- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
RP1980
tag
válasz simonjoe #39602 üzenetére
Jól látod, de azért le tudod egyszerűsíteni úgy, hogy örömöd leld benne. És akkor nagyban ki tudod tólni az autó állagának romlását. Olyan ember amúgy sincs aki 100%ban karcmentesen tudna egy autót tartani/mosni.
A gyeon helyett vehetsz egy tartósabb fajta waxot, azzal egyszer átkened és sokáig pergetni fogja a vizet. Sőt jut eszembe, ott a sonax protect and shine, ami nagyon jó, látványos és kedvező árú. Sok helyen kapni is. Azzal elég minden évszak elején átkenni a kocsid.[ Szerkesztve ]
-
simonjoe
őstag
válasz RP1980 #39605 üzenetére
....na, én ezeket akartam elkerülni. A "gyurmázás" állítólag nem veszélytelen és szaktudást igényel. Mosni csak kézi mosóban tudom, mire ott szárazra törlöm, addigra már nem lesz "steril". Itthon lenne az igazi megmosni, szárazolni majd a garázsban "glancolni". Egy ilyen folyamat sok időt vesz igénybe, az nincs sajnos. Megmosom egy nyilvános kézi mosóban, lehetőleg szél és erős napmentes időben, majd az általatok ajánlott szerrel lekezelem, vagy kipróbálom az AutoGlym Protektort, áttörlöm és kész. Több mint a semmi, de persze nem teljes. Majd nyáron keresek egy szakértő gárdád, kik két nap alatt rendbe hozzák.
Joe
-
RP1980
tag
válasz simonjoe #39607 üzenetére
Huhh, hát a szaktudás egy gyurmázás kapcsán kicsit erős kifejezés Ha amúgy is el szeretnéd majd vinni a kocsid políroztatni, akkor addig simán kipróbálhatod. Nem feltétlen karcol a gyurma, és már egy pár éves autón van annyi swirl, hogy biztosan nem fog látszani a gyurmázás nyoma. A Sonax Protect and shinet, vagy a wet coatot simán felviheted gyurmázatlan autóra is, de mindenkép egy kézzel alaposan lemosottra. Az érintés nélküli mosások (mikor önkiben csak spricceled) során amúgy sem kéne a wet coatot használni, mert egyszerűen nem tiszta felületre vinnéd fel.
De ha ilyen fújos-vizes cuccokat keresel akkor adott még a sonax spray+seal 750 ml -
törölt tag
Sziasztok!
A Tescoban kapható javítóstiftet oldja valamilyen oldószer, ami a fényezésre nincs rossz hatással? Eléggé nagy felületet kentem be vele és rücskös, csúnyácska lett. -
RP1980
tag
Mivel 50ml es Carpro cquartz UK 3.0-t vásároltam ahogy néztem 2 autó után kb. a fele meg fog maradni, érdekelné-e esetleg valamelyikőtöket a maradék?
-
bogyo74
tag
Hazai fórumtársak,
Valetpro termékeket (éppen habot keresek) honnan szereztek be? Eddig a polirtech.hu-n találtam csak, ott is csak PH netral van 1l-es kiszerelésben, illetve advanced neutral 5l-es kiszerelésben. Az általatok ajánlott Formula1 egyáltalán nem elérhető náluk.
(érdemes lenne a topicnyitó hozzászólást kibővíteni a javasolt beszerzési forrásokkal).Bogyó
-
simonjoe
őstag
válasz RP1980 #39608 üzenetére
Én vagyok az a hülye aki a kézi autómosóhoz vödörrel és samponnal megy mosni. Miután bevizeztem a kocsit, a vödör aljában van egy szarrá szakadt szivacs, arra a lándzsát és mehet bele a víz. Majd hozzá a saját sampon. Kézi mosás körbe. Ja előtte a lándzsa szárát is tisztára mosom. Miután kész vagyok egyszer, ez jön még egyszer. A mögöttem várakozók arcáról szándékozom rejtett kamerás képeket készíteni.
A gépi kefét is ki szoktam mosni mert a küszöb alatt már azzal maszatolok. Miután kész a második vödrös mosás, jön az öblítés, viaszolás, és a cseppmentes öblítés. Egy szatyor mikroszálas rongy a csomagtartóba, a kiállás után ezekkel szárazra törlöm. Majd most ha eláll az eső egy kicsit szárad, így tuti nem lesz akkora por, megyek mosni és nyomok rá az AutoGlym-ből.
Szeretem csinálni, szórakoztat és a végén meg jó látni az eredményt.Joe
-
-
RP1980
tag
válasz simonjoe #39612 üzenetére
Az olvasottak alapján nyugodtan gyurmázd le. Én is a szabad ég alatt gyurmáztam,sőt políroztam is a kocsit. Szerencsére eső után voltam, így nem tudta a szél vinni a port. Csak a kerámia ment rá a garázsban. Azt javaslom válassz te is egy ilyesmi napot, vagy egy szélcsendes helyet. Válassz egy soft gyurmát és nem lesz baj. Síkosítónak egy spricnibe túladagolt autosamponos víz, bőven fújni vele és ok vagy. A mostani bilt hamber gyurmám pl csak vízzel is műkodik. Aztán szerintem ha rá áldozod azt a szűk 4000 Ft-ot próbáld ki a protect and shinet. Simán beadel úgy mint a fusso, sokkal probléma mentesebb felkenni, igaz csillag garázsban nem tart csak kb. 2 hónapot, de egy flakon évekig elég.
-
simonjoe
őstag
válasz RP1980 #39616 üzenetére
..sok ez nekem 1xre , de majd visszatérünk rá, és a segítséged kérem, h mit vegyek egy teljes fullos ápolásra.
(#39615) sutszi: Budaörsre az Auchan diszkont benzinkúttal szembeni mosóba jártam sokáig, de kezd lepusztulni és egyre drágább, Bicskén nyílt nem oly rég egy 3 állásos mosó a Tesco-nál, most ott boldogítom a Zembereket.
Joe
-
MrSealRD
veterán
válasz simonjoe #39619 üzenetére
És még soha nem küldtek el a mosó üzemeltetői? Én akárhová megyek lándzsásba mindig ki van írva, hogy saját cuccot használni nem lehet... Így eleve ugrik sok lehetőség.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
simonjoe
őstag
válasz MrSealRD #39620 üzenetére
...nem, de azt próbálják meg!! Nagy a pofám, nem hiszem, h alul maradnék. Ha meg balhé lenne, hát mennék akkor amikor biztos, h nincs ott a "gazda". Egyébként nem akkor szoktam menni amikor tömeg van, bár még egyedül sosem voltam, mindig akad közönség, de lexarom.
Egyre jobban beleásom magam a témába Ez a gyurmázás nem is olyan rossz és nem egy bonyi dolog. A kérdésem csak az, h a koszt amit leszed a felületről, hogy lehet "kimosni" a gyurmából? Továbbá, h meddig lehet használni, mikor kell kidobni??
[ Szerkesztve ]
Joe
-
nVIPER
senior tag
Gyúrma helyett van a Clay block mevű cucc vagy a kesztyű. Próbálta már, vki? Vélemény? Azt elvileg egyszerűbb tisztítani és nem baj ha véletlenül a földre esik.
-
törölt tag
Lehet már túlságosan hátratolódott, de inkább megkérdezném újra, hogy a Tescoban kapható javítóstiftet oldja valamilyen oldószer, ami a fényezésre nincs negatív hatással? Sajnos nagy felületet kentem be vele, aztán rücskös lett, zavaró nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz simonjoe #39622 üzenetére
Oké, bár én viszonylag szabálykövető vagyok. Ha az van kiírva, hogy nem lehet, akkor nem lehet... Ahol eddig voltam ott többnyire nem lenne életszerű egy ilyen mutatvány... Annyira sokan vannak, hogy nem akarom feltartani az embereket, mert fordított esetben sem érezném jól magam. De ha van olyan hely ahol kisebb a forgalom és belefér ilyen. Vagy tovább gondolva ezt, ha lenne olyan lándzsás hely ahol van hely és idő, és saját anyag használatának lehetősége akkor az érdekelne.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
M0RGI
őstag
Sziasztok!
Valetpro Citrus Pre Wash-t szeretnék vásárolni.
Két kérdésem lenne:
1. Használható-e magasnyomású mosó tisztítószer adagolójába?
2. Az előmosó haszálata esetén szükség van-e külön Sonax rovaroldó spray-re?
Köszönöm!
-
simonjoe
őstag
válasz MrSealRD #39628 üzenetére
én is az vagyok az élet minden területén, de vannak kivételek. Akkor amikor nincsenek sokan, nem okoz gondot kora reggel felkelnem, persze ha menet közben megérkeznek, na arra én már magasról teszek. De nem szokásom, esős saras idő után csúcsidőben mondjuk szombat délelőtt ezt a mutatványt végrehajtani. Azért a Tökeimet én is féltem. Ha viszont a csendesebb időben érne e miatt inzultus, akkor mint írtam, tuti, h nem hagynám annyiban.
Joe
-
blizzrd
aktív tag
válasz simonjoe #39630 üzenetére
Mondjuk ez a lándzsás mosó érdekes dolog. Meg az emberek is. Miben más ha én a saját cuccaimmal mosok, mintha 20 percig dobálnám a mosóba az érméket. A sorát úgyis meg kell várnia. Baranyában például van olyan mosó ahova viheted a cuccaid, és nem szólnak. Bár nyilván nincs reklámozva. De még így is többet dobálok be,mint a türelmetlen 200 forintból leveretősök.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz blizzrd #39631 üzenetére
Pont leírtad a lényeget. Amíg a saját cuccaiddal csutakolod a kocsit, pl lenyomsz egy két vödrös simogatást addig lenne 10 ügyfél aki dobálja a pénzt. Ez alapvetően idő alapú használat...és te arra az időre fizetsz amíg jön az anyag a lándzsából.
-
RP1980
tag
válasz MrSealRD #39632 üzenetére
Ez nagyjából igaz is, de ugye Magyarországon vagyunk. Sok esetben figyeltem a mosási szokásokat mert az ex munkahelyemre naponta egy nagy önki mosó mellett kellett elsétálnom. Az esetek 90%ban a kefét szárazon használják, így nemhogy nem kerül az idő alatt pénz a mosóba, de még a mosó dolgait használja, roncsolja. Jó magam is szoktam (évente 3-4x) ilyen helyen vödrösen mosni. Ott veszem a vizet a vödreimbe nem otthonról viszem, így a rutinomnak köszönhetően a töredékét blokkolom a mosót mint amit a szárazon mosóskefét használók töltenek el. Ilyenkor gazdagon előmosok és öblítek ezzel is a mosó kontóját növelve.
Nem beszélve arról, hogy nyitáskor elbeszélgettem a berendezést felügyelő sráccal és azt mondta el ezért biztosan nem fog zavarni, hisz dobok be pénzt.
Azért természetesen én sem a hétvégi napközbeni sorbanállós időszakot szoktam kinézni erre a célra, sőt igen korán, vagy késő este megyek -
blizzrd
aktív tag
válasz MrSealRD #39632 üzenetére
A lényeg az lett volna, hogy míg a másik 200ért levereti, addig én 4-5x pénzt dobok be, úgy, hogy csak öblítek. Nyilván olyan időpontot választok én is, amikor ezzel nem zavarok másokat. Plusz ugye a lényeg a türelmetlenség. Ha 20 percig jön a mosóból a cucc, akkor is rossz szemmel néz rád mert ergo ugyanúgy feltartod a sort. És itt most a többi tisztulni vágyóra gondolok.
[ Szerkesztve ]
-
simonjoe
őstag
válasz blizzrd #39634 üzenetére
...ha lehetne valami megoldást találni arra, h úgy mosd a kocsid ahogy szeretnéd, az talán mindenkinek jó lenne. Én arra gondolok itt, h ahol a kefés mosás lehetséges, ott legyen cserélhető a fej, mondjuk egy szivacsosra. Azt meg kell venned, és moshatnád kedvedre. Persze ez kis hazánkban azért lehetetlen mert a "kincstári" cserélhető fejek hamar "kopnának". Valami megoldás biztos lenne ami mindenkinek jó lenne. Amíg pedig ez nem létezik, marad ami marad.
Joe
-
M0RGI
őstag
Sziasztok!
Cueis Kft.-től sajnos csak 10 db-os kiszerelésben lehet vásárolni az üvegre, belsőre és szárazolásra való mikroszálas kendőket.
Tudnátok mondani helyette alis/ebayes kendőket amik megbízhatóak és nem karcolnak? -
FeRRaR1
őstag
-
Peti78
őstag
válasz jozsi252 #39643 üzenetére
Vagy vehet a töredékéért. Próbáltam, hibátlan.
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
Motion_Blur
félisten
válasz Peti78 #39644 üzenetére
Szerintem üvegre a szöszmentes törlőkendő a legjobb megoldás (Cuiesben ez is van, igaz rohadt nagy tekercsben), akármilyen speckó is egy mikroszálas törlőkendő, olyan nincs hogy az ne hagyjon nyomot..
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
i-sti
senior tag
Saját autómat "nagyából" karbantartottnak tartom.
Szeretnék venni szállórozsda és kátrány oldott.Hogy járok jobban?
1L IRON-X és 1L TAR-X
vagy a TRIX is megfelelne ha nem elhanyagolt az autó?
Ugye itt az is fennáll, hogy a TRIX hígabb mint külön-külön a 2 szer mivel oldják egymást.Ablakpucolásra kellene valami pénztárca barát megoldás.
Eddig volt olcsón 1L zöldbékás ablakpucoló emagon. Már nincs, DM-ben pedig drága.
5L kiszerelést csak amazonon találtam, szóval onnan még drágább lenne.Viszont láttam, hogy a Meguiarsnak van 1 gallonos kiszerelésben koncentrált ablakpucolószere.
Ezt próbálta valaki. 10 az 1hez kell vegyíteni. Szóval lebontva ez jönne ki a legolcsóbban.
Viszont van vele pár gond. Több helyen is olvastam, néztem videót hogy egy idő után "megmarja" a műanyag palackokat amiben 1:10hez van hígítva és egy év után a hígítatlan szer is veszít az erejéből.
Páran 1:15höz hígítják, elmondásuk szerint így is remekül tisztít és így nem marja meg a műanyag palackot amiben van.Próbáltam szokásos Clin-t meg társait, de nem vettek le úgy a lábamról mint a zöldbékás.
Novum Forum Siculorum
-
Peti78
őstag
-
Motion_Blur
félisten
Üvegre, többünknek bevált: [link] , 5 literes is van
Nekem a TRIX jó volt, amíg meg nem rohadt. 1 évet bírt ki kb. aztán megrohadt és nulla hatása lett.
Most IRON-X-el tolom, elégedett vagyok vele, kátrányra vennék valami olcsóbb szert a helyedben, főleg ha nincs sok.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest