsal egyszer áttörlöm majd mégegyszer és mégegyszer.közben mindig mossam le a szappanosvizet a kocsirol tiszta vízzel?milyen polirpasztat ajánlasz utana?és utána mehet a zaino?mindegy hogy húzom a szappanos szivacsot akocsin vagy ezt is körkörös mozdulatokkal, ugyanigy a mazdan és mehet ugyanigy fabiara is,utána mehet a zaino ápolás?:
növerem vett egy vadi új vw polo-t erre simán mehet mosás után a zaino ugye?
Köszönöm szépen hogy segítesz nekem ebben!További szép napot kívánok!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Norbi696 #6084 üzenetére
Hy!
Samponos vagy szappanos viz az mindegy.Igazából oda egy finom polírpaszta kéne.
Valami olcsó féle ami nem tartalmaz semmiféle wax v. viaszt.
Én csak utána merném felrakni a zainot.Ne kapkodj vele csak szépen nyugodtan...
Mindenképpen javaslok egy finom polírt vagy gyurmázást előtte.Én ajánhatom a autoglym
termékeit is,posta hamar megfordul.
De vehet nálatok a boltba is mint írtam valami egyszerüt ami csak poírpaszta sem szinezéset sem mást nem tartalmaz.
Polír: én körkörösre esküszöm...[ Szerkesztve ]
-
-
nVIPER
senior tag
válasz #00809728 #6085 üzenetére
Dodi: Nem tudsz a nano cuccról semmit? Nekem már több mint fél éve fent van, most készítek majd róla a napokban egy videót. Csináltam nagy tesztet is: Féktisztító, nitrohígító, 130 fokos gőztisztító, benzin, szappanos forróvíz. Semmi, semmi sem hozza le, nagyon durva a Cquartz. Kipróbáltam a G\Techniq anyagát is, nagyon nehéz felvinni, ha egy kicsit többet vársz a száradással (5perc) akkor úgy hámlik amikor szeded le a felesleget, mint amikor jól leégsz a napon. Most kijött egy fejlesztett Cquartz verzió. Ezt felkentem a kocsi tetejére egy polír után. Hát nagyon durva, gyönyörű tőle az autó, szép mély fénye van. Tényleg nagyon odaver a cucc.
-
Norbi696
csendes tag
Szia Dodi!
Tehát vadonatúj verdára sem mehet egyből a zaino?
Tehát autosamponnal lemosom, utána mit? mi az hogy gyurmázás? ez számomra új!
Hol lehet ilyen gyurmát beszerezni? tesco vs. metro?
és az elözö wax lemosása szappanos víz 3x, szappanos vizzel is körkörös mozdulatokkal kell végezni,utána szintén ezzel a gyurmával lemegy az elözö wax, majd végre jöhet a zaino?Ilyen gyurmát hol kapok?
Bocsi sok kérdésért, de szeretnék alapos és szép munkát végezni!
Nagy köszönet egyszer meghálálom! -
törölt tag
válasz Norbi696 #6088 üzenetére
gyurmát rendelj tölle+finom polírt.
Nézd én nem tapinthatom a fellületed helyetted.Írtam huzd végig rajta a kezedet ha érzed van valami rajta akkor NE kend rá a zainot semmi értelme.
Gondolom az új autót nem a szallonban rakták össze hanem valahol távol és oda szállították.
Szállítás alatt nem inkubátorban vagy akváriumban tartották szóval az ut alatt bármi megtelepedhetett rá
por,szemét,fagyanta,bogár,madár ürülék.
+ gyárilag valamiféle konzerváló anyaggal lekezelik nos az tuti le lett mosva?
Mindent körkörössen csinálj... -
Norbi696
csendes tag
Szia Dodi!
elhiszem hogy az autoglym termékei frankók!De gyurmázáshoz + finom polir : http://autoglym.hu/term_auto55.html nekem sok a 10 000ft. olcsobb alternatívát nem tudnál ajánlani? ami ugyanolyan jó, ha nem is ugyanolyan jó csak ami használ olyat.
Köszönöm! -
Uzmany
őstag
Sziasztok, hol tudnék venni holnap Bp-en Farecla G3250 250gr polirpasztát?
® visions created with passion
-
szepsy
senior tag
válasz #00809728 #6099 üzenetére
Persze csak ha valami nem jön le akkor, nem mindig, inkább üvegen használám.
Meg már vettem autoglym kollégától fast glasst + glass polisht
Köszi am.
Króm díszeket mivel lehet szép víz mentesre törölni?
Nem tudom ez a fast glass jó e rá, mert gumiról leszedi a vízfoltokat, waxot, polírt stb.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...