Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szucsi57

    tag

    válasz Viktor81 #20920 üzenetére

    Kösz papuskám, hogy mindjárt a közepébe találtál és már az első mondatoddal lelepleztred a plazma tévék legnagyobb hátrányát és alapvető hibáját.

    Azt írod:
    "A plazma minden egyes képpontja tartalmaz vörös, zöld és kék részeket, amelyek együttműködve 16,77 millió szín megjelenítésére képesek. Mivel minden egyes képpont képes a legnagyobb pontossággal működni, a megjelenített kép pontos színekben és részletekben gazdag lesz."

    Ez itt a lényeg. Egy adott képpont állítja elő a különféle színeket és ez ideig képtelenek voltak olyan képernyőt előállítani, amely képes lett volna egy adott színt széles intenzitás tartományban pontosan előállítani. Ez azt jelenti, hogy a képernyő világosságának, fényerejének függvényében változik a plazma képernyők színe, azaz nagyon komoly a képernyők színtorzítása. A plazma cellák színelőállítását nem lehet megfelelő módon szabályozni - ez a plazma technika alapvető problémája és nem javítható. Ezért tért már át minden épeszű gyártó az LCD-re.

    Bekalibrálod a plazma képernyőt egy adott színtartományra, eltekered a fényerőt és kalibrálhatsz újra. Ráadásul mindez a képernyőn inhomogén módon történik.

    Hogy mégis eladható legyen és ne lógjon ki nagyon a lóláb, korlátozzák a fényerőt, ami miatt csak sötét, árnyékos helyen lehet élvezni a képet. Ehhez képest az, hogy csalnak a TV energia felhasználásának megadásakor, csak hab a tortán.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák