Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Armahun

addikt

válasz thyeby #19498 üzenetére

A gazdag azért érzi magát rosszul, mert már nem vágyik semmire motiválatlan, kiüresedett.
    A szegény meg azért, mert reménytelennek érzi, hogy valaha is elérje a vágyait, megfásult, beletörődött.

És mert mind a kettőbe azt nevelte bele a társadalom, hogy ne annak örülj amid van, hanem azt sajnáld, hogy mid nincs.

Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.

• mdk01

addikt

Egy ugródeszkának nagyon jó a külföld ahhoz, hogy eltudd kezdeni idehaza azt amiből pénzt látsz. Ezzel csak időt tud spórolni esetleg. Aztán van aki kint ragad mert igaz hogy kint sincs kolbászból a kerítés ott is dolgozni kell csak az a nagyon nem mindegy hogy a fizetésed hányadát költöd rezsire és kajára és mennyi marad meg.
    Mindegy végülis sokfélék vagyunk nincs erre matek aki ügyes idehaza is ügyes csak kint több lóvét tud összeügyeskedni.

• Speciali

tag

ebben nem egeszen értek egyet, mármint abban, hogy aki otthon nem gazdagodik meg, az itt sem tud. Ez csupán egy sablon szöveg, ami vagy igaz valakire, vagy nem, de az biztos. Nekem otthon egyre kevesebb lett a pénzem, itt meg tudok félretenni, elég jol. De amugy is, meggazdagodásrol szerintem szo nincs, sem otthon, sem itt.
    Talán inkább csak normális megélhetésre kellene kicserélni azt a meggazdagodás szot.
    Nekem otthon tizenpár éve piszok jol ment. Az akkori reálértéket ha átszámolom, többet kerestem mint most. És ugye otthon még hozzájön az is, hogy otthon olcsobb az élet. Tehát kb dupla annyi maradt meg, mint most.
    Ezt a somolygást a bajszod alatt, kicsit cinikus kárörvendésnek is vehetném akár. Hogy na ugye én megmondtam. És igazad is lenne, ha azt tervezném, hogy na elég volt, hazamegyek.
    Egyébként meg, csupán arrol van szo, hogy munkahelyet akarok váltani, ITT Németországban, esetleg Ausztriába menni, de szerintem maradok ebben az országban.Mikor kijöttem, nem is gondoltam, hogy innen megyek nyugdijba. Egy évet adtam már a kezdetekben itt magamnak, ez most lassan lejár, tehát minden a terveknek megfelelöen megy nagyjábol.
    Igazad van, van sok egyéb dolog is, ami kerekké teszi az életet, többek között ezért sem szeretnék hazamenni, ezek az "egyebek" miatt sem.

Egyébként meg, a fönököm Jugoszláviábol jött ide, ami ugye valamelyest szoci ország volt, mint ahogy Magyarország is. Ö tényleg nem ért a szakmához,az üzlethez sem, de ezt most szo szerint értsd. Multkor ragasztottam össze bükköt, erre megkérdezte, miért rakok bele juhart. Én csak néztem ki a fejemböl, a közelben nem volt juhar.
    De amugy minden mással igy van ez. Na most ez az ember, olyan pénzt szedett itt össze legálisan, hogy ihaj! A hazájában ez az ember egy utolso senki lenne, de Magyarországon is.
    Na most akkor erre varj gombot!

Azok meg, akik értenek is ahhoz amit csinálnak, azoknak meg ihaj a négyzeten modon megy a szekér.
    Persze, hiányzik a Hazám, egy szoval nem mondom hogy nem. De ha mindent belerakok a mérleg serpenyöbe, akkor jelenleg egyértelmü, hogy merre billen.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák