Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • c4

    őstag

    válasz envagyok #48774 üzenetére

    Viszont nem arról írtam, hogy megtalálod-e vagy sem. Egy sorozatrész 1080p x264-el közel 2 giga, míg x265-el 350-400 mega. Erről írtam. Lassabb nettel rendelkezőknek például nem mindegy. És szerintem azoknak sem, akik sorozatgyűjtők. Tárolj le egy 10 évados sorit x264 1080p-ben vagy ugyanezt x265-ben. Majd meglátod, hogy nem mindegy melyik mellett döntesz. Más-más okok dönthetnek egy készülék kiválasztásánál. Van olyan ismerősöm, akinek egy 32 gigás pendrive elég évek óta a filmnézéshez...
    Az ő igényeinek elég egy DVDScreener release a full HD tévéjén. Megnézi, törli.

    (#48775) galaxys80:

    Én példaként sorozatot hoztam fel, de legyen akkor filmes példa is.
    Lehet x265-el kódolni filmeket is. Nincs megtiltva. A méret itt is kisebb lesz, mint az x264 esetén, a bitráta kérdése pedig a tömörítési algoritmus eltérése miatt lényegtelen. Szóval úgy marha nehéz megérteni valamit, ha nem is tudod megnézni vagy időt sem szánsz a kérdésre.
    De senki nem mondja, hogy ne válassz egy 5 éves elavult konstrukciót méregdrágán. Itt mindenki annyit mond, hogy fontold meg, mibe fekteted a pénzedet. Még az a nagy helyzet is előállhat, hogy tudná a készüléked az új formátumokat, max. nem használod ki ezt a szolgáltatást. Ha megjön a Q5 Pro-m, én se rohanok venni egy HDR képes 4K tévét és projektort venni. De pont annyiba kerül, mint egy olyan készülék, ami nem támogatja ezt a szolgáltatást.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák