Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pacman_123

    tag

    válasz sanzi89 #58225 üzenetére

    Jó az a "Mannesmann" (nevezzük annak, de amúgy honnan hallottad hogy gagyi?), Nekem van olyanom 8 pár (anno csak úgy hívtuk, a "konrádos" szorító, mert leginkább ott lehetett kapni), meg van a kistesója (amit meg "unimaxos" néven ismertem meg) is, ami félcolos, ellentétben a konrádossal, ami 3/4 colos. De mindkettő jó, 60 cm felett is.
    Persze mindkettőt - ahogy írták is - lehet Kínából is venni. Nagy kérdés, most már megvámolva, megáfázva is megéri-e.

    Meg van 4 db olyan olyan szorítóm is, amivel kb. tetőgerendát is táblásíthatnál. Igaz, ezeknek darabja 13 kiló (a másfél méteresé), szóval ez nem olyan "gyorsan előkapkodós". Meg sajna ennek is szépen megszaladt az ára, én még br. 17e / db-ért vettem őket.

    Ezeknél a csöves verzióknál - legalábbis ami "farkasfoggal" kapaszkodik a csőbe az állítható végén - nos néha rá kell segíteni egy plusz kézszorítással, hogy tényleg belekapaszkodjon, de cserébe a levágott cső hossza határozza meg hogy milyen hosszon szorít. Annyira szorít amennyire kell, az árához képest rendben vannak. Volt olyan fórumtárs is, aki szétszedte őket, és kicsit hegyesebbre köszörülte a fogakat. Plusz arra is készülni érdemes, hogy hogy remek érzékkel megfestik jó vastagon a belső menetet is, ezért miután rávágtad (rávágattad) a menetet a horganyzott csövekre, alig bírod feltekerni ... kis "dremel" vagy fúrószárba fogott mini drótkorong jól jöhet ilyenkor (nekem jól jött, de más is panaszolta ezt a felsleges befestést).

    [ Szerkesztve ]

    Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

Új hozzászólás Aktív témák