Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • devil-k

    nagyúr

    Apple TV 4K

    Mit is mondhatnék?
    Tény és teljes mértékben igaz, hogy az Apple termékek nem olcsóak, de ezért kapunk cserébe valamit, amiből mostanában egyre kevesebb van: megbízhatóság. Az Apple nem árul zsákbamacskát ezzel a termékével sem: egyszerű, letisztult, de benne van majdnem minden, amire szükség lehet.

    Miért írtam azt, hogy majdnem minden? Ami miatt felhúzom a szemöldököm, az az, hogy nincs benne DTS-HD MA és TrueHD passtrough, így LPCM-be nyomja ki a hangot. Egyébként aki utánanéz a témának, az rájön, hogy nem igazán van miről vitázni, max. annyiról, hogy mást ír ki az erősítő kijelzője. Én váltogattam ugyanazt a filmet és jelenetet a HTPC-m (Windows 10) és az Apple TV 4K között, de nem vettem észre különbséget a két vas hangja között. Okés... nyilván, ha az ember fiának (vagy lányának) 1.5 millió Ft-os erősítője van, akkor joggal rácsaphat az asztalra, hogy igenis azt akarja, hogy az erősítője dolgozzon és ne az Apple TV vigye a prímet. Jogos. Igazából ezt meg lehetne oldani egy FW frissítéssel... de az a kérdés, hogy vajon meg lesz-e oldva? Akarja-e ezt az Apple?

    Az USB port hiánya nálam nem veri ki a biztosítékot, jópár alternatíva van, amivel ezt meg lehet kerülni, vagy legalább is más módon lehet az otthoni tartalmakat nézni. Ettől függetlenül semmi sem volt, amivel nem birkózott volna meg az Apple TV. Igazából nem néztem olyan tartalmat, amit egyébként sem néznék... de a FHD és a UHD a mozi, nem pedig az SD. Nincs röcögés, homokórázás, szerencsétlenkedés a filmek lejátszása terén.

    Az Apple TV alaposan rágyúrt erre a stream-szolgáltatásokra, hiszen ez nem egy későbbi jövő, hanem ez már a jelen. Itt is minden megy, mint a karikacsapás. Az Infuse tekintetében azt hittem, hogy hiányozni fog a Kodi... de nem így volt. Eddig eszembe se jutott, hogy jó lenne azzal nézni a filmeket.

    Én vetítővel teszteltem az Apple TV-t és elégedett voltam. Ha van még egy Iphone-od is, akkor még inkább ki lehet élvezni az Apple TV előnyeit. Nem tudom, hogy egy Oppo-hoz képest milyen képe van, de majd hátha azt is teszteli egyszer valaki... Ahogy arról sem tudok nyilatkozni, hogy milyen vele játszani, ugyanis ilyen célra sem használom ezt a vasat. Nálam moziásra és/vagy zene hallgatásra lett megvásárolva. Azt sem mondhatnám, hogy drága. Mihez képest az? A 15.000 Ft-os androidos kütyükhöz képest az, de ott mit kapsz? Mókolgatást, szerencsétlenkedést. Ez pedig egy tök jó "plug and play" eszköz. Egyébként ha az Apple még komolyabban venné ezt a mozi-stream-zenegépet, akkor brutális dolgokat lehetne kihozni ebből a vonalból.

    Ezeket a sorokat még úgy írom, hogy pár napja használom csak a vasat. Kíváncsi vagyok a többiek véleményére is.

    Kinek nem ajánlom?
    - aki nem akar semmilyen stream szolgáltatónál mozizni
    - aki nem képes elengedni az USB port hiányát.

    - mozi bolondéria -

Új hozzászólás Aktív témák