Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Peak

    addikt

    válasz robi-k #33062 üzenetére

    Ez úton is köszönöm a tippet robi-k, és cecilnek is a végtelen türelmét és segítségét, hogy 2 órában próbálgathattam a Popcorn Hour A-400-asát.
    Hatalmas meglepetésemre úgy tűnik mégis csak megtanultak végre firmwaret csinálni asztali lejátszókhoz, majdnem mindennel elégedett voltam.

    Probléma csupán a .DTS kiterjesztésű hangállománnyal volt, amely apró kis igazítást igényel a firmwareben csupán, hiszen az amúgy DTS kódolású, ámde MKA konténerbe rakott hanganyagot hibátlanul játszotta, de a .DTS állomány esetén néma maradt.

    Továbbá apró, ámde annál idegesítőbb hiba a hangsávok NEMkijelzése olyan állomány esetén, amelyben nincs közvetlen info. Ilyen .M2TS állomány esetén a Title gomb lenyomására nem jön fel szép menü a jobb oldalon, csupán az Audio gomb nyomkodásával tudok váltani léptetve a hangsávokon, de semmilyen információval nem szolgál a lejátszó róluk, nem tudni, hogy épp a gomb lenyomására milyen hangsávot kapcsoltam.
    Megoldásnak pl. azt tudnám javasolni, hogy ilyen állomány esetén jöjjön fel a Title-s menü a jobb oldalon, és a listában választható módon jelenjen meg a hangsáv formátuma, pl. DTS HA MA 5.1 vagy 2ch LPCM, ilyesmi. Ilyen apró programozási trükkel hihetetlenül nagyban lehet emelni a használhatóságot

    Aztán ami teljes értetlenség nálam, sima .WAV .FLAC lejátszásakor az Info gomb megnyomására egy fia információt sem ír ki. Igazából semmibe sem kerülne leprogramozni azt, hogy az alsó infobaron megjelenjen a, hogy az adott állomány hány bites, megkkora frekvencián digizték, hány csatornás, ez mekkora kbps értéket jelent a bitstreamben, továbbá pl. MP3 info, vagy egyéb FLAC fejlécbe tárolható információ.

    Apró, ámde annál értékesebb módosítások, fejlesztések ezek, amelyek szerintem nagyban növelik a használhatóságot, az információ átadást a felhasználónak.

    Uff!

    Még egyszer hatalmas köszönet Cecil kollegának a lehetőségért!

    Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3

Új hozzászólás Aktív témák