Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • d4d

    tag

    válasz Scorcher #34328 üzenetére

    Jó az Autoglym, de az itthoni árakkal kezdenek túlságosan elszállni.

    Engine & Machine Cleaner
    Motortérbe, falcokhoz, zsíros olajos részekre. Baromi hatékony, gyorsan dolgozik és gazdaságosan használható. A motortérben egy ecset/fogkefe segítségével csodákat tud művelni.

    Vinyl & Rubber Care
    Motortér műanyag, gumi elemeire, ajtó körüli kédergumikra illetve beltérre, műszerfalra, de utóbbinál, ha matt felületet akarsz akkor arra keress mást, ezzel max selyemfényt tudsz elérni, ha nagyon minimálisan viszed fel és azonnal visszatörlöd. Ez sem olcsó, de nagyon sokáig elég tud lenni, ha odafigyelve használod és nem fújod orrba szájba mindenhova. Nem is kell. Érdemesebb valami applikátorra vagy mikroszálas kendőre fújni belőle minimális mennyiséget és azzal felvinni a felületre.

    Bumper & Trim Gel külső műanyagápoló
    Külső műanyagelemekre, lökhárítók stb. Tartós és eléggé ragaszkodó anyag, még akarattal sem egyszerű eltávolítani. Az új formulát nem ismerem (teljesen átlátszó, a régi sötétzöld színű volt), de a régi fényesebb felületet ad, főleg direkt napfényben tűnik fel, tehát ha matt fekete műanyagokra vágysz akkor keress mást, bár mondom az újjal még nincs tapasztalatom, lehet hogy az ebben eltér.

    Interior Shampoo beltérsampon
    Jó kis beltéri tisztítószer mindenféle felületre, kárpitra. Viszont, ha komplett belső takarítás előtt állsz (beleértve az üléskárpitokat is) akkor keress valami gazdaságosabb megoldást, mert ebben az esetben az 500ml-es kiszerelés kevés lesz. Ipari vonalon van nekik 5 literes verzió is, bár nem teljesen ugyanaz a formula, az illata is más. Vagy nézz valami APC-t (All Purpose Cleaner)

    Fast Glass üvegtisztító
    Szintén ajánlott, de ebben az esetben is felhívnám a figyelmed az ipari, 5 literes kiszerelésre, ami 7-8e ft volt amikor én vettem kb 2 évvel ezelőtt, most sem lehet sokkal drágább. Úgy tudom ez teljesen megegyezik a boltival. Üvegek mellett használható plexin és a különféle kijelzők képernyőjén is.

    A Car Glass Polish nevű üvegtisztítójuk akkor jön jól, ha eleged van abból hogy mindig marad valami szar homály, folt stb az ablakon, akárhogy vakarod az üveget normál ablaktisztítókkal.

    Tyre Dressing gumiápoló
    Nem mondom, hogy nem ajánlom, mert látványra szép eredményt ad, de nem túl tartós. Helyette a Wolf's gumiápolóját javasolnám, ami nem csak árban sokkal kedvezőbb, de tovább is bírja. Bár ez is egy érdekes kérdés, hogy kinek mit jelent az, hogy tartós egy gumiápoló, mert nekem csak az a látvány tetszik igazán amikor frissen le van kezelve a gumi, márpedig az a látvány nem tartható fent, nemhogy hetekig, de még több napig sem, ha használod is az autót, legalább a gumi aszfalthoz közeli részei ilyenkor biztos hogy bekoszolódnak valamennyire. Szóval én emiatt elég sűrűn kenegetem a gumit, plusz egy-egy mosás után is átmegyek rajtuk. Egyébként az utcát figyelve kifejezetten kevés autónál látom, hogy gumiápolással bárki is foglalkozna. Ha látok is ilyet akkor is 10-ből 9-szer szinte biztos, hogy nem a tulaj pöcsölt vele, hanem valami autómosóban kezelték le, ez általában látszik..

    Bodywork Shampoo Conditioner autósampon
    Ha nem zavar hogy mondjuk úgy mérsékelt a habzása (direkt ilyen) akkor ez is ajánlott. Valóban van fényesítő hatása olyan autón is ami előtte nem volt waxolva. Konkrétan nálam a szélvédőről úgy dobálta le a vizet hogy 50-60km/h felett nem kellett ablaktörlőt használnom úgy, hogy az üveg előtte nem látott semmilyen más kezelést, tisztán a samponos mosás hatása volt. Az más kérdés, hogy egy nagy zuhé azért hamar elintézi, de amíg tart addig látványos. Ehhez képest a két Sonax amit próbáltam nem sokat ért. Ott a "fényező" hatás valahogy nem jött át.. cserébe habzásban erősebbek ez kétségtelen.

    De-Icer jégoldó

    Hibátlan. Télen mindig csodálkozva nézem azokat akik kapargatják a szélvédőt mindenféle műanyag szarral.. én meg fújok rá néhányat a de icer-ből aztán viszontlátásra mehetek is (pontosabban csak mehetnék, mert a belül lévő párával mindig küzdeni kell :D, de idén télen majd kitalálok arra is valamit). Viszont ne legyen félreértés, a centi vastag, kőkeményen az ablakra fagyott jégréteget ez sem fogja fél perc alatt eltüntetni. Befagyott zárakhoz is jó. Hivatalosan -50°C-ig használható.

    ui. van egy komolyabb gumiápolójuk is, azt még nem próbáltam, sajnos elég durván elszálltak az újabb termékek áraival (UHD sampon, Magma felnitisztító)

    Nagy kár, hogy ezek a cégek nem adnak lehetőséget a termékeik kipróbálására. Gondolok itt arra hogy nincsenek 50-100ml-es termékminták minimális, néhány száz ftos áron. Különösen a nagy kiszerelésű 4-5 literes termékeknél fájó ez, amiknél már 10-20e ftokról is beszélhetünk és ennyi pénzt már nem adok ki valamire amiről nem tudom biztosan hogy megfelel-e az adott célra.

    Az Autoglym-es szórófejes flakonokat is ajánlom. Átlátszó palackok ipari Canyon gyártmányú szórófejekkel (Made in Japan). A bolti flakonok szórófejeit is ők gyártják, de az ami külön kapható náluk komolyabb, plusz állítható a szóráskép.

    [ Szerkesztve ]

    elemlampa.blog.hu

Új hozzászólás Aktív témák