Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SCH04

    csendes tag

    válasz Loobelt70 #29937 üzenetére

    Nos, a 25 amper és az 5,5 kw , ez így nagyon karcsú a horizonthoz. Ha szép holmit akarsz gyártani, azt csak a fa tőszakaszából lehet, ami az első ágig tart. Ezek a rönkök 30- as csúcsnál kezdődnek. A felső ágbenövéses rönköt nincs értelme megvenni, Talán fenyőből, hársból, tölgyből gerendát ezekből.
    Ha ebben gondolkodsz, akkor ott van 800-as kiskőrösi. Nagyon jó masszív gép és pár százezerért hozzájutsz.
    csinálsz hozzá egy állványt kocsival és go!
    Segítek a horizontba is, de ilyen kis motorral nincs értelme. Az elején egy 15 kw-os motorral kezdtem 800-assal, de nem volt tökéletes. Sajnos nekem is csak 64 amper van, ez is kevés. Úgy indul, mikor átkacsol deltába, akkor feszítem az ékszíjat egy hidraulikával. Az ezreshez 34 kw-os motor kell. Ez a minimum.
    800-as kerékkel is el lehet vágni nagyobb rönköt. Levágod a széldeszkát, megfordítod, kiderékszögeled és akkor már nem olyan vastag, és amit így leszelsz, mi úgy hívjuk (egyszerszélezett) lesz.
    Van még egy varázsszó a KIHOZATAL. Nem mindegy egy köbméter rönkből menyi fűrészárut tudsz készíteni.Nem mindegy, hogy hajtogatod a lapot, mennyi fűrészport termelsz, hol kezded meg a rönköt.Több kolléga ebbe futott bele. Vett egy fűrészt, fölvett négy embert, ő meg elment csajozni. Aztán nem értette, miért úszott el, Pedig kiszámolta, hogy ez milyen jó buli.
    A helyedben én a kiskőrösivel kezdeném. Veszel vékony 18-22 cm csúcsú nyár v. fenyő rönköt. Fűrészelsz gerendákat, deszkát, aztán akácot abból már lehet kerítéselemet. Az akácot már trükkös szelni.
    Belejössz, aztán meglátod.

Új hozzászólás Aktív témák