- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Slyer
senior tag
mindent úgy raktam vissza ahogy volt.
FSP400-PNF tápom van, 1 éve használom ezzel a vga-val, soha semmi baja nem volt. rendesen be vannak dugva a 6 pinesek. minden ahogy volt, csupán por nélkül újrapasztázva. a hőfokok hibátlanok. kétszer csinálta ezt, azóta hibátlan. (kb 14:00 óta.)
-
RyanGiggs
őstag
Én is kaptam mostanság piros lámpát!
Bekapcsoltam a gépet, egy pillanatra bejött a kép,aztán kikapcsolt a monitor.
Kivettem a karit, jól ráhúztam a ventin a csavarokat,és már műxik is.
Mondjuk sajnos ez nem ment ilyen gyorsan ahogy leírtam,
beletelt pár napba a megjavítása.
Lehet neked is át kéne nézned hogy minden ténylegesen a helyén van,
és tényleg minden jól meg van-e húzva![ Szerkesztve ]
-
Herooo
csendes tag
Sziasztok! HD4850 kártyám van, és 40 fokra ha felmegy szétesik a kép, majd kikapcsol a monitor. OLyan mintha túlmelegedne, dehát 40 fokon ez lehetetlen, régen is volt simán ennél sokkal melegebb is. Nem találkoztatok ilyesmi problémával?
-
kispapa
csendes tag
Hy Mindenkinek!
Eggy egyszerű de nekem annál fontosab kérdésben szeretném a segitségeteket kérni.
Nevezetesen elvileg ma kapok egy hd 4850-et,melyik driver lenne a legoptimálisabb hozzá, win7/32 bit alatt?
Ha lehet akkor linket is adjatok,vagy pontos nevet mert rengeteg van a gogle-n.
Elöre is köszönöm. -
RyanGiggs
őstag
Ért vki vmicskét a bios módoláshoz?
Mert nem igen akarja visszavenni az órajeleket.
500/750-re visszaveszi, köszi.
Az lenne a kérdésem,hogy mennyire állítsam be az RBE-vel?
Én 160/250-re gondoltam 1.046V-al.
Ti mit ajánlotok?
Ha esetleg érdemes-e egyáltalán ezzel foglakozni.
Bár én azt hallottam hogy egy ilyen módolással akár 20W-ot is lehet spórolni. -
lajbim
csendes tag
Sziasztok!
Lehetőségem lenne egy MSI HD4870 512MB OC-t venni 20k-ért! Kb ennyiért el is tudnám adni a mostani kártyámat (Sapphire HD4830 1gb) szóval elég jól kijönnék a dologból ! Full HD-ban szeretnék majd játszani (Assassin's Creed 2, tom clancy's splinter cell, NBA 2k10)! Elég lesz ez a kártya szerintetek, nem kevés az 512mb?
-
emre
veterán
válasz RyanGiggs #16962 üzenetére
Lehet spórólni is, meg kaphatsz egy random lefagyó kártyát, ha elöbb nem teszteled ki az órajeleket mondjuk ati tray tools-al.
Szerintem felesleges a bios mod. told fel az ATT-t, kísérletezgesd ki az órajeleket, feszültséget, aztán mentsd el egy külön profilba mindegyiket.A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
wolfman
veterán
Most nem akarok visszaolvasni, így megkérdezem, hátha tudtok segíteni. Gondolom...
Mikor a 4870 megjelent, utána nem sokkal terjengtek olyan lehetőségek, hogy bizonyos emberek készítettek módosított firmwareket amivel el lehetett érni hogy ha nincs terhelés alatt a kártya, akkor ne járassa feleslegesen az órajeleket(megy még sok mást), és így ne is fogyasszon/melegedjen annyira amennyire ezt teszi.
Csak mert kicsit zavaró hogy windows közben terheletlenül, az overdrive fül alatt az órajeleket lehúzva is, van hogy 60-70 fok fölé megy a hőfok, meg nem mellékesen ne is fogyasszon ha nem kell.
Ezek a firmwarek még vannak? Lehet őket biztonsággal lecserélni?
(Valami olyasmi amit RyanGiggs írt az imént)
[ Szerkesztve ]
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
ASUS EAH4850/HTDI/1G kártyáról mi a véleményetek? Olvasgattam a bios problémájáról ill. az ezzel kapcsolatos melegedésről. Valaki tapasztalt hasonlót? Vagy válasszak másik gyártótól?
Érdemes 1 gigás változatot venni? HD játékhoz gondolom a kártyát. W.Idő vagyok, világok hatalmas pusztítója. Azért jöttem, hogy megsemmisítsek minden embert.
-
Zooka
tag
Remélem jó helyre teszem fel: 4850-ről HDMI-n megy a kép egy LG full hd tv-re, viszont a tv csak 1360x768-ban teszi ki a képet teljes képernyőre, 1920x1080-ban nem. Egy x1300-as ibm notebooknál a driverben be lehetett állítani hogy 1:1 pixel méretre széthúzzuk a képet, ebben a 10.6-os catalystban nem. Mivel próbálkozzak?
Köszi: Zooka
A pesszimista a sötétséget látja az alagútban,az optimista a fényt,a realista a mozdony lámpáit, a mozdonyvezető pedig három hülyét a sineken... Remélem míg a föld kerek, mindig lesznek Thinkpad-ek!
-
rob210
nagyúr
Sziasztok egy buta kérdésem lenne.
Egy ilyen kártyám van.
Elég hangos a drága én arra gondoltam mi van akkor ha leveszem a műanyag burkolatot róla?
Két oldalról 2 kis csavar tartja és szerintem ezért ilyen hangos a kártya mert megtöri a légáramot.
Van valakinek valami tapasztalata az üggyel kapcsolatban.
Illetve az elfekvő ramtüskéimet feltegyem a memókra vagy nem szükséges?
Amúgy a hőfokkal nincs bajom, csak a hanggal.Renault power
-
1hijjanhusz
senior tag
válasz rob210 #16972 üzenetére
Ezzel a Glaciator hűtővel már sokan szoptak. Szvsz leveheted, de figyeld a hőket. Én az egész hűtést cserélném vmi komolyabbra és halkabbra!
Warpig: 4850 FullHD-hoz kevés. Ott még nincs igazán értelme az 1GB-nak, mert előbb fogy el a GPU, mint a memória.
[ Szerkesztve ]
lúzer sport club/ A pohár már félig van.
-
rob210
nagyúr
válasz 1hijjanhusz #16973 üzenetére
köszi akkor megnézem aztán lehet lecserélem, egy thermaltake-re.
Renault power
-
1hijjanhusz
senior tag
Igen, érdemes lenne.
-
RyanGiggs
őstag
ATT progi?
Az egy rakás sz@r!!
Jobb progit, vagy jobb ötleted nincsen?
Az ATT-vel nem lehet kikisérletezni,ugyanis ha odamész hogy
Hardver>Túlhajtás beállításai>
ott csak a feszültséget tudod változtatni meg a memoriát.
De én a gpu-t is szeretném változtatni.
500mhz-en áll jelenleg, és onnan csak felfelé vezet az út.
Nekem meg lefelé kéne.
Mondjuk a memóriát is olyan sz@rul engedi csökkenteni hogy az nevetséges.
Egy pár mhz-et leviszek, utána alkalmazni kell,és utána engedi megint lejjebb vinni.
Tehát igy estig le is tudnám vinni 750mhz-ről 300-ra!
És akkor még mindig nem csinált semmit a gpu-val. -
emre
veterán
válasz RyanGiggs #16977 üzenetére
Szerintem meg felületes vagy, és azt sem tudod mit beszélsz, csak vagdalkozol össze-vissza. (szóval nem a progi a szar)
használati utasítás olvasd el.
De tőlem nyugodtan szétcseszheted a vga-d bios-át is.
A továbbiakban nem kívánok ezzel a kérdéssel foglalkozni.A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
infectedmann
őstag
Üdv
Van aki esetleg már kitapasztalta, hogy egy Sapphire HD4850 Toxic 512MB kártyának mi a vége ATT-ben? Tehát mennyire lehet húzni? Ha nincs az se gond akkor majd magam kitapasztalom. Szépen apránként.
-
rob210
nagyúr
NA levettem azt a sz.r műanyag burkolatot a kártyáról sokkal hallkabb let és bármilyen meglepő 5°al hűvösebb gondolom a szabadabb légáram miatt.
Renault power
-
rob210
nagyúr
válasz 1hijjanhusz #16983 üzenetére
Nincs levéve csak jól szellőzik előlről hátulról egyegy 12 es szállítja a levegőt és oldalról egy 12 es kiszívja a fáradt gőzt
Szerverházam van.Renault power
-
Veatta
aktív tag
Sziasztok!
Pár napja vettem egy sapphire 4850 et feltettem a legújabb catalystot.
Videó lejátszással problémáim vannak: elindul a lejátszás, hang van kép nincs, vagyis van csak fekete, a DVD menüt is érzékeli oda tudok klikkelni a képernyőn hogy navigáljak a menük között, csak nem látom mit csinálok, ez eddig rendben, gondolná az egyszeri ember, valami szoft probléma.
Ekkor megnyitottam a CCC-t és kiválasztottam a videó beállításokat, ahol a videó előnézet ablak látszik, ott is fekete kép fogadott, majd bejelöltem az egyetlen lehetséges opciót: "Az alkalmazás beállításának használata" majd "alkalmaz" gombra kattintottam, és láss csodát nem történt semmi érdemleges, úgyhogy ki is vettem a jelölő négyzetből a pipát, és ismét alkalmaztam a változást, na ennek hatására lett kép az előnézetben, és ekkor a lejátszó programban is láthatóvá vált a DVD képe. Amint bezártam a CCC-t a kép eltűnt, de csak a Win 7 mediaplayeréből, ha viszont a Media Player Clasicot futtattam a kép maradt.Erre kellene valami ötlet.
Előre is köszönöm.
-
csabika0001
senior tag
Sziasztok 4850 GPU fesz akarok emelni de pl az Ati Tray Tools nem sok mindent engedélyez azthiszem 1.158V ez a felső határ de nekem ez kevés.
Szóval erre keresnék hozzáértő embert.
Másik kérdésem hogy lista szerűen szükségem lenne a GPU feszültségek (default) értékére 4770 től felfelé ha esetleg tudtok egy oldalt vagy egyéb észrevételetek van előre is köszi. -
mrbig25
őstag
Üdv Mindenkinek!
Nemrég hozzájutottam egy Gigabyte GV-R485ZL-512I típusú videókártyához. Hivatalos linket sajnos nem találok hozzá, viszont egy képet sikerült összegugliznom; ilyen a VGA.
A lényeg, hogy terhelés alatt ciripel, viszont az előző tulaj azt mondta, hogy nála nem csinálta.
Lehetséges, hogy az én gépemben ciripel és az előző tulajnál tényleg csendben volt?[ Szerkesztve ]
...
-
mrbig25
őstag
válasz 1hijjanhusz #16992 üzenetére
Olvastam én is, hogy ez nem probléma, csak hát marha idegesítő...na de mindegy, majd hozzászokom valahogy.
...
-
Bluegene
addikt
metrohoz, melyik a legjobb driver? 4800as karihoz
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
Bluegene
addikt
válasz 1hijjanhusz #16997 üzenetére
mi az a HF?
ez XP-re vonatkozik? XP-re mi a jó driver
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
mrbig25
őstag
-
1hijjanhusz
senior tag
Hali!
Vki nem tudja megmondani, hogy mekkora a 4850ek alapfesze?
Új hozzászólás Aktív témák
- Vírusirtó topic
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gumi és felni topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest