Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz kavalkád #45082 üzenetére

    Nem jó, ha az ember egy márkából épít flottát. Minden márkának megvannak a legendái. Festool excenter 150/3, a Dominó, DeWalt a gérvágókban király, és jók a fúrócsavarozói, Bosch GEX excenter - tőlük meg dekopírt nem szabad venni, pedig ők találták fel - Fein multigép, Mafell párostipliző. Nem sorolom tovább. Ha egy gépnek magas a használtpiaci ára a konkurenseihez mérten, az azt jelenti, hogy kimagasló. Lehet sz@rbanyúlni prémium géppel is, de az elég ritka. Általában a debütálóra veszélyesebb beruházni. A specifikációban ígért adatok sok esetben smafuk, a marketing agymosást pedig egyetlen márkánál sem szabad nemhogy komolyan venni, elolvasni se. Kereskedőt nem kérdezünk, hogy mi a jó gép, mert nem ért hozzá egy se, és mind ránk sóz valamit, amije épp van - lehetőleg a legdrágábbat. Jocó, ha megint magadra veszed ezt, akkor a kis seggedbe nagyot rúgok bazmeg!

    Alapszabály, hogy a megbízható gépek drágák. Az, hogy megfizethető, relatív dolog. Nekem a Domino pölö barkácsoló zsebbel kurvadrága volt. Iparos szemmel viszont kifejezetten olcsó.
    Ha barkácsolsz, végy a barkácsgép árán inkább használt iparit, mert az életre szól. Ha iparos vagy, képezz fejlesztési alapot, és okosan fejlessz. Van, amikor a drága gép nem hogy megtérül, hanem arany tojást tojó tyúk, az olcsó gép pedig ronda deficit. (Több ipari hőlégfúvó árát csaptam a kukába azzal, hogy nem akarózott mélyebben a zsebembe nyúlni, és tucatszámra vettem a barkács csodákat. Évente legalább kettőt elhasználtam. Vagy öt éve megvettem az iparit - még javítani se kellett csak elővenni, és hugyoztatni ezerrel.)

    A gépválasztás keményebb dió, mint maga a szakma. Sok energiát kell belefecölni, hogy az ember egyből azt vegye meg, amire valójában szüksége van. A szakma arról szól, hogy elolvasod, megtanulod a tankönyvet, begyakorlod, és király vagy. Ha gépet akarsz venni, akkor nem ott kell olvasni, ahol ésszerű lenne. Ott kapitális hazugságok és nyíltszíni rászedések, kopasztások tömkelege van. Fórumokat kell olvasni. Ha elég sokan magasztalnak egy típust, az százszor annyit jelent, mint a marketing agymosásnak egyetlen betűje.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák