Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz thyeby #5009 üzenetére

    Ebben a témában valószínűleg mi nem fogunk egyetérteni, ezt látom.
    Pontosan mire gondolsz, amikor a Geppetto fotó kapcsán megkérdezed, hogy lakható-e? Te most a tárgyakat nézed, vagy a fotós műtermében a leterített világos hátteret, amin megfotózták a tárgyakat? Mert szerintem, ha azt is egy mélyvörös háttérbe illesztették volna, akkor másként viszonyulnál hozzá.

    Ha meg nem tudsz linkelni egyetlen Ikeás tárgyat sem, ami tetszene, akkor én inkább nem erőltetném a dolgot.
    Szegény rii-n csattan az ostor, mert én nem akartam nagyon kivesézni a rajzát, de ha már Te el szeretnéd adni a tervet az ikeának és még pénzt is szeretnél látni belőle, akkor azért érdemes lenne újragondolni pár dolgot.
    Először is: mint látványterv, eléggé kétségek között hagyja az embert mert nem sok fogódzkodó akad a látvány léptékének megértéséhez. Nem véletlen, hogy én (de talán mások is) ágynak nézték a polcot. Az a parketta-szerű mintázat inkább csak félrevezető, számomra az egésznek van egy babaház-fílingje (segítségképpen: részben a helytelenül megválasztott világítási pontok miatt).
    Másodszor: rii sem nevezte meg pontosan, hogy mi is ez, de kiderült, hogy nem ágy hanem valamiféle polc. De pontosan mekkora és mihez? - mert én továbbra sem értem. Ha kicsit is jól érzékelem, akkor a polcok nagyjából bokamagasságban vannak, alatta takarítani nagy macera. Az ilyen alacsonyan lévő polc (főleg, hogy felette nincs) a leginkább porfogásra alkalmas, mindenért hajolgatni kell, hogy kézbevehesd. Ha boka magasságban falra szerelsz valamit, azzal elzárod a lehetőségét annak, hogy felette más tárgy lehessen, mint amit szintén falra kell szerelni. Ha a kép bal oldalán szereplő tárgy netán asztal (én annak látom) akkor ez minden bizonnyal bal kezes embernek készült, mert nincs annál bosszantóbb, mint amikor az asztal jobb szélén egy kiálló perem van, nehogy írni tudjon a tulaj kényelmesen, vagy böködni az egeret. Aztán érdemes lenne kiszámolni, hogy ez a kis kényelmetlenség mennyivel drágítja meg az előállítást...
    A kép alapján a polc és az asztalnak nézett tárgy mélysége azonosnak tűnik. Akkor most vagy a polc túl mély, vagy az asztalhoz nem tudsz odaülni, annyira keskeny. Ha a polcokra netán könyveket szeretnék tenni, tépni fogom a hajamat, mert a könyvet természetesen nem lehet az oldalfalhoz támasztani az alsó ívek miatt, csak jó ferdén, ami a legjobb módja, hogy tönkretegyük a könyv kötését.
    Közben elfelejtettem számozgatást....
    Minél nagyobbak az ilyen egy darabból álló fali tárgyak annál hamarabb szembesül az ember azzal, hogy a ház falai az igazán 3D-s "tárgyak", a lehető legritkább esetben sík a sík, így aztán a szépen megtervezett polc nem fekszik fel rendesen és vagy felakaszthatatlan vagy mozogni fog. És akkor az előállítás nehézségeiről ne is beszéljünk, ez a tárgy kimondottan nem az ikea lapraszerelhető, olcsó termékeit idézi, kimondottan luxustárgy.

    thyeby,
    az egyetlen amiben korrigálnom kell magamat, az a függesztés nehézségei. rii tervéről én átsiklottam az ikea rejtett szerelésű polcaira, például erre:
    http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/40103633
    ahol bizony a "dizájnos" külső miatt akad némi stabilitási probléma. Ezt vetítettem rá rii terveire, ahol a függőleges elemek azért javítják a helyzetet valamelyest. De azt továbbra is tartom, hogy ilyet csak főfalra tervezzen!

    Bocs, rii, hogy kicsit "belegázoltam" az elképzelésedbe. :)

    szerk:
    még valami, csak tudnám az okát, hogy miért gondolod azt, hogy aki fizetésért tervez, az csökkentett üzemmódban működik? Nem lehet az, hogy aki egy több-tízezres szériájú tárgyat tervez, annak alaposan végig kell gondolnia, hogy mit csinál, hogy ne hagyjon akkora aknákat a tárgyban mint szegény rii, aki maga írta, hogy "amúgy csak összedobtam" ?
    Engem az csak inspirál, ha rendesen megfizetnek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák