Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • totron

    addikt

    Sziasztok, konyhaszektrényt szeretnék készíteni. Lényege, hogy rusztikus legyen, épp ezért széldeszkákból gondoltam. Milyen fát ajánlotok erre? Mennyivel olcsóbb a széldeszka a szabályos deszkánál? MDF lapot és teljesértékű deszkát azért ne ajánljatok, mert az elvenne a rusztikusságából. Kézügyesség megvan, de nem állítanám, hogy nagy tapasztalatom van bútorasztalosság tekintetében, szóval minden tipp jól jön. Nyitott vagyok egyébként az alternatívákra, ötletekre (csak ne egy laminált munkalapos modernságnál kössünk ki). Ha már munkalap: ezt valamilyen kőből szeretném, nem gránit, nem fényűzés, ami nem mérgező vágásra és tisztítható és elérhető árú, egyszerűen csak passzolna a country/western stílushoz az effajta felület.Olyan 12ox6o lenne a méret + felsőrész+ mosogatónak való (olyan 5ox6o), 6o cm a mélység.
    Mennyiből jönne ez így ki? Mindent magam csinálnék, merevítésekben szintén jól jönne a tanács. Az alapanyagot venném. Azt nem tudom, hogy kéreggel - nyilván a kéreg/íves felület állna kifelé - vagy anélkül hagynám-e, nyilván függ a konkrét áru minőségétől. Viszont ha leszedném, szeretném megőrizni a fa eredeti színét, semmiképpen nem szeretném, ha elszürkülne idővel. Erre is szeretnék tippet kérni, hogy beltéri lazúrra mit ajánlotok, illetve mive lildomos impregnálni (ne feledjük, konyhaszekrényről beszélünk). Mivel low cost az egész project, teljes felső fedlapként nem tudnám a követ megfizetni szerintem, így az csak egy része lenne, a fennmaradó felső borításra is jöhetnének tippek, gondolom fából célszerű. Mindenképpen saját kezűleg szeretném, ez volna az egyik lényege a dolognak (elkerülendő a “bízd szakemberre” ajánlatokat - az alkotás öröme és a fejlődés is cél). Köszönöm.
    (Szeretem különben a famunkákat, egészen addig a pontig, amíg fülvédős-hangosgépes megoldásokig nem jut el a dolog, a már nem az én világom..)

Új hozzászólás Aktív témák