- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stirbi
addikt
válasz ABnormal #9450 üzenetére
ha gyárilag passzivnak készült akkor semmi érdekes sincs benne
ebben sincs venti [link]
Májsztró-ahogyan mostanság olvasok a vapor-okrol azok se vmi extrák az én 4850 ennek ilyen volt a gyári hütöje- [link], 33%ra levotl szabályozva a venti 60fok gpu fánknál ugyhogy vapor=seggtörlés , mondjuk azért a ház szelözése is sokat számit
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
válasz JAckass6 #9449 üzenetére
Ez az Idle állapot? Szerintem nem vészes, nekem is 70 fok idle, viszont cserébe hangtalan (~1200RPM, ami ~27-30%) na meg pont a vga fölött van a ház oldalán egy 12 centis venti. De a ház szellőzése, kialakítása + a többi alkatrész is beleszólhat.
De ami a lényeg, terhelve sem melegebb, sőt 80 fok főlé még nem ment és még akkor sem hallom a venti hangját.[ Szerkesztve ]
-
Májsztró
addikt
Ahogy mondod. Ez meg az ehhez hasonlók nagyon jól hűtenek. Nem véletlen a Sapphire Edition nyerte el a legjobb 4850-es címet. Olcsó és a hűtése is töki. De a ref hűtőt le kellett cseréljem, bár igazából értelme annak sincs. Mert 90 foknál megáll automatikus szabályzással csak egy kicsit hangos. De nem baj mert már valami extra cuccot ki akartam próbálni gépbe. Mert eddig csak beszórtam a default cuccokat oszt ment. Most lesz egy jó kis hűtőm. Meg majd 4890-esen is kitart mert elég erős. Sőt ha jól tudom akkor a 5850 illetve 5870-re is jó a Musashi
-
- = Zk = -
félisten
válasz Dj Dekko! #9421 üzenetére
hát lenne előrelépés, az tuti.
(#9447) Májsztró: már nem azonnal. 3-4 munkanak asszem.
[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
katt777
félisten
válasz Dj Dekko! #9416 üzenetére
Igen, az XFX bios-ával van valami, az igazság meg valahol odaát. Nem értem, CCC miért nem látja a 2 karit, ha CF aktív. ATT-szal nem nézted?
Satis: Hát, a feszingadozás az lehetséges, legalább egy túlfeszvédő nem árthat. De akkor a bolt jelentése nem azt takarja, hogy azóta tolják a srácok a CoD4-et multiban?
Boboka: Válaszoltunk már rá. ATT.
AdamX3: Megnézhetnéd a Coolermaster-t, és az FSP v. a Chieftec is jó.
Lacpac: Hát az én Silentpro-m egészen jól szellőzik a 14cm-es ventijével...
Májsztró: Felhozataltól függően 2-5 nap volt nekem eddig, amióta nem megy ki közvetlenül.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Májsztró
addikt
Nem baj , akkor is teszek fel tesztet. Remélem jó lesz Legalább ezzel is okosodik a nép. Apropó , én ugyan rákerestem és nem dobott semmit ,de hátha rosszul csináltam valamit. Van logouton Musashi teszt ?
(#9456) Stirbi :
Remélem Musival ( nem írom le többször ,hogy Musashi mert mindig belekeveredek ) is valami ilyesmi lesz a hőfok. Egyenlőre csak arra volt időm ,hogy bekössem a két ventit meg megnéztem ,hogy a potik szabályoznak-e rendesen. Mert azt olvastam ,hogy teljes fordulaton hangos. Nos én csak úgy hallottam ,hogy jobban pörögnek a ventik ,hogy közvetlen rátettem a fejemet. Ezen kívül semmi más
[ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
válasz katt777 #9458 üzenetére
Mind a kettő csak egy kártyát lát. Viszont kiírja az Katalizátor hogy CrossfireX aktív... erre a RivaTuner (3 at is lát )
egy monitort, aztán még egy ugyan olyat (gondolom a perfomance 3d)... és a harmadik vga, az xfx-et... jó hogy csak 2 VGA van a gépben nem értem...
De egyet tudok... Teljesítményben nagyon jól mennek...csak kicsit hülyén van megoldva ez az overclocked dolgok...egyik 800 on másik 750 megy[ Szerkesztve ]
-
Siiiiix
tag
Tudtok valami zsír kis moddolt Drivert Radeon Hd 4850 alá? (+20 gyári Oc 1 gigás változat)
-
MaSzKa
senior tag
sziasztok
mi történik akkor ha átírom azokat az értékeket
és beleflesselesem a vga-banem akarok én is ati tray tools.al kínlódni sokat
az IDLE fogyasztás csökkentésre mennék
ati tray tools.al kitesztelem ami még jó és azokat írom bele a bios-ba
max előkapok 1 pci-os vga-t ha rossz lesz
Spóroljunk 40W-ot a VGAval: DownClock
ez a cikk lelkesített felmeg írigylem az új HD57xx/58xx tulajokat
-
Lacpac
őstag
válasz katt777 #9357 üzenetére
Lacpac: Órajeleket is állítsd
Állítottam
Neked eszerint egy gyengébb cuccod van, mert a legtöbb HD4870 is 200/300MHz@0.843V-on stabil, de tudok 100/200@0.783V-ról is.
Fagyni nekem sem fagyott, nem vettem észre semmi rendelleneset a Win-ben, a 2-d-s megjelenítésben.
Én csak gyorsgombot rendeltem az órajelprofilok mellé. Nem automatikus.
Indítottam a furmarkot, nem váltottam 3D-be. 1024×768-ban, lett vagy 3-4 fps . Akkor vettem észre, hogy a fánk megjelenítésében voltak hibák 200Mhz-n 0,843V-on. 0,930-ig kellett emelnem a feszt, hogy teljesen eltünjenek a hibák.
Az asztalon nekem sem volt hiba 0,843V-al!Érdemes lenne másnak is megnézni így a "stabil" 2D-s feszültségértékét.
-
Satis
tag
válasz katt777 #9458 üzenetére
Talált süllyedt. Pont fent van a gépen a játék és többek között az is fut rajta állítólag.
Ez a feszingadozós dolog megoldható lenne ezzel a túlfeszvédő cuccal? Ha jól vettem ki a szavaikból akkor pont az a gond, hogy néha kevés fesz van és azért csinálja, ergo nem a túladagolástól kell félni.
szerk.: Sőt, az igazat megvallva még bíztattam is őket, hogy nyugodtan fogják be munkára a gépet, mert többnyire akkor szokott berosálni amikor ténylegesen dolgozok vele.[ Szerkesztve ]
-
Májsztró
addikt
válasz dangerzone #9469 üzenetére
Azért ez szép volt
-
Stirbi
addikt
válasz dangerzone #9469 üzenetére
Szia
nyugi nem kötekedni akartam , csak ugy a mennyekig hordják a ,,vapor,,t muszály volt leoltanom.
[ Szerkesztve ]
-
AccessDenny
csendes tag
válasz AccessDenny #9397 üzenetére
Na sztem ma, ha felkeltem, mer most megyek aludni, ráhúzok a HR03plus tetejére két paraszt 8 centis ventit, meg ragasztok bordákat a ramokra, meg amire kellhet, aztán felpasztázom, és kezdődhet a tesztelgetés.
Az ocz xtc coolerem meg kifúrom egy helyen, hogy beférjen, mert pont az egyik hőcső(leghátsó) vége lóg bele. -
katt777
félisten
Értettem, mit írtál, csak azért említettem meg, hogy vannak jó ÉS halk tápok is.
Nem fagyásról beszélek, hanem instabilitásról, ami nem ugyanaz. Először ugyanis vékony csíkok jelennek meg a képen 2D-ben, ha túl alacsony az órajel, ami nem tekinthető normális működésnek, bár a kártya természetesen működik.
Azt már hetekkel ezelőtt írtam, hogy ha valaki 3D alkalmazást használ 2D profillal, ott bizony lesznek hibák! Éppen a KotOR-kal kapcsolatban szóltam arról (kimaradt a topic olvasás ), hogy a játék ugyan menne 3D-ben, de szemcsésedik a kép, ami tipikus hiba, ezért magasabb fesz. kell a VGA-nak (0.903-0,963V, amihez viszont már nyugodtan meg lehet emelni az órajeleket). Szóval a probléma csak neked volt új. A 2D profil pontosan arra van kitalálva, amit a neve mutat: 2D használatra! 3D-be kell egy csökkentett órajeles 3D profil, ált. egy 1.083V-os 500/600MHz tökéletesen megfelel: fogyasztás alacsony, mégis van 3D teljesítmény, ráadásul a gyári hűtő is csöndben elvan 40% alatt.
Dj Dekko!: És a túlhajtásnál nem tudod legördíteni a VGA-t, hogy kiválaszd a másikat? Csak mert egyszerre mindenképpen csak egyet fog mutatni.
Siiiiix: Tweakforce.
MaSzKa: Villogni fog, mint a Zállat. Azért van a RAM gyárilag minden módban azonos frekvencián, mert hardveresen k.rvára el van b.szva az egész 48xx széria (és a bios-szal ezt leplezik, ill. ezért fogyasztanak rohadt sokat "idle" módban). Kizárólat ATT-szal szabadulsz meg a PP képvillogásától és ventiugráltatásától. ATT-szal meg nem kell kínlódni, rengetegen használják gond nélkül a letölthető beállításaimat 4870-hez, vagy az órajel-profilok nélkülit más karikhoz.
Látom, azért alapoznak az alapműveimre.Satis: Hát, mindent látok! Grafikailag igényes cuccal kéne megterhelni, Unigine-nel DX10.1-ben (OGL-t nem mondom, mert ott - is -egy kupac szar az ATI driver ), ill. újabb játékokkal, esetleg Clear Sky DX10.1, Crysis DX10, Far Cry 2 DX10 főleg. De a legjobb lenne, ha te is látnád a tesztet.
Ahol alacsony fesz van, ott túlfeszt is találsz. Egy szünetmentes nyilván jobb lenne, vagy ha megpróbálnád te is máshol a gépet.AccessDenny: Te aztán nem szarozol! De mi lesz a CPU-hűtővel?
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Dj Dekko!
őstag
válasz katt777 #9473 üzenetére
***Értettem, mit írtál, csak azért említettem meg, hogy vannak jó ÉS halk tápok is. -» És van olyan ami mind kettőnek megfelel.
Próbáltam tuningolni. De csak a RivaTunerrel lehet a kártyák között váltogatni. Persze GPU-z is kiírja hogy 2Gpu működik, katalizátor is.
Fura dolgok ezek.[ Szerkesztve ]
-
ABnormal
őstag
kb 50 fokkal lett hűvösebb a vga-m amióta hűtőt cseréltem,nem akarom elhinni,hogy ennyire xar lenne a gyári referencia hűtő...( pedig de )... alapon 35 fok terhelve max. 42 volt eddig...
-
mar1boroman
tag
Milyen az új hűtő amire lecserélted a gyárit?
-
BeLucZ
addikt
Szasztok bogyókák!
Kéne egy kis segítség hozzáértő emberkéktől!A problémám a következő:
Kérdésem alanya egy Sapphire Radeon 4870 512 MB-s kari, és akármilyen rendszer van a gépen, legfrisebb drivert használva is sűrűn fagynak a codok!(mw1 és mw2) az uj is sajna:S
mitől lehet ez?a rendszer beállitása tökéletes defragolt,registry ok tényleg ügyelek a makulátlan rendszerre és legfrisebb ati driver van mindig és sűrűn fagy, bekad a kép és hang is, csak reset segit:S mitől van ez?esetleg vga bios frissitése segithetne?honnan lehet letölteni hozzá a legfrisebb vga biost?illetve miért van az hogy inditásnál kis vékony vizszintes csikok futkoznak a képernyőn?win töltődésnél már eltünnnek bár ha nagyon közelről nézem a moncsit akkor ismét látni, 75 hzen használom a 17 colos acer tftemet, talán a moncsikábel kilazult?analóg kábele van, alakitoval van megoldva hogy csatlakozzon a géphez, az ati drivernél optimal perfomance modban van a kari és orajelek is alapok(750/900) illetve venti is alap(23% ált, ezért kurva forró alapbol is) és 550 wos chieftech tápom van, ami sztem nem szar!
hogy lehetne az alábbi kellemetlenségeket orvosolni?segitségeteket nagyon köszönöm kedves Társaim!!!
ja és még annyi hogy semelyik másik játékkal nincs gond, crysis semelyik sok játékidő után sem, egyedül a codoknál
[ Szerkesztve ]
-
-
BeLucZ
addikt
összes játékban stabil a gép, semmivel nincs gond, egyedül a hülye codnál fagy a gép, sztem ez nem véletlen,vajon mi rá a megoldás:S
-
zuchy
őstag
Tényleg? Én egy HD4570M el vittem végig a cod6-ot 2x2.1GHz-s AMD mobil prockóval
Érdekes. Végig játszható volt. Nem tudom egy sokkal erősebb gép mint ez a noti mért lenne kevés. Talán 10GHz-s proci kéne egy cod6 hoz?(#9484) BeLucZ: Így már más. Azt hittem a mostani géped van kiirva.
[ Szerkesztve ]
PC-STYLE.hu
-
Shuki
tag
Ez hihhetetlen! Képzeljétek végül vettem egy új tápot (fsp everest 400w modular) és a gpu hűmérséklete 2d ben lement 60c ra!!!!
-
BeLucZ
addikt
és szerinted ha nincs control center az megoldja a gondot? vicces, ati tray toolshoz meg nem értek, tudom hogy ott franko a hütésszabályozás meg minden, de igazábol talán egy bios flashelés kéne és akkor talán oc is beleférne, és nem kéne semmi progi és talán nem lenne ez a titokzatos cod fagyás sem, pedig csak singleban tolom:S csak hát nem értek hozzá:S
-
dReFiX
senior tag
Sziasztok !
Sapphire Radeon HD4870 Toxic 1024MB Tipusú VGA t készülök venni, de úgytudom h 2 tápcsatlakozó kell hozzá a táp felől ( nem tudom a pontos megnevezést, nem értek hozzá ) és az lenne a probléma hogy a Tápom viszont csak 1 ilyen vezetékkel rendelkezik, remélem értitek , szóval ilyenkor mi a teendő új TÁPOT kell vennem ? köszi a segítséget előre is
[ Szerkesztve ]
-
lizakattila
senior tag
Hali!
Természetesen nem kell új tápot venned.
Általában adnak a kártyákhoz molex --> 6pin átalakítót, azzal tudod pótolni a hiányzót.
De ha valami oknál fogva ez nem lenne tartozék, akkor is lehet külön ilyet venni pár száz forintért - még mindig olcsóbb, mint tápot cserélni."Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
killer1203
senior tag
Nemkell új táp, a videókártya dobozába kell lenni átalakitónak.
Xsara 1.6 16v | Motorola Defy
-
BeLucZ
addikt
http://logout.hu/bejegyzes/sellerbuyer/ccc_es_ati_tray_tools_kivatlasa_vga_bios_szerkeszt/hsz_1-50.html >>>talán ez a cikk majd segít a művelet végrehajtásához vagy nem de idegesitő és megmagyarázhatatlan hogy a videokártyám mér fagy a codok alatt, kedvenc játékaim közt vannak, minden más game megy tökéletesen egyedül a codok fagynak, beakad a kép és a hang is aztán reset
-
BeLucZ
addikt
esetleg valaki tudna adni egy linket, hogy honnan tudnám letölteni a legfrisebb biost a Sapphire Radeon HD 4870 512 MB PCI-E karimhoz???
megköszönném -
hackeeeee
Jómunkásember
-
yaya
tag
itt turkálhatsz,ha gondolod ) 9.11-es? a 9.10-es sem teljesen kompatibilis már a 48-as kártyákkal.
[ Szerkesztve ]
""Szerintem..:)""
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Opel topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- pfSense - Avagy az okosított házirouter