- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
badd
tag
mekkora a különbség egy 1gb ramo-os kari és egy 512-es között? melyiket érdemesebb megvenni?(a sapphire hd4850-es vapor-xnél van két fajta, ami ugyanolyan csak ebben tér el)
A proci egy Intel Quad Core Q6600 2.4GHz, a táp pedig egy FSP atx-350pnf.
-
dangerzone
addikt
válasz Bluegene #9098 üzenetére
Jól van Bundás!
Gyere ide! Okos! Ül.badd: Olyan játékoknál, ahol nagy terek, sok objektum van, és nagy felbontásban játszol, ott megéri az 1gb-s kártya.
Bár a 4850 1 gb-s verziója a tesztek során nem tűnt gyorsabbnak az 512mb-s társánál.
Szóval szerintem 4850-ből 1gb-set csak akkor érdemes, ha csak pár ezressel drágább, mint az 512-es ,amúgy nem.A táp meg elég necces azért. Főleg hogy 4 magos procid van. Ilyen videókártyához már legelább egy 400w-os fsp táp kéne.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
@Bluegene:De akkor, csak hogy témába is vágjuk már. Azt mivel magyarázod, hogy kb szinte ugyanannyi FPS-em van 4870-nel, mint a 4850-nel volt? Proci ugyan az, ugyan azon az órajelen, csak a vga változott. 1-2 játékban jött 5-10 fps előny, de nem feltétlen ennyi különbség van a 2 kártya között, szerintem.
@badd: Attól függ milyen felbontásban játszol, ha 1440*900 a max, akkor sztem elég az 512mb, ha ez felett, akár fullHD-ben, akkor nem árt az 1GB. + még persze ehhez jönnek a beállítások, milyen részletesség, stb. Gondolok itt az AA/AF-re.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Bluegene
addikt
válasz hackeeeee #9104 üzenetére
Azt mivel magyarázod, hogy kb szinte ugyanannyi FPS-em van 4870-nel, mint a 4850-nel volt? alapvetően a gond veled hogy két ugyanolyan chipet cserélsz le állandóan
a 4850be is Rv770 van ugyanolyan mint a 4870be, igaz más órajelen, de akkoris, pl ha én felhúzom a 4850-esem 710-730 mhz-re, majdnem ott vagyok mint a 4870 amit talán 800mhz-re húzhatok, persze hogy alig érezni valamit, sőt szinte semmit ha magas az fps, sőt még mérni nehéz a különbséget a feeling alapvetően ugyanaz
az E6000 core duo-d, nagyon hasonló az E5200-asodra illetve az E8400-ra, mindegyik kétmagos Intel, akárhogyis nézzük, persze van köztük némi különbség, de a mag, a core ami a számolást végzi ugyanaz
próbálj meg egyszer egy nagyobb ugrást, például egy négymagost, vagy RV770 helyett dupla olyan erős RV870X2-est, egyből érezni fogod a különbséget
a core i7 az sem olyan jó játékra, soxor még az AMD-k is elverik játékba
nekem mind1 mire költesz, de sztem csalódni fogsz az E8400ben, sajnálni fogod azt a Deák Ferencet amit kiadtál érte, hisz annyival nem jobb az E5200tól, egyébként árgépen ugyanannyi egy Q8400(32K az is), tesztben olvastam hogy 4 gigára húzták, igaz kicsit kisebb a cache és nem is királykategóriás négymagos, de sztem az mindent ledózerol hisz négymagos, inkább egy Q8400 mint egy E8400, majdnem kétszer olyan erős
és mi van akkor ha az E8400 3,9ghz-re tudod csak húzni(van ilyen), az E5200-ad pedig 3,7-et tudott, mégha hozzáadjuk a cache-t és az FSB-t akkor se valami nagy ugrás, de mind1 számolj majd be
[ Szerkesztve ]
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
Bluegene
addikt
válasz hackeeeee #9104 üzenetére
mondom ha van lehetőséged sztem vegyél inkább egy Q8400-est[link][link] ugyanannyi, vagy a PH-n láttam Q9550-est 40ért, az igen meleg proci , abban tuti nem csalódsz és alig drágább
mondják itt h négymagos hülyeség, sztem pedig core2-est core2-esre cserélni hülyeség, vagy egymáshoz nagyon hasonló kétmagosokat csereberélni
egy Q9550esnél az i7 sem sokkal jobb, sőt játékra talán még rosszabb, és jövőtálló
de mind1 vedd meg, az is lehet tényleg érezni azt a E8400ast és én tévedek , én mindenképp hamár kiadok pénz quadot vennék ennyi, sztem az az igazi előrelépés
[ Szerkesztve ]
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Bluegene #9105 üzenetére
De összességében sztem akkor sem 5-10 fps különbség van a 2 kártya között.
Mint mondtam, nem 50-100%-os gyorsulást várok el... Hanem pl azt, hogy ne az legyen, hogy egy 7900GTX elveri pl. shift-ben a kártyámat 1600*1200-ban... (megjegyzem, nincs beállítási gond, alacsonyabb felbontásban megvan a fölény a 4870-nek, de ha elindulok felfelé, már nincs meg), és E8400 van alatta.
Van haveri körben 4870 toxic, szintén E8400-al, és hát az is többet hoz teljesítményben, mint ami nálam jön így ki. Direkt nem kezdek el 3dmarkokkal vagdalózni, mert azt kb nem tartom semmire.
Én arra alapozok, amit látok, tapasztalok, nem arra, amit egyesek leírnak, mert nekik úgy volt.
Nem várok hatalmas teljesítménynövekedést... Relatív azt akarom kihozni a vasból, amit lehet, Quad-ra meg nincs szükségem, ennyi.
Na ja, állandóan? Én ezt kétlem, hogy állandóan.. Na mindegy. Dupla akkora árért sem kapok dupla akkora teljesítményt, akkor minek vegyek 2szer annyiért pl. vga-t? Meg a szokásos dolog, hiába csücsül 4 mag a gépedben, ha az alkalmazás csak 2-t használ belőle.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Bluegene
addikt
válasz hackeeeee #9107 üzenetére
ha shifttel szeretnék játszani akkor vegyél egy nvidiát, az kifejezetten azt szereti
a shift nem azért fut rosszul mert E5200-asod van hanem azért mert Ati Radeonod
Dupla akkora árért sem kapok dupla akkora teljesítményt, akkor minek vegyek 2szer annyiért pl. vga-t?hát bizonyos esetekben viszont igen, sőt, egy E8400 és Q8400 között szerinted hányszoros a különbség? néha dupla és egyárban van
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Bluegene #9108 üzenetére
Is. Fura, hogy havernál a 4870 toxic+E8400-al 10-30%-al gyorsabban fut a játék.
Na mindegy, hagyjuk sztem. Ennyim volt rá, amennyiért vettem a procit, +ha elmegy az e5200, akkor jó áron is lesz a proci, nekem. Szal ez van. Több nem volt.... Na és, hány esetben van az a "néhol?" Olyan esetben van, amit az átlag júzer használ? Crysis-t és a GTA4-et leszámítva...
Na, de én ráhagytam, mert túl sok lesz mostmár....
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
- = Zk = -
félisten
válasz katt777 #9085 üzenetére
szvsz a 4 mag picit biztonságosabb érzést ad, mint a 2 mag. Átlag júzerről beszélek...
valamint remélhetőleg egyszer csak eljön az az idő is, mikor a 4 (aktív)mag használhatóbbá válik.HARD OFF
a másik.
elfogadnám a 4 magról alkotott véleményedet, ha nem 4 magos géped volna. méghozzá nemis akármilyen. (tudjuk hogyan jutottál hozzá). ha ennyire feleslegesnek érzed, válts 2 magra, vagy 3-ra. komolyan mondom, néha nem értelek!" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz - = Zk = - #9110 üzenetére
Hm, akkor én nem vagyok átlagos...
Ezért nem építek CF rendszert, jó lenne meg minden, de nem nyugtatna meg az a tudat, hogy oké, 2 vga. Bosszantana az, hogy a játékok nagy része, nem használja ki úgy, ahogy én azt elvárnám.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Tottika
tag
Ez az amper dolog engem is érdekelne,mennyi kell a kijövő ágon,hogy stabilan működjön tudja valaki?
T0ДTI™ - ★http://audi100.blog.hu★http://mdream.web44.net★www.landmrally.ini.hu★
-
Bluegene
addikt
válasz hackeeeee #9109 üzenetére
nem akarlak elkeseríteni, de már több olyan játék van ami szereti a három, négy magot
supreme commander is, world in conflict, Arma2... és még van biztosan, és ezek tényleg folyékonyabbak a négymagos alatt, kétmagosok szenvednek(hiába E8000es vagy akármi), míg a többmagoson glattul fut, és ezt a fórumba mondták többen is akik megtapasztalták, még egy AMD X3 is jobb mint a csúcs intel 2magos soxor
de olyan játék ami csak kétmagot használ kismértékben az is gyorsul, hisz a 3. mag foglalkozik a vírusirtóval ami a háttérben fut a windows dolgaival, leveszi a terhet arról a magról ami a játék FPS-eivel foglalkozik
ráadásul szaporodnak, sztem az eljövő DX11-es játékok jó része már töbmagos cpu-t támogatja
azonkívl tömörítésben, multitaskban is jobb a 4magos
sztem az igazi különbséget a +2mag jelentette volna, nem a cache fsb és pár %kal magasabb órajel, ráadásul ugyanannyiért , no sebaj majd legközelebb
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
válasz hackeeeee #9111 üzenetére
nekem volt CF karim. leszámítva azt a hibáját, amibe saját hibámból csúsztam, tökéletes volt
sőt, továbbmegyek. ismerősőmnek innen PH-ról 4GPU-s rendszere van (ATI). hibátlanúl müködik nála. teljesítményben és hardweresen is...igazad van. sajnálatosan nem úgy használja ki a 2 GPU-t, ahogy mi átlag júzerek gondolnánk. nagyon remélem, hogy lassan ezis megváltozik...
Hm, akkor én nem vagyok átlagos ezt valahogy gondoltam
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz - = Zk = - #9114 üzenetére
Na kösz.
A 4850-nél gondolkoztam, hogy lap csere kéne + még 1 4850, de letettem róla, költségesebb lett volna, így maradtam annál, hogy csak VGA-t cserélek.
Véleményem szubjektív...
-
- = Zk = -
félisten
válasz hackeeeee #9115 üzenetére
...
én próbaképp tuti vennifogok még egy ugyanilyen 4870-et a CF végett. lap támogatja, táp elegendő remélhetőleg. erősen hajazok a saját tapasztalatra..
de kituddja mit hoz a jövő. tervek már vannak..." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
bzs73
őstag
Üdv.
Na hát miket látok itt.Én nemrég adtam el a q9550-t mert igazából csak játékra használok nagy teljesítményt,és nagyon meguntam hogy 2 mag pihent állandóan.Arról nem is beszélve hogy quad se fsb-be,se mhz-be nem remekel,pedig ph 2. legjobb q9550-e volt nálam.Vissza is tértem wolfira és nagyon nem bántam meg.Játékba van vagy 3-4 játék ami kihasználja a 4 magot,több semmi.Van összehasonlítási alapom rendesen,és ma még mindíg a magas fsb,ill magas mhz a nyerő.Az hogy 3DMark-ba a quad többet kap semmit nem jelent.Csak tesztbe jó.4.5ghz-en lazán verem játékokba a q9550-t 4ghz-en,és mehetek akár 4.7ghz-be is.Szóval én azt mondom hogy egy átlag 8400,ami 4ghz-t viszi nagynehezen,az nem éri meg,de egy jófajta wolfi,ami tud jóval többet,az nyerő még ma,és így is lessz még egy darabig.Legalább is játékokba.Aki nem konvertál,tömörít,stb rendszeresen annak felesleges a 4 mag.If a second or you are the first to lose.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz - = Zk = - #9116 üzenetére
Asszem nem teljesem muszáj 2 egyforma, a lényeg, hogy mind2 4870 legyen, bár lehet most mondtam hülyeséget.
@bzs73:
Véleményem szubjektív...
-
Bluegene
addikt
és GTA4-be hogy megy?
ezzel egyetértek hogy ma még egy jó kétmagos is megteszi legtöbb esetben
de a jövőt nézve négymagos, én pl az alien vs predatort nagyon várom, mi van ha négymagost szeret? ezért én inkább ha új procit vennék egy meleg négymagost
de a ez a vita végtelen, az biztos hogy ugyanannyi pénzért sztem inkább egy Q8400-est az E8400 helyett, de erre vissza lehet vágni h többet fogyaszt meg ritkán használja ki az ember
szal hagyjuk
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Bluegene #9119 üzenetére
GTA4... Hagyjuk már a gta4-et a fenébe... Istenem...Sz@rul portolt játékhoz minek viszonyítani? Ennél már csak az a jobb ha valaki a Crysis-el jön...Aki kimondottan ezekhez vesz gépet, az meg is érdemli, és meg is érdemli. A 3DMark pontokat már nem is említem. Na mindegy, én ráhagytam.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
- = Zk = -
félisten
válasz hackeeeee #9118 üzenetére
hát, azért ink két egyformát tennék bele
jobb a békesség" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
bozont
veterán
válasz Bluegene #9113 üzenetére
Ez a három játék nem valami sok (én pl egyikkel sem játszok ezek közül) és nem hiszem hogy még sokkal több lenne (a GTA4 csak szimplán optimalizálatlan). Én örülnék a legjobban ha végre normálisan kihasználnák a több magot (egy átlagos felhasználó szempontjából, multimédia és játék), de amíg nem addig tök felesleges a +2 mag. Engem nagyon zavarna, hogy ott vannak üresjáratban és csak az áramot eszik feleslegesen.
Én ezért döntöttem úgy, hogy egyelőre elég lesz ez az Athlon II, főleg full HD-re. De olyan alaplapot vettem amibe, ha már lesz értelme, akkor tudok venni egy Phenom II X4 procit (akkorra már talán olcsóbb is lesz).
"azonkívl tömörítésben, multitaskban is jobb a 4magos"
Na most aki rendszeresen használja ilyen dolgokra az megint más tészta, de már nem számít átlagos felhasználónak.És hogy egy kis ON is legyen, azért a 4850 és 70 között nem csak a magórajel a különbség, ott van még a GDDR5 is. Bár az is igaz, hogy ez 1600x1200 fölött számít jobban (főleg ha 1gb memória párosul még mellé), ezt tapasztalatból mondom. Ott már azért igen nagy különbség van a két kártya között, még 512Mb memória esetén is.
-
bzs73
őstag
válasz Bluegene #9119 üzenetére
Persze,felesleges vitázni ezen.Nem is fogok.Én személyes tapasztalatokat írtam,és ez az én véleményem.Nekem játékok 90%-ba a 4.5ghz jóval több fps-t hozott,mint a q9550 4ghz-n,és nem pihizett +2 mag.gta4-et nem játszok,viszont az avp-t nagyon várom én is.
If a second or you are the first to lose.
-
Bluegene
addikt
azért a "jóval több" enyhe túlzás, hisz a Q9550 két darab E8000-ból áll össze
jó valamivel több lehet mert tovább húztad, de ahol szükség van a 3-4 magra ott sz@rrá alázza a kétmagost, és biztos h sok ilyen lesz, tehát lehet visszaváltasz te még
[ Szerkesztve ]
-
bzs73
őstag
válasz Bluegene #9126 üzenetére
Igen 2db-ól áll össze,csak hát az a baj hogy a játkok többsége felét használja,meg a q9550-t hol húzod 4.5ghz-re,meg felé.
Ha összehasonlítod,és érted a lényeget,egy játék ami nem használ ki csak 2 magot,ez a helyzet:
q9550-2x4ghz-mert 2 mag pihen
e8400-2x4.5ghz
Ott van 500mhz,de ha egybe vesszük akkor 1ghz külömbség.Az biza nem kevés,és ha a vga igényli a több mhz-t,akkor az az 500mhz,nem 1-2 +fps-t hoz.
De én megyek mint láthattad 4.7ghz-re is játszani,és biza ott már még nagyobb a külömbség van fps-be.
Ha meg nem jáccok akkor átmegyek energiatakarékos módba,és semmi fogyasztás.If a second or you are the first to lose.
-
dangerzone
addikt
válasz hackeeeee #9124 üzenetére
Én meg azt a különbséget veszem észre a 4850 512mb és a 4870 1gb között, hogy sokkal kiegyensúlyozottabbak a játékok, szóval nincsenek akkora fps ingadozások. Pl , mikor stalkerban körbenéztem a pályán ,akkor a 4850-nel volt ,mikor beakadt piciket.
Májsztró: Ha az ember ilyesztő hangokat hall a félhomályban, képes ilyen dolgokat csinálni.
/ Ja, és van egy szabad s1-em /[ Szerkesztve ]
-
Májsztró
addikt
válasz dangerzone #9128 üzenetére
Minek nézegettél körbe ?
-
bzs73
őstag
válasz Bluegene #9126 üzenetére
Hát ha lessz értelme visszaváltani akkor igen.De ez az igérgetés megy már egy ideje,hogy egyre több dolog használ több magot.Aztán még se sok mindenre jó.Amugy quad-ra már biztos nem váltanék,akkor már corei.De ez a jövő zenéje.
If a second or you are the first to lose.
-
dangerzone
addikt
-
- = Zk = -
félisten
Accelero S1 rev 2 tulajoktól kéne kis infó
9064. HSZ" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
dangerzone
addikt
válasz - = Zk = - #9134 üzenetére
Nekem sajna csak 4850-ről van .
-
- = Zk = -
félisten
válasz dangerzone #9135 üzenetére
hmm. jöhet.
max a lista végére teszem" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Májsztró
addikt
válasz dangerzone #9131 üzenetére
Rendben ! Majd úgyis írok amikor ütvefúrva felhelyeztem
-
Tottika
tag
Mivel választ nem kaptam az amper dologra,ezért hírdetek
Eladom a gyári hűtőt a 4870röl,gondolom rá lehet rakni más szériákra is:[ Szerkesztve ]
T0ДTI™ - ★http://audi100.blog.hu★http://mdream.web44.net★www.landmrally.ini.hu★
-
j0zsef
tag
nálam is hasonló a helyzet mint szektonál:
harmadjára fordul elő, hogy egyszer csak fogja magát a Sapphire HD4850 Vapor-X, és kikapcsol, egy kis piros led a lapon felvillan, és a venti elkezd maxon forogni. Vagy nem volt komoly terhelés alatt, vagy egyáltalán nem volt terhelés alatt, de 2 napon belül ez már a második ilyen mutatvány volt, először 1 hónapja (amikor vadi új volt) csinált ilyet.
Chieftec 400W-os tápom van, de hogy őszinte legyek kétlen hogy ezzel van a baja. Talán a Win7 vagy a driver vagy tudja a halál, ha valakinek ötlete van ilyet téren, kérem ossza meg!
Előre is kösz ;>
szerk.: arra gondoltam ha tápfüggő lenne, akkor talán orvosolhatja a problémát, hogy nem a tápból kijövő pci-t dugom a kártyára, hanem fogok két (különálló) standard 12V-ost arra ráteszek egy pci átalakítót, és azt dugom a kártyára.
[ Szerkesztve ]
I will not buy this record, it is scratched!
-
Májsztró
addikt
-
dangerzone
addikt
válasz - = Zk = - #9136 üzenetére
Holnap küldöm őket, akkor leszek Pesten. Elvileg vannak elmentett értékeim.
-
Failure
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja jutottam hozzá egy ASUS 4850-eshez. Működik is prímán.
Csak nekem úgy tűnik, hogy eléggé melegszik.A baj az, hogy fogalmam sincs, hogy milyen hőmérséklet lenne normális 3D terhelés alatt a kártyánál. Fan Controlt "auto"-ra tettem.
Üresjárati állapotban 49-50 C° körül mozog. Terhelés alatt viszont láttam már 66-68 fokon is.
"Glaciator Fansink" hűtéssel bír a cucc.
Kíváncsi lennék, hogy másoknak terhelés alatt hány fok körül mozog a kártya? Márkától függetlenül. Nem tudom, hol kezdjek parázni, hány fokra állítsak be magamnak alarmot. Elsőre 65-re tettem, de azt pár perc terhelés alatt el is érte, és óbégatott. Úgyhogy most feltoltam 70-re, hogy békénhagyjon, most fogom tesztelni, hogy ezt is eléri-e vajon.
(hovatovább, túl valószínűleg nem melegszik, mert az alarmon kívül más para nem volt: nem fagyott le, nem resetelt a gép, több órás játék után sem.)
Lehet jobban járnék az "auto" fan control helyett, ha beállítanám fixen 100%-ra a ventit? Hangosnak nem hangos, de gondoltam, terhelés nélkül meg minek pörögjön.
Előre is köszi minden tippet!
[ Szerkesztve ]
-
j0zsef
tag
válasz Májsztró #9140 üzenetére
Adatlap kitöltve, de nem házilag gányolok, hanem az egyszerű bolti pci tápcsatit használom most, ami 2 12V-os drótról szedi az áramot. Amikor vettem a tápot, akkor még éppen hogy csak jöttek kifele a PCI-E kártyák, szóval lehet hogy kevesebbet ad le mint kéne, remélem az átalakítós módszer beválik.
I will not buy this record, it is scratched!
-
- = Zk = -
félisten
válasz dangerzone #9141 üzenetére
perfect!
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Latsza
aktív tag
Sziasztok!
Van egy kis meleg helyzet a sapphire 4850vidkarimat illetően; idle állapotban ATI overdrive nélkül 83°C fok körül és 31%-os venti sebességgel megy, játék közben felmegy 100°C fölé és a venti visít (90-100%).
Azt szoktam csinálni, hogy az ATI overdrive-ot bekapcsolom és akkor a ventit 52% körülire állítom, és akkor terheletlen állapotban 68°C körül van a CCC által mutatott hőmérséklet. Órajelekhez nem nyúlkáltam.
Olvasgattam itt a fórumot, és mindenkinek alacsonyabban vannak a hőmérsékleteik, mi lehet a baj a karimmal? Félek hogy odakozmál Mit tudok tenni?
Valaki segítseeen! -
Májsztró
addikt
Nekem is ilyen ref. hűtős kártyám van. 1-2 havonta amikor így felmennek a hőfokok , nem árt szétszedni és újra pasztázni a gpu-t. Illetve ventilátor vezérlést be lehetne iktatni neki. Bár ha 90-100%-os ventivel is 100 fok fölé megy , akkor ott nagy baj van Vagy szét lett szedve és nem jól fekszik a borda , vagy esetleg meg sem lett kenve , vagy valami gagyi szar van rajt.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Gitáros topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Milyen autót vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Mini PC
- Java programozás
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.