Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sugarforce

    őstag

    Na bő egy hét használat után azt kell, hogy mondjam, hogy pozitívan csalódtam az X96 (1GB RAM/8GB ROM)-ban. Persze tudom már sokan dícsértétek
    ezt a modellt, hogy elég jó és, hogy érdemes beruházni rá, stb., de azért a saját szememnek akartam hinni.

    Sokak alapvető félelme úgy általánosan az olcsó boxokról, hogy folyamatosan "hekkelgetni kell", meg foglalkozni vele. Egyre többet olvasom itt mostanság, de azt kell, hogy mondjam, hogy ez egyáltalán nem igaz, nem kell hekkelgetni folyamatosan. Összesen talán 10 percet töltöttem a kártyára kiírással, a behelyezésével, reset gomb kereséssel (igen, bevallom fingom nem volt, hogy ennyire el van rejtve a reset gomb :DDD ), a varázsló végignyomkodásával és az alap filmnézős dolgaim felrakásával, meg az audió beálítások testreszabásával. Persze nem ez az első boxom, de eddig ennél több időt még soha nem szántam egyik amlogic boxra sem. Ennél szerintem a még a tv-m beállításaival is sokkal többet szöszmötöltem.

    Alapvetően egy jó kis lejátszó, mindennel megbírkózott, amit megetettem vele, nem habozott soha, nem reccent meg, nem akadt semmi. SD, FHD, 4K HDR, stb. különböző bitrátákkal jellyfish tesztvideókkal is, értelemszerűen 100mbit felett nem próbálkoztam, mert nincs itthon LE-támogatott gigabites stickem.
    Lehet ez valami rövidebb ideig tartó elmeháborodottság nálam, de mintha kicsit lassabban reagált volna a cec-en érkező jeleke, főleg az U1 után, persze olyan minimális időről beszélek, ami egyáltalán nem zavart.
    Djnice nagyon dicsérte az x96 távirányítóját, hogy mennyivel jobb az U1-nél, de nem ebben tudok egyetérteni vele. Elég érzéketlen, többszöri erős megnyomásra reagált csak, de lehet csak egy rosszabb példányt fogtam ki, nem tudom megítélni. Persze ez nem volt szempont, mert úgyis CEC-en keresztül vezérlem az univerzális távommal. Igazából nagyon sok meglepetést nem okozott az LE alatti lejátszó képessége, hiszen szinte az összes hardverelem megegyezik azáltalam használt és kipróbált amlogic lejátszókkal, így
    pontosan tudtam, hogy mire számítsak.

    Egyetlen dolog van csak, ami miatt én nem vennék magamnak ilyet mindennapi használatra, az az anyaghasználat. Persze ennyi pénzért nem is vártam mást, hiszen nem fognak tudni ennyi pénzből még (számomra) igényes külsőt is kreálni ennek a lejátszónak. Kicsit olyan érzésem volt a kicsomagolásnál(amellett, hogy meglepően kicsi), mintha a piacon vett 5000 ft-os dvd lejátszót bontanám ki 10 évvel ezelőtt, a távirányító szálcsiszolt mintázata és minősége csak ráerősített erre az érzésre.
    Félreértés ne essék, senkit nem akarok megbántani, akinek ilyen van, csak nekem ez mindig egy is fontos tényező és volt a lejátszó vásárlásnál. Többek között a Venz V10PRO ezért is került vissza
    a boltba, mert eszméletlenül zavart a fényes műanyag és az ezüstös fényes szitázás a tetején. Nálam ezek az eszközök a nappali fontos részét képezik, nem rejtem el, nem ragasztom fel semminek a hátuljára, persze ez az én "nyomorom", ezért ha kell plusz pénzt is áldozok. Azért Vero 4K-t nem vennék. ;] Az x96-hoz egyébként adtak ilyen felfogató ragasztós műanyagot is, amivel pl tv áhtuljára lehet fogatni, plusz hdmi kábelt és infra hosszabbítót is. Ami a hőfokot illeti, 7 óra aktív használat után sem volt melegebb, mint a Minix-em 4-5 óra filmezés után, így ezzel sem lesz gond.

    Összességében azt kell, hogy mondjam, hogy az X96 abszolúte megérte az árát, ennyi pénzből jobb boxot szerintem nem kapni, ha csak nincs valami nagyon jó akció valahol.
    Nem kell rettegni attól, hogy nagyon kínai, ezt az arra érzékenyek a műanyag házon kívül maximum at árán fogják észrevenni.

    X96 vs Kingston SDC10G2/32GB

    Using test file flash-bench.tmp (using all 512MB).
    Benchmark: Sequential read Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
    512.0MB processed in 25.17s (20.34MB/s), CPU: user 0.03%, sys 1.01%
    Benchmark: Sequential write Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
    512.0MB processed in 52.68s (9.72MB/s), CPU: user 0.02%, sys 0.64%
    Benchmark: Random read Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
    287.2MB processed in 60.06s (4.78MB/s), CPU: user 0.01%, sys 0.93%
    Benchmark: Random write Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
    111.8MB processed in 176.07s (0.63MB/s), CPU: user 0.00%, sys 0.00%

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák