Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz bim #31378 üzenetére

    Leírt esetetek iskolapélda a körültekintő gépválasztás lényegére.

    Távolról sem egy csoport a Hilti vs Makita és tsai. Azt még a lúzer is tudja, hogy melyik a jobb. Azt már kevesebben, hogy mikortól kell a jobbat megvenni.

    A gépválasztás dolgot az idők során alaposabban körbejártam. Linkjeid alapján nem lehet kibogarászni, hogy mit is tud konkrétan a Makita, sőt, mint írtad, nyomaték tekintetében egyértelműen becsapós, hogy mennyi is az annyi. És ez még annak is megakad a torkán, aki nem most tévedt erre a területre, hanem már pontosan tudja, hogy mik az elvárásai.
    A Makita, DeWalt, metebó, kék Bosch nem kínál olyan lehetőséget, mint információs vonal - gyors, pontos, mindenre kiterjedő válaszokkal az érdeklődő kérdéseire.
    A Hilti, a Festool alapban nyújt helyszíni termékbemutatás szolgáltatást, ahol is adott feladatra egy sor termékkel kiszáll a munka helyszínére a gyártónak egy képzett képviselője, és nem csak ki lehet próbálni a gépet a konkrét feladathoz, hanem szakmai ajánlást is kap az érdeklődő a legoptimálisabb gép kiválasztására.
    Nyilván ezt is ki kell fizetni valamilyen formában, hogy működőképes maradjon a dolog. És nem is kis pénzt számítanak ezért fel.
    De tessék számolni: Fog ez kerülni többszázezer forintba, amit három izmosabb, de mégsem odavaló Makitáért szórtatok ki? És aki a döntéseteket meghozta, most bizonyára próbálja csillapítani az ambivalenciát azzal, hogy azért vannak a munkátok során olyan feladatok, amikhez prímán használható lesz majd ez a három Makita behajtó. Igen ám, de ha már ott van a három Hilti, akkor van valami értelme?

    Mindez persze nem Neked szólt, hiszen épp most tanultad meg, csupán kapóra jött, mint iskola példa.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák