Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mrcruiser

    csendes tag

    Sziasztok

    Korábban kaptam már tőletek hasznos tanácsot az Amlogic S905X boxommal kapcsolatban, amivel az volt a problémám, hogy indokolatlanul sokat bufferel és 4K filmet nem is volt hajlandó lejátszani. Akkor a csere helyett azt javasoltátok, hogy telepítsek rá LibreELEC-et és lássak csodát :) .

    A csoda meg is volt, de sajnos csak ideig-óráig. Pár hét problémamentes használatot követően ismét megjelent - már LE alatt - a bufferelési hajlam és mostanában egyre többször lefagy a box filmnézés közben, ami elég idegesítő (TV hátulján van, erősen tornászni kell a tápkábel manipulációjához :(( .

    Fentiek okán ismét előtérbe került, hogy feladom a küzdelmet ezzel a boxal és veszek valamit, ami nem táncol ennyire az idegeimen. Az igényeim az alábbiak:

    - WDMYCLOUD-ról történő lejátszás támogatása 4K 60fps-ig. A routerem gigabites, de a TV-nél lévő switch (megy egy kanóc a TV-be, egy pedig a boxba) jelenleg csak 100Mbites - ezt tervezem gigabitesre upgradelni
    - SPDIF és/vagy koaxilális hangkimenet, mert a hangrendszerem nem támogatja a HDMI passthrough-t és ezen nem is szeretnék változtatni, teljesen elégedett vagyok a régi, jól bevált Yamaha erőlködőmmel
    - 60k a lélektani határ, amit hajlandó vagyok erre áldozni, de ha nem kell kimaxolni, akkor nem fogok elszomorodni

    Az igényeim- és az összeolvasott információk alapján az alábbi játékosokra szűkítettem le a kört:

    - Minix NEO U9-H: 45k alatt beszerezhető itthon, látszólag megfelel az igényeimnek, gigabit ethernet, SPDIF hangkimenet, HDMI 2.0, 4k@60fps támogatás a kotta szerint
    - Himedia Q10 pro: hozza a Minix szintjét, plusz lehet bele HDD-t tenni, ami nekem nem szempont, cserébe 57k körül van az ára
    - Himedia A5: 50k-ért (emag ár) hozza gyakorlatilag a Minix szintjét
    - Himedia Q30: 34k árával a legolcsóbb, HDMI 2.0, 4k@60fps és SPDIF, de csak 100Mbit-es LAN van benne és a GPU gyengébb, mint a Q10 pro-ban vagy a Minix-ben és a ROM is csak 8GB, de ez nem szempont, mert úgysem töltök rá különösebben semmit
    - Apple TV4K: épp a lélektani 60k határ alatt, HDMI 2.0, 4k@60fps, gigabit ethernet, de nincsen rajta SPDIF hangkimenet, így csak egy HDMI audio extractorral tudnám kiszedni belőle az erősítőhöz szükséges optikai jelet, ami egyrészt plusz költség, másrészt beviszek a rendszerbe még egy komponenst, ami javítani biztosan nem fog az eredményen, de rontani tud rajta, ha pl. átvernek és nem tudja a HDMI 2.0 out-ot. Hozzátenném még, hogy nem vagyok alma fun, nincsenek alma cuccok otthon, tehát a márka és a kompatibilitás miatt biztosan nem venném meg.
    - Dune-ből a lélektani határ alatt csak a HD Solo Lite érhető el, ami csak HDMI 1.4-et támogat, így a HDR10 és a 4K@60fps felejtős.
    - NVIDIA Shield fölötte van a lélektani határnak vagy 15-20k-val, de ezt sem vetettem el egyből, viszont ennek sincsen SPDIF kimenete, játszani meg nem akarok sem ezzel, sem bármelyik másikkal.

    A felsoroltak közül számomra a Minix tűnik az optimális választásnak, de azért írtam ezt a posztot, hogy a szakavatott kollégák el tudjanak tántorítani ettől, vagy - szerencsés esetben - meg tudják erősíteni az elhatározásomat. Illetve a Q30 kapcsán számolgattam azt, hogy a 100Mbit viszonylag sokáig elég lehet, de eljöhet az a pont, amikor már kevés.

    Kérdés: ezek a lejátszók, vagy közülük némelyik tudja vajon a 4k@60fps-t H.264-es kódolás mellett is vagy csak H.265 esetében? Saját videók esetében (Yi 4K+) előfordul ilyen állomány, amelyeket most nem tudok zökkenőmentesen megnézni (workaround, hogy Youtube-ra feltolom és onnan nézem a TV kliensével).

    Előre is köszönöm a tanácsokat és bocsánat a hosszú post-ért :R !

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák